יש לי שפעת

פומפיה

New member
יש לי שפעת ../images/Emo101.gif

הייתי אצל הרופאה והיא אמרה שאמנם יש לי דלקת בגרון ושפעת, אבל היא לא תתן לי אנטיביוטיקה. היא הייתה מטושטשת בעצמה (גם היא חולה) ורשמה לי 3 סוגים של תרופות, ביניהם RAFATHRICINN. הרוקחת אמרה לי שזו כן אנטיביוטיקה, אם כי "מקומית". השאלה שלי היא מה זו התרופה הזו והאם יהיה לגלולות למניעת הריון אפקט כשאני לוקחת אותה (בשונה מאנטיביוטיקה "רגילה") ? ( עדיין לא ברור לי למה רופאים לא מגלים אחריות ולא חושבים על הדברים האלו. יש כל כך הרבה בנות שאפילו לא יודעות שכשלוקחים אנטיביוטיקה אין אפקט לגלולות ) תודה, מואה

לגבי השפעת וכדורי ה- Rafathricin

היי פומפיה מה שהרוקחת אמרה לך לגבי הרפתריצין הוא מאוד נכון. החומר הפעיל בתרופה הוא Tyrothricin. זוהי אנטיביוטיקה ממשפחת ה"פולי-פפטידים" המשמשת לטיפולים מקומיים על העור וגם לדלקות גרון. ה-Tyrothricin יעיל נגד זיהומים הנגרמים ע"י חידקים מסוג "גרהם-פלוס" שאחד מאלו הוא החידק שבד"כ גורם לדלקות גרון. אפשר בהחלט לקחת את הרפתריצין עם גלולות למניעת הריון היות והטיפול הוא מקומי בלבד. אנטיביוטיקה "רגילה" קודם נספגת בגוף ואח"כ משפיעה דרך מחזור הדם. לכן, רק אחוז קטן יחסית של הכמות שנלקחה באמת מגיע למקום הדלקתי בכדי להשפיע. לכן כשלוקחים אנטיביוטיקה בכדורים לבליעה יש לקחת כמות גדולה יחסית, אחרת לא תהיה השפעה מספקת. אבל בדלקות גרון המצב שונה. אפשר לתת אנטיביוטיקה ישירות לאיזור הגרון. כך ההשפעה תהיה מקומית ולא דרך מחזור הדם. עקב כך לא צריך לקחת כמות גדולה של אנטיביוטיקה כי כל הכמות תגיע לאיזור הדלקתי. היות והכמות הנידרשת לגרון, היא מאוד קטנה אז ההשפעה שלה (דרך מחזור הדם) על מקומות אחרים בגוף היא אפסית. ולכן גם ההשפעה שלה על הגלולות למניעת הריון היא אפסית וחסרת משמעות. בברכה ישראל

פומפיה

New member
ישראל, כל כך כיף

לקבל תשובה מקיפה, ולא רק עניינית. תודה, פומפיה ( תחת השפעה )

למעלה