יש לי שתי שאלות

sigal112

New member
יש לי שתי שאלות

1- הקושי הכי גדול שלי הוא איך לגשת לפתור תוכנית אני לומדת שפת סי והייתי רוצה לדעת אם יש איזה דרך שיטה איך לגשת לבעיה שיש לפתור כי רוב היאוש שלי נובע מי איך מתחילים לפתור את התרגיל 2- בקשר למצביעים מישהו יכול להסביר לי איך משתמשים בפונקציה שמחזירה מצביע תודה תודה תודה סיגל

zontar

New member
---------->

1)בשביל לפתור בעיה בד"כ פשוט צריך להבין איך היית פותרת אותה ללא תכנות (ברמה לוגית) ואח"כ להמיר את צורת הפתרון לחשיבה תכנותית. 2)מצביעים...: מצביע כשמו כן הוא -מצביע לכתובת בזיכרון המכילה...כל מה שתרצי. כאשר התוכנית שלך מחזירה מצביע למשל למערך של CHAR (למעשה כל שם מערך הוא מצביע בעצמו המציין את תחילת המערך)התוכנית מחזירה את כתובתו של הערך הרצוי כלומר את מיקומו בזיכרון של התא שהוא מציין את תחילת המערך. כאשר תרצי להשתמש במצביע פשוט רשמי הפניה מהמצביע למקום הרצוי. מקווה שעזרתי מעט...

atcbl

New member
תשובה לסיגל../images/Emo50.gif

שלום קוראים לי אמיר אין נוחסחת פלא לפתירת תוכניות צריך פשוט לשבת ליד המחשב ולפתור בעיות,כן כן צריך להשקיע זמן ובקשר למצביע פונקציה לא מחזירה מצביע אלא מקבלת אותו ומשנה את ערכו בהתאם לפי התוכנית void change (int *x) { *x=2; שינוי השתנה שקיבלתי } void main() { int a; cahnge(&a); שליחת הכתובת } לבסוף a=2

למעלה