יש לי שתי שאלות

יש לי שתי שאלות

אני די חדש בEBAY אבל כבר הספקתי לרכוש מספר דברים, אבל יש לי שתי שאלות. 1) וידוא לגביי דברי ביגוד ומכס: דברי הלבשה כאשר ערכם בין 50$ לבין 75$, חייבים להיות מוצהרים כGift או שאין צורך? לא מצאתי תשובה ברורה לכך. 2) רכשתי חולצה ממוכר מ"ארצות הברית" (אבל בעצם מסין), אבל לאחר מספר ימים המוכר נמחק ונרשם לי שהמוכר כבר אינו רשום. מה צריך לעשות במצב כזה? לפתוח דיספיוק ישר בלי שאלות או שלחכות שהחולצה תגיע בסופו של דבר? תודה רבה

bikingstudent

New member
החבילה נישלחה? אם כן יש מספר מעקב?

אם החבילה לא נישלחה אז כן פתח דיספיוט

אז מה התשובה לשאלה שלי?

לפי האתר של המכס: ניתן לשחרר בפטור ממסים טובין, שערכם הוא עד ‎$50 (לא כולל טבק על כל סוגיו ומשקאות משכרים). כמו-כן ניתן לשחרר בפטור ממסים ספרים, מוצרי הלבשה והנעלה שערכם עד 75$, רק אם נשלחו כחבילת שי, ללא תמורה, מאדם פרטי בחו"ל לאדם פרטי בארץ. איך מתייחסים לדברי הלבשה שערכם בין 50$ ל75$?

ozitex

New member
הסכומים לחישוב כוללים הובלה

כך שגם אם קיבלת מוצרי הלבשה בערך של 60$ אבל ערך ההובלה הוא 20$ הערך לחישוב המס הוא 80$ כולל. על פי העיקרון הזה תקבל את התשובה לשאלתך. מעבר לכך, שים לב שאם קיים ניגוד משמעותי (פער של יותר מ- 10%) בין ערך הסחורה המוצהר לבין ערכה כפי שמוערך על ידי המכס, יחושבו המיסים על פי הערכת המכס.

אני מדבר על סכום כולל משלוח

האם דינו של דבר הלבשה, כאשר ערכו הוא 70$ (כולל משלוח), כדינו של דבר הלבשה, כאשר ערכו הוא 20$ (כולל משלוח), מבחינת המכס?

למעלה