יש לי תיאוריה

0range

New member
יש לי תיאוריה

אוקיי עלתה בי תיאוריה בקשר לעולם שהיקמן ווייס יצרו. יכול להיות שמישהו חשב על זה וכנראה יש הרבה דברים כדי להוכיח את התיאוריה שלי כלא נכונה (לא חשבתי עליה כל כך לעומק). עלה בי הרעיון שהסופרים חילקו את העולם לשלושה תקופות. התקופה של רומח הדרקון - מראשית העולם ועד לרגע שהאלים עוזבים את הארץ וגם אני לא בטוח אם בדרקוני להבת הקיץ הוזכר שהקסם עזב את העולם עם האלים.. התקופה שבה אנו חיים כיום (במציאות) - התחילה אחרי עזיבת האלים. התקופה שמתקיים מחזור כישור הזמן - שוב אני דיי בטוח שקראתי באחד מהספרים שהסארטן והפיטרינים היו תוצר של מלחמה גרעינית או משהו בסגנון.. בכל מקרה זה הרעיון בכלליות , אני מנחש שרובכם לא מסכימים , אז תהיו נחמדים ... ועדינים =)

Vilia©

New member
אני חושבת...

שאם יסכימו איתך זה בגלל שזה די מובן כל העניין לכולם.... וד"א, הקסם עזב עם האלים, ההוכחה לכך היא כאשר רייסטלין דיבר עם פלין בסוף הספר, האור בקצה המטה של מגיוס כבה ופלין ניסה להדליקו שוב והוא לא הצליח רייסטלין הסביר לו שמתחילה תקופה חדשה ללא קסם. ותקנו אותי אם אני טועה! טלי

את צודקת ילדה

רק שלתקן את הראשון פה זה מחזור שער המוות וכן רייסט אומר לפלין שהם צריכים לחפש קסם בצורה אחרת קסם אחר ושונה ממה שהיה עד אותו תקופה לגבי הפטרונים והשניים זה לא בטוח כי במחזור שער המוות לא מדובר על העבר אבל מדובר על 4 העולמות שרחוקים מידי אחד מהשני כדי לראותם אבל יש שערים שמחברים בין כולם שגאון אחד המציא אבל הכל קרס להם ונהרס (שפה התולעים שבתמונה שצירפתי גרמו) והמבוך לפטרונים וכל השאר נכנס אבל זה לא מתחבר עדיין כי בשער השביעי בסוף הסידרה הקטע שמה לא מובן כאילו לאן הוא מוביל? אה?

0range

New member
המממ סליחה על הטעות

פשוט קורא עכשיו את מחזור כישור הזמן אז... בכל מקרה אני ממש זוכר שקראתי במחזור שער המוות שהעולם היה אחד והסארטן חילקו אותו לארבעה עולמות כדי למנוע מהפיטרנים להשתמש בו. לסארטן היתה תוכנית להשתמש בשער המוות כדי לגרום לעולמות לספק את צורכי העולמות האחרים (כל עולם מבוסס על יסוד אחר וחסרים לו דברים אחרים כמו שאתה בטח יודע).

La Gamba

New member
תיאוריה נחמדה...

אבל מנופצת לגמרי בטרילוגית ההמשך ששמה בישראל הוא מלחמת הנשמות.

0range

New member
טריולוגיית המשך למה?

הטריולוגיה ממשיכה את הרומח או את מחזור שער המוות? ומתי היא תצא? =)

alond

New member
טרילוגיית ההמשך לדרקוני להבת קייץ.

קוראים לה מלחמת הנשמות והיא כבר יצאה באנגלית. דבר שני, התקופה השנייה היא לא ללא קסם אלא ללא הקסם הקודם. יש קסם אחר כך שבכל מקרה זה לא מתאים לתקופה שלנו (אלא אם כן אתה רוצה לחלוק איתנו עובדות חדשות שלא ידענו מקודם???).

0range

New member
טכנולוגיה יכולה להחשב כקסם

באחים לנשק הורקין משתמש באבקת אש כדי לשטות ברייסטלין שמאמין שזה קסם..

alond

New member
קסם פרופר.

הקסם בקרין הוא של שלושת הירחים אבל יש גם קסם אחר שאם אני לא טועה, השתמשו בו הקוסמים העריקים ויכול להיות שזה הקסם שהתגלה. בכל אופן, לה גמבה אומר שהסוף של מלחמת הנשמות סותר תאוריה זאת (מתי לעזאזל יגיע אלי הכרך השלישי??? אני כבר מחכה חודשיים!!!)

La Gamba

New member
סיימתי כבר את מלחמת הנשמות לפני

איזה שבועיים. הסוף שם סותר לחלוטין את התיאוריה שלך. כי (ספויילר בגודלו של כאוס). האלים חוזרים.

0range

New member
../images/Emo12.gif

אם כך.. אבל עם שני סופרים אלו אין לדעת מה יקרה...אם הם יראו שאפשר לעשות עוד קצת כסף הם יגרשו את האלים עוד פעם =)

Landei

New member
הם אומרים את זה בברור

זה נאמר במפורש בשתי הזדמנויות ע"י זיפנאב והאפלו ב-משה"מ (מחזור-שער-המוות), וגם יש רמיזה לזה ב דלה"ק ("דרקוני להבת הקיץ"), כך שהתאוריה שלך לגמרי מבוססת.

arifell

New member
לא!, (מכיל ../images/Emo58.gif למלחמת הנשמות)

אני מסכים שהעולם של מחזור שער המוות הוא העולם שלנו (זאת אמורה להיות התוצאה של שואה גרעינית, או במילים אחרות מלחמת העולם השלישית) ובעולם שלנו אנחנו מכירים את רומח הדרקון, כי קראנו את הספרים, ובגלל זה זיפנאב, שגדל בעולם שלנו, מכיר את רייסטלין, וככה הרמיזות מסתדרות בסיפור... לעומת זאת, לא יכול להיות שהעולם שלנו הוא אמשך לעולם רומח הדרקון מהרבה סיבות, בין השאר, משום שלנו אין דרקונים, ולהם נשארו דרקונים, והאלים נשארו בעולם שלהם (חוץ מטקיזיס ופאלאדין), יש להם אומה של אלפים ואומה (אחת לפחות) של מינוטאורים ועוד חיות אגדתיות שאין בעולמינו, ושאין בעולם של מחזור שער המוות

לכל דבר יש תשובה לא ככה?

דרקונים מי אמר שלא היו לנו? היו בלשון עבר אחרי הכל מזה דרקון? כמו הדינוזאור רקס הזה רק אם כנפיים והעובדה שלא מצאו שלדים שלמים של פטירודון המעופף כי חסרות הכנפיים למה שזה לא יקרה לדרקון מת? למה שהדרקונים יחיו יחד איתנו? יש הרבה הסברים אבל לפי דעתי יש מימד נוסף לעולם שאנחנו מכירים ולא רואים ככה זה לפי דעתי ופעם יכלו לראות וזה די הגיוני חוץ מזה אם קראת את חפצי הכוח אולי זה פשוט דיאמרה? הדרקונים שלטו בקסמים לא? והיו חזקים מבני אדם אם כי לא בלתי מנוצחים אחרי הכל אז למה שפשוט לא העבירו אותם לעולם של האלים? וחוץ מזה כשלא מאמינים באלים אז האלים בלי כוח נשארים עוד סיבה למה אפילו אם יש אלים ולא היו מלחמות למה זה קרה לפחות לאלים הישנים (מאיפה הגיעו האלים החדשים? ולמה הם היו רק ב400 שנה?) אתה יכול להמשיך את זה הרבה יותר קדימה אבל כשפאלדין וטאקיסיס לא חזרו לא יהיו מלחמות דרקונים והדרקונים לא ילחמו בינהם כדי שישמרו ואז האדם הטוב רואה בדרקונים הרשעים אתגר ומוות אז הוא יוצא להרוג אותם וככה זה שוב חוזר לזה שהדרקונים יתחבאו בשינה או לא הרבה מאוד זמן אתה יכול לחשוב הרבה מאוד אבל זה לא אומר שאין לגבי שאר היצורים? אלפים? מי אמר שהמניטאורים המשיכו לחיות? אולי קרה להם משהו....... אלפים התערבבו אם בני האדם וזה מה שיצא אנחנו........אולי למרות שיש משהו לא הגיוני אם היינו שארית עדיין לא היינו מגיעים להריסות בקנה מידה גדול כל כך

למעלה