יש לי שתי שאלות

ady18

Well-known member
יש לי שתי שאלות

1)איך ניתן לשדרג חזה עוף 2)איך מכינים לחם שום או עדיף לקנות תודה מראש:)

pirge

New member
לחם שום ../images/Emo92.gif

לחם שום של קוביו ד ר ו מ י ת 1 / בישול לילדים ו 17:56 | 12/04/04 מתכון: לחם שום רכיבים: 200 גרם קמח מלא 300 גרם קמח לבן 14 גרם שמרים יבשים 2 כפות סוכר כפית שטוחה מלח 360 סמ"ק מים חמימים 2 שיני שום כתוש מעורבבים עם 20 גרם חמאה רכה(אפשר מרגרינה) אופן הכנה: מערבבים קמח סוכר שמרים היטב מוסיפים מים בהדרגה ,ולקראת הסוף את המלח. לשים עד לקבלת בצק חלק. מאפשרים שתי תפיחות בכלי מכוסה בד לח. הפעם השלישית מוציאים אויר מהבצק ומוסיפים את החמאה והשום(אפשר להשתמש בשום שבבים יבש)לשים היטב בתבנית מתאימה מורחים חמאה מעצבים צורה ללחם,ומתפיחים שוב. מכניסים לתנור על-220 מעלות ל-15 דקות ומורידים חום ל-180 לעוד 25-30 דקות בהצלחה הערות: מקור המתכון: einged הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

לחם שום מהיר

ממיסים חבילת חמאה ומערבבים עם שום כתוש (ע"פ הטעם) ומעט מלח. לוקחים באגט שלם ופורסים אותו לפרוסות אלכסוניות, אבל לא עד הסוף כך שהן נשארות מחוברות בקצה אחד. מורחים בנדיבות את החמאה בין הפרוסות ועוטפים בניר כסף. לפני ההגשה מחממים בתנור. הכי טוב לעשות את זה מראש ולהקפיא ולחמם בתנור לפני ההגשה, יוצא מעולהההה.

pirge

New member
חזה עוף בנודלס

חזה בנודלס 300 גרם חזה עוף חתוך לקוביות 2 גזרים מקולפים חתוכים למקלות דקיקות 2 בצלים גדולים קצוצים פלפל ירק חתוך לקוביות פלפל אדום חתוך לקוביות 4 כפות רוטב סויה כף דבש או סילאן מלח ופלפל שחור חבילת נודלס מבושלת. מסוננת. מחממים בווק מעט שמן ומקפיצים את נתחי העוף עד שמוכן. מעבירים לקערה. מוסיפים טיפונת שמן לווק ומקפיצים גם את הבצל והירקות. 4-5 דקות. מעבירים גם אותם לקערה.. באותה מחבת מקפיצים את האטריות המבושלות בטיפונת שמן – 3 דקות. מחזירים את החזה והירקות לתוך המחבת עם הנודלס. מכניסים גם את התבלינים. מקפיצים ביחד דקה וזהו..... אפשר אותו דבר במקום חזה - לעשות עם פילה סלמון חתוך לקוביות.

shakola

New member
תשובות

חזה עוף: אני פורסת בצל, מניחה במחבת ומזהיבה בשמן זית, מוסיפה עגבניה פרוסה, גמבה או פלפל צהוב, מתבלת בכמון , בהרט { לא חייבים}, מלח פלפל ומעט פפריקה. כשמתחיל להתבשל, מוסיפה את חזה העוף הפרוס ומתבלת אותו קצת גם. מידי פעם מערבבת, עד שהעוף מבושל והרוטב מצטמצם. { לשחק עם הלהבה, שלא יתייבש העוף} דיאטטי וטעים מאוד. אפשר לשים בבגט או ליד סלט. עוד גיוון:לחתוך לרצועות את העוף: לצפות בקורנפלור ולהקפיץ בשמן. להוציא לקערה ולהכניס לאותה המחבת בצל קצוץ ושום, מעט סויה , מיץ מלימון אחד וסוכר לפי הטעם. אפשר גם צ'ילי. מעט מים ליצירת רוטב ופנימה בחזרה לכמה דקות את העוף. הולך ליד אורז לבן. עוד: הרבה בצל פרוס ומטוגן, מוסיפים רצועות חזה עוף, מתבלים ב מלח ופלפל, מעט כורכום ותבלין שווארמה. אפשר להוסיף פנימה אפונה מבושלת. לגבי לחם שום: אני הוספתי שום כתוש מעורבב עם שמן זית לבצק לחם רגיל , יצא נהדר,אפשר להמיר חלק מהקמח בקמח שיפון, לא יותר מכוס אחת, לדעתי . כי אחרת יצא כבד מידי.

pirge

New member
חזה עוף בירקות

חזה עוף וירקות 4 תפוחי אדמה מבושלים שמן מלח פלפל שחור 4 חצאי חזות עוף - 500 ג' 250 ג' פטריות חתוכות חצי כוס מרק עוף רבע כוס יין לבן יבש כפית וחצי קורנפלור רבע כוס בצל ירוק קצוץ כף רוזמרין טרי קצוץ חצי כוס אגוזים גבעולי פטרוזיליה להמליח ולפלפל את החזות ולטגן במעט שמן 3 דקות במחבת גדולה. להוציא את החזות ולהניח בצלחת. לשים במחבת תפוחי אדמה ופטריות ולערבב ביחד כ-7 דקות. לערבב לסירוגין. להוסיף יין וחצי כמות המרק. להניח על הכל את החזות ולכסות במכסה. לבשל 5 דקות. לערבב ביתרת המרק את הקורנפלור שלא יהיו גושים ולהוסיף למחבת. להוסיף בצל ירוק ורוזמרין. לערבב עד שהרוטב יתעבה. מוסיפים אגוזים, מלח ופלפל. מגישים עם פטרוזיליה טריה.

ady18

Well-known member
החלטתי על זה

אבל אין המצרכים כרגע אז אכין בחמישי:)

pirge

New member
חזה בלימון עם חציל\לימון\פלפל קלוי

חזות עוף בלימון חצי קילו חזות עוף חתוך לרצועות ארוכות מושרים בכף סוכר חום,מיץ מחצי לימון,4 שיני שום פרוסות. חצי כוס פרוסות של לימונים מוחמצים בטעם חריף 2 פלפלים אדומים קלויים, קלופים חתוכים גס פרוסות חציל מושרים במלח חצי שעה. מנגבים ומטגנים בשמן רגיל.מוציאים על נייר סופג 6 כפות שמן זית 200 גרם שעועית ירוקה מבושלת ורכה - מסוננת ומצוננת מלח גס מטגנים הכל ביחד על מחבת גדול, בשמן זית. בוזקים מלח גס ומגישים על אורז לבן. אפשר להוסיף שוקיים ללא עצם, כנפיים..... מחוברת חייב לטרוף עוף.

shakola

New member
פירגה, כל הכבוד../images/Emo25.gif

את אלופה! החזות עוף בלימון נשמעות נהדר במיוחד, תודה!

pirge

New member
קוביות חזה עוף וכבדי עוף מוקפצים

מטגנים 3-4 בצלים חצויים ופרוסים - טיפונת מזהיבים מוסיפים קוביות חזה וחצאי כבדים מתבלים. אצלי רק במלח ופלפל שחור. ככה אוהבים.... מקפיצים כמה דקות. לא עוזבים את העמדה. לעמוד ליד המחבת ולבחוש מדי פעם. פשוט וטעיםםםםםםםם. מי שאוהב פטריות,שיוסיף בזמן טיגון הבצל. אפשר להוסיף כפית סילאן וכף יין לצבע וארומה. המינוס היחידי----צריך מהמחבת להגיש מיד לשולחן.

לאנה2

New member
דרך אגב לגביי הכבד

אמא שלי המדהימה מכינה כבד מדהים, היא מטגנת בצל המון בצל ומוסיפה את הכבד כשהוא מתובל אך ורק בחוויאג! תנסו ותראו שזה מדהים. אפשר להוסיף קצת מתיקות אם רוצים: דבש, סילאן וכו...

pirge

New member
תוספת פרוסות תפוחי אדמה שחומות

מבשלים תפוחי אדמה גדולים בקליפתם אפילו יום קודם - רצוי מצננים. מקלפים ופורסים -לא דק מדי. באותה מחבת שמטגנים את העוף.....מטגנים על להבה גדולה את פרוסות תפוחי האדמה. לא מוסיפים כלום. רק חורכים אותם היטב מ-2 הצדדים. מוציאים חם ישר לצלחת--ואז ממליחים. תענוג.

לאנה2

New member
אני חביבת המתכונים הקלים והמהירים..

מאד אוהבת לבשל ולאפות אבל אין לי כל כך הרבה זמן היות ואני אמא במשרה מלאה לפעוט ותינוקת... לעניינו של דבר כשאני רוצה להכין חזה עוף מהיר טעים ולא שניצל אני פשוט שמה במחבת דבש וסויה כמובן שמטגנים בצל קודם ניתן להוסיף גם מעט גינגר מגורד וקצת שום (יש מגשיות כאלו קפואות אמנם יקרות אבל במינימום זמן זה מאד עוזר) יוצא ממש טעים

למעלה