יש לי 2 הצעות...

גבר שקט

New member
יש לי 2 הצעות...

שלום חברים יקרים... חשבתי וחשבתי (זה נדיר) ועלו לי כמה עניינים בראש. א. "פורום חיים עם איידס" נשמע לי רע כבר זמן רב - פחות או יותר מאז שנחשפתי למילה איידס ולמחלה עצמה. המאבק היומיומי שלנו עם הנגיף הינו גם מאבק (אולי בעיקר) מול החברה. יש סטיגמה לגבי המילה "איידס" והיא לא סטיגמה חיובית. מכיוון שאנו נלחמים בנגיף, בדעה הקדומה, בבורות וגם קצת על דעת הקהל - אני מבקש לפעול נגד המילה "איידס". אני מציע (אם אתם מזדהים איתי, מסכימים איתי ואם בכלל בא לכם...) להחליף כדבר ראשון את שמה של הקבוצה הנפגשת בימי שלישי לשם "מפגש נשאי כשל חיסוני". דבר שני - לפעול שתפוז יחליפו את הכותרת של הפורום כאן לשם "חיים עם כשל חיסוני" ודבר שלישי לפעול מול הוועד למלחמה באיידס שירענן את שמו לשם "המטה למאבק בכשל החיסוני". אולי הגיע הזמן שמילה נכונה תעביר מסר נכון. ב. לאחר המפגשים הקודמים שלנו אצל נוביקס, הצלחתם המיוחדת והנושאים הרבים העולים על הפרק - אני מצטרף לדעתו של נוביקס וחושב כי כדאי להפגש אחת לשבוע. אני מרגיש שנושאים רבים אינם ממוצים ואינם ניתנים לדיון מלא הן בגלל ריבויים, הן בגלל קוצר הזמן והן בגלל השפעתם של התרופות המביאות לחוסר ריכוז אצל חלק מהמשתתפים הנוטלים אותן. מה דעתכם?... נשיקות

play boy5

New member
גבר שקט מסכים איתך בחלק ../images/Emo13.gif

נכון כולנו נלחמים בכל משקשור למילת איידס אם זה הסטיגמות או המנטאליות האכזרית בחלק מהחיברות במדינה ... כן מסכים איתך להתחיל להציע דברים לשינוי .. ולהתחיל לשנות דברים שמפרעים לנו בקהילה כשל החיסוני ; מצויין להתחיל לשנות בקבוצה ; כן מה רע בזה לקרו לקבוצא ... קבוצת כשל חיסונית ; לגבה הפורום זה בעיתי קצת אני חושב .... נכון שהפורום מיועד לנשאים ונכון זה עשה לנו כנשאים האבה דברים חיוביים ; הכרתי אותך למשל ואחרים הכירו אחד את השני דרך הפורום .... בקשר לפורום גם אני חושב שאתה צודק אולי קצת שינוי יעשה לנו מצב רוח הרבה יותר טוב ... מבקום שכל פעם לראות את המילה איידס ... לקרו לפורום בשם אחר כמו שצינת .. למרות כל השינוי הזה מילת איידס תשאר כאן איך שיהיה נשאר לכתוב אותה או HIV
; אז קשה לברוח ממילה זו בפורום אפילו אם החלפנו את שם הפורום שוב אולי אני טועה ... אשמח לשמוע ולקרו רעיונות של אחרים ... בקשר לועד למלחמה באיידס אני חושב שצריך כן לשנות הרבה דברים ...אבל לפנה שמתחילים לשנות סיסמאות או מילה יש דברים הרבה יותר חשובים לשנות אותם בועד למלחמה באיידס .... =================================================== בקשר לועד למלחמה באיידס אפשר לדון בו עם האנשים הנפלאים המלאכים בתוך הועד ולא כאן או לא צריך להרחיב מדי בעניין זה ... ========================================================= שיהיה לך ולכולם אחלה לילה טוב תודה גבר שקט

משהו קטן...

לכולנו קשה להתמודד עם המילה המפורשת... אפשר לקרוא לה"מוישה"..אבל היא לא תהפוך לרפתן מיוטבתה... אולי במקום להתיחס למילה זו או אחרת, כדאי לחשוב איך להתמודד עם הג'יפה שמתלווה איליה...עם הסטיגמות, עם הפחד,עם ההומופוביה,עם הטיפשות ועוד... אז מה, נקרא מעתה"קבוצת מוישה'לה" (הוספתי את ה'לה, זה יותר משקף את אופי הדברים פה...) ? ו... אז יבואו כל הטיפשים/הפוחדים/הבורים וגידו... "פעם קראו לזה איידס, היום יש לזה שם חדש "מוישה'לה"...זה בעצם אותו הדבר..." אז מה הועילו חכמים בתקנתם ?... אגב, מאותו הרגע תהיה תנועה היסטרית לכיוון משרד נפנים של כל מיני מוישלים שלא ירצו להקרא בשמם כי משמעותו החדשה תהיה איידס... תהיה בריא, בנאדם! אני

pozpaz

New member
המממ... הנה שתי האגורות שלי בנדון!

אני מבטיח לכם שהכותרת נשמעת הרבה יותר טוב באנגלית! דבר ראשון לא ידעתי שלקבוצה לשנו יש בכלל שם... אנחנו קבוצה מדהימה וזה הכל!!! אם חייבים כבר להדביר איזו תוית.. אז לדעתי אנחנו יכולים להיקרא "המסדר" והבה נספק לכל אחד גם גלימה גותית שחורה כזאת.... וניפגש לאור נרות.. לא לצחוק!!!! זה מאוד קוסם לי הרעיון!! דבר שני.. אני מסכים עם כל מילה לגבי שם הפורום... שכן כולנו כאן למיטב ידיעתי לא חולים אלא רק נשאים! ובתוך שכך אין לנו עדיין איידס!!! מצד שני לא נראה לי שהשם "חיים עם כשל חיסוני" או "חיים אם תסמונת הכשל החיסוני"... יתפוס... אולי משהו כמו "חיים עם HIV"? או משהו ברעיון??! לגבי הועד.... - אני מבין את הרצון והצורך למצוא שם יותר חיובי (חחח חיובי - יצא לי במקרה) שאינו בעל קונוטציות שליליות כפי שנוצרו על המילה ומהמילה איידס! .. אבל השינויים צריכים להיות מהותיים יותר בכל הקשור בנושא. שינוי השם לא יתרום לכלום - אלא אם כן השינויים יהיו יותר בסיסיים - מה שכן, נא לקחת אותי בעירבון מוגבל שכן אני לא ממש מחובר לועד בימים אלו (דבר אשר אני רוצה לשנות) - ובתור שכך, אני חושב שאני האחרון שצריך לבוא בטענות או מענות!! לגבי הקבוצה? - אני מוצא את עצמי מתגעגע אל כולכם, אבל זה רק אני.. די ניתקתי ת עצמי מהחברה מאז שגיליתי שאני נשא.. ואני היום יותר מתמיד מרגיש בצורך בחיבור אנושי ויצירת חברים לדרך.. אנשים שאני יכול לדבר איתם ועל הכל!!! ואנשים שאני יכול לבלות איתם.. הבילוי העיקרי שלי בימים אלו - הוא הקבוצה! ואני מודה שלחכות אחת לשבועיים קשים לי באופן מיוחד. כמובן שזו הדרך שלי להתסכל ולהתחבר לכל הנושא, אין ספק בלבי שמה שגבר שקט אומר על ריבוי הנושאים עליהם מדובר או רצוי לדבר והמיצוי שלהם.. לוקה בחסר בגלל קוצרן של הפגישות ומרחקן... הקיצר, אני בעד! אוהב את כולכם ודיר באלקום תשכחו את זה!!!

replay4me

New member
מפגשים של הקבוצה

אני גם חושב שצריך להפגש פעם בשבוע . אני מוצא את עצמי מאד מתגעגע לחברי הקבוצה , וחסר לי השיחות והמפגש . חסרה לי החמימות והמשפחתיות שלנו . לכן אני בעד להפגש פעם בשבוע . חיבוקים לכולכם

היי, גברבר שקט.../images/Emo13.gif דעתי בעניין..

אני אמנם טרם הייתי בקבוצה,(עדיין) אבל גם בלי להיות אני מרגיש חלק ממנה.. (ולו רק בגלל אותן נסיבות...)וככזה,החלטתי לכתוב את דעתי..!! אני מבין שהמילה "איידס" צורמת !! ואני גם מסכים ש"כשל חיסוני" נשמע הרבה יותר "אסטטי" ונעים לאוזן, וחף מכל קונוטציה שלילית כמו זו של איידס..!! אגב,זה הזכיר לי... שאני ואמא שלי מדברים על איידס (מדברים עאלק)בפעמים הבודדות שיוצא לנו להזכיר את הנושא,היא תמיד בוחרת להשתמש במילה HIV ולא איידס,כששמתי לב לזה,העזתי ושאלתי אותה,אמא למה את אומרת HIV ולא איידס? (ולא ציפיתי לקבל תשובה ידעתי אותה כבר.!! ,וגם לא קיבלתי..) האמת,מודה זה היה חסר רגישות מצידי,אבל באמת שזה לא היה ממקום כזה,פשוט רציתי שהמילה "איידס" לא תהיה זרה לה,וכשהיא תתקל בה (כנראה בהקשר שלי.) שתהיה די "מחושלת".. (אגדיר את זה ככה..!!) שהרי כמו שאנחנו מסכימים,איידס מילה לא קלה..!! פתאום ניזכרתי בזה.. אה,והזכרת לי עוד משהו..
תרשו לי לשתף אתכם בזיכרון משעשע... חחח כשהייתי קטן,ילדון (כבר אז ידעתי שאני הומו אגב..) תמיד חשבתי ,איזה שם מעצבן דפקו לי.. "הומו"..!! איך זה נשמע מעצבן,הצליל שלו,נשמע לועג משהו..ובכלל הו- מו?? מה הקשר? איזה צמד אותיות מרגיז...!!
כולה אני אוהב גברים,אז למה אני צריך גם לקבל את השם המעאפן הזה.?!?! ולא פעם התחבטתי בשאלה הזו ..!! (חחחחחח כן הייתי מתוסבך כבר אז..) אבל כשהתבגרתי,הבנתי שזו רק "מילה" ,רק "שם", לא יותר..!! את המשמעות,ואת כל הכוונות אנחנו (ואני מתכוון כולנו , גם נשאים וגם בריאים!) אנחנו יוצרים לעצמנו,ובעצמנו..!! אז כמובן שההבדל הוא גדול,אבל "שם" או "מילה",גם בהקשר של איידס.. הם עדיין רק "שם" ו"מילה" ..!! לא?? ככה אני רואה את זה בכל אופן.. בכל מקרה,מבחינת המורל שלנו -הנשאים!,אין ספק שאתה צודק..!!! אבל,בקשר לשאר,לא נראה לי שזה ממש ישנה...
המון בריאות לך,ולכולכם..!!

pozpaz

New member
הוא לא גברבר כלל וכלל! הוא גבר!!! והוא שקט!

ואני עדיין עומד מאחורי מה שכתבתי... אנחנו נושאים בתוכנו את הנגיף... עדיין אין לנו את המחלה שלא עלינו.. לכן אנחנו מוגדרים כנשאי HIV ולא כחולי איידס. אולי נשנה את שם הפורום ל- "נושאי הבשורה" ???

pozpaz חחח תיארתי לעצמי שיהיה לך מה להעיר.../images/Emo6.gif

אבל סורי,אני לא חושב כמוך..!! קודם כל,אתה לא יכול להגיד שכולם נשאים,אולי יש ביננו כאלה שמוגדרים כ"חולים" חשבת על זה?? אני לצורך הדוגמא,הייתי עד לפני חודשיים מוגדר כ"חולה"!! (רמת הCD4 שלי היתה מתחת ל200,ואם אני לא טועה,מתחת ל200,אתה מוגדר כ"חולה"!) ובכלל,כל החלוקה,וההפרדה המבזה משהו,שבין נשאים מחד וחולים מאידך,מעוררת בי בחילה..!! (מצטער על הטון..) אבל אני באמת לא חושב שרק בגלל רמת CD4 ,תהיה כזו חלוקה..לא הוגנת!!! כי כל נשא,בסופו של דבר יהיה חולה..!! סורי אבל זו האמת..!! אני מאחל לך שתהיה בריא תמיד! ושלא תהיה חולה.."לא עליך" ולא על אף אחד...!!! תחשוב על זה פוזפי מתוק..

pozpaz

New member
אני מודיע כאן קבל עם ועדה:

אני לעולם לא אגיע לדרגת חולה! לא אני ולא כל מי שנמצא מסביבי... לא אם זה תלוי בי!!! ואתה צודק .. לא חשבתי על זה שאולי יש כאן כאלה המוגדרים כחולים... לפחות לא במודע.. כי בזמן שכתבתי את זה עברה בי המחשבה הזאת לשברירי שניה.. אבל היא ברחה ממני לפני שהצלחתי לתפוס אותה מספיק חזק כדי לשים אותה במילים... להזכיר לכולם - יש לי עבר בלונדיני!!!

מה שתגיד..

אז זהו..!! שזה לא תלוי בך ! (לא רק בך..) אבל עזוב,לא אנפץ לך את הבועה.. ואגב,לא נעלבתי ששכחת שיש "חולים" ,רק הטון הזה צרם לי..

pozpaz

New member
אתה חייב להכיר אותי יריבון...

ושתכיר אותי - תדע!!! ואני אקח אותך תחת חסותי גם... שנינו לא נהיה חולים יותר..

חחחחחחחח פוזי..../images/Emo6.gif

תיקח אותי תחת חסותך?? יש לי בכלל מקום? יש לי הרושם שאתה די "עמוס"..!! חחחחחח

נשא חם

New member
תגובה

יש לשנות את שמו של הועד להצעתי "העמותה ההישראלית למניעת אידס" ולדעתי אידס וכשל חיסוני הם אותו דבר

play boy5

New member
לא אותו דבר &% נשא חם

יש אנשים נולדו עם כשל חיסוני בלי שיהיה להם את נגיף ה HIV אני מכיר בחור מטופל באיכילוב אין לו איידס נולד בלי מערכת חיסונית .

GayBiker

New member
דעתי בנושאים

תדירות המפגשים - בתחילה סברנו שאין צורך במפגשים שבועיים ושניתן להסתפק במפגש בשבועיים, אם זכרוני אינו מטעני. אם יש בנו את התחושה שצריך לעבור למפגש שבועי, יש מקום למחשבה בנידון. אני, just for the record, לא אתנגד. אולי כדאי לבצע החלטה בנושא כחלק מהמפגש (אין מה לעשות - אדמיניסטרציות של התחלה...). שם הקבוצה - גם אני חשבתי על שם לקבוצה - "מפגש מאותגרי מערכת חיסון". סתם... בצחוק
לדעתי הקבוצה באמת לא זקוקה לשם ומי שנורא מתעקש, לדעתי, שייקרא לה קבוצת נוביקס ע"ש (וכמחווה עבור) המארח הנוכחי והראשון שלה (למקרה שהמפגש יחליף מיקום) וגם בגלל שעכשיו אנחנו יודעים מה משמעות המילה "נוביקס". שם הפורום - יש בין באי הפורום גם כאלה שחולים באיידס וגם כאלה שבריאים מהמחלה אבל לכולם יש HIV, כך שאם מחליטים לשנות את שם הפורום, לעניות דעתי, שם מתאים הוא "חיים עם HIV". הבעיה היא אחרת. דובר רבות, גם בפורום וגם בקבוצה, על הבורות השוררת במחוזותינו ולא כל אחד יודע מה זה HIV (גם בשנת 2007). עכשיו... מכיוון שאין צורך בהרשמה לפורום, יש סיכוי שנסבול כאן מיותר מידי הצקות בסגנון "מה זה HIV?" להבדיל, כל אחד יודע מה זה איידס. על כן, השם המתאים ביותר לפורום הוא "חיים עם HIV ואיידס" (שוב, לעניות דעתי) או בסדר הפוך, אף על פי שאני באמת לא רואה שום צורך להחליף שם.

למעלה