יש לי שתי שאלות...

DrunkGoat

New member
טעות בידיך,

קודם כל, מה שיוצר את ה"סאונד" החדש, הוא השילוב של הנגנים, הרי אין סיכוי שלכל הנגנים בכל הלהקה יש השפעות זהות. כל אחד אוהב משהו אחר. כך תצא לך להקה עם סאונד אחר. הייתה יוצאת לך להקה מעניינת אם היית לוקחת כמה אנשים, שהטעם שלהם שונה אבל "מתאים" מאשר אם היית לוקחת להקה שכל נגניה מושפעים מאותה להקה. ועכשיו אני אתן לך דוגמה. אירוסמית´ מושפעים מלד זפלין. נכון? אבל אירוסמית´ לא נשמעים כמו לד זפלין. הם חיפשו להם סאונד יחודי ומצאו אותו. איירון מיידן מושפעים מבלאק סאבאת´, אבל הם נשמעים אותו דבר? לא. I rest my case.

Cheezus

New member
נכון, אבל זאת לא הייתה הכוונה שלי

הכוונה הייתה שאם יש קבוצה של נגנים בעלי יכולת מינימלית פלוס, והם יקימו להקה (השתמשות בדוגמא של הפנייה אליכם לא הייתה נכונה, כי אין לי מושג מה יכולת הנגינה שלכם..) כלומר, לא אנשים בעלי כשרון פנומנלי, אז כל ההשפעות וכל זה יתחילו להשמע ולהיות משמעותיות יותר..

DrunkGoat

New member
אז?

שוב, אפשר לחקות ואפשר להיות מושפע ולהוסיף משו משלך...

Cheezus

New member
נכון...

לא אמרתי שזה מתרץ- רק אמרתי שקרוב לוודאי שכל הלהקות האלה לא חיכו את הגדולות בכוונת זדון, או כגימיק מסחרי, אלא קרוב לוודאי שזה קרה באופן טבעי והם אפילו לא מרגישים את זה..

Cheezus

New member
אפשר להגיד

אני בעיקר אומרת שהם לא מחקים לשם החיקוי.

DrunkGoat

New member
אבל את כל הזמן מפספסת את הנקודה...

זה לא משנה בשביל מה או למה הם מחקים. הם פשוט מחקים.

HoLy Cow

New member
אופס!!! השרשור הלא נכון!!!

אני כל כך מתבייש

היי,גם אני מכיר את אפרוק!

הם חברים של מישהו שאני מכיר... אבל ראיתי שתי הופעות שלהם,והם ממש טובים!!

איזה שתי הופעות?

ראינו רק אחת בקן... איפה עוד? דרך אגב הם ממש טובים ניגנו לנו את jeremy!

איזה קן את? כי גם אצלנו...

הם ניגנו... יכול להיות שאנחנו מכירים? בכל אופן,הם ניגנו גם במסיבת סוף הקיץ בשנה שעברה, ושם הם גם ניגנו את alive, וזה היה אדיר.

NeoC

New member
קריד לא מחקים

דבר ראשון קריד לא מחכים ולא מנסים לחכות את פרל ג´ם נכון שלסקוט סטאפ(הסולן) יש את אותו קול כמו לאדי וודר אבל הטקסטים שונים, הם לא מנסים בכלל לחקות אין שום להקה שאפילו אם תנסה לא תצליח להשתוות לפרל ג´ם וקריד לא מנסים בכלל ודבר שני לא נראה לי שיש גראנג´ ישראלי אני כמעט בטוח

oranje

New member
לא מבין גדול

אז קודם כל אציין שלא כמו כולם כאן, אני ממש לא מבין גדול בגראנג´. כל מה שרצית להגיד הוא, שלדעתי חלק מהמשתתפים כאן ממש טןעים בהסתכלות שלהם על קריד ולהקות דומות. אני נוסע הרבה לארה"ב במסגרת עבודתי, ומה שלמדתי על הטעם המוזיקלי שלהם הוא שהם אוהבים לשמוע בעיקר 3 דברים: ראפ r n b רוק העניין הוא שהם מאוד מאוד אוהבים רוק, לכל סוגיו. בכל רגע נתון, יש מאות להקות אמריקאיות שמנגנות רוק על גבול הרוק הכבד, מה שלפעמים מוגדר גם כגראנג´. מהפכת הגראנג´ שייצאה מארה"ב לא נעלמה, היא פשוט קיימת כל הזמן בארה"ב תחת הגדרות אחרות - קחו לדוגמא להקות כמו creed, stained, fuel וכו´, שמוכרות מיליונים ועושות מוזיקה שאפשר להגדיר כגראנג´, או כרוק/רוק כבד. הגראנג´ אולי מת מבחינת התופעה העולמית, אבל הוא חי ובועט בארה"ב.

Stillwater

New member
אני לא רואה שום פסול...

בלהקות שמחקות להקות אחרות או גדולות מהן! ככה זה באומנות ובמיוחד במוסיקה. שמעת שיר של איזה להקה, נדלקת על הסיגנון אתה תנסה לחקות ואולי אפילו לשפר את זה במעט (מה שלרוב לא ממש עובד). תמיד להקות חיקו להקות אחרות וככה זה יהיה תמיד! ותחשבו על זה שאם אף אחד לא יחקו אף אחד זה יהיה די משעמם, לא יהיה מה להשוות. חקיינות {כל עוד זה העתקה של ממש} זה טוב וזה אפילו מחמיא!

למעלה