יש לי שעלה

יש לי שעלה

ב"האימפריה מכה שנית" בן שולח את לוק לדגבה סיסטם להיתאמן עצל יודה. כולם זוכרים. לא נירא לכם שהוא היתאמן ממש קצת זמן, הוא התחיל כשהאן ולאה טסו לעיר המעופפת (שכחתי את השם) וסיים כשהם ניתפסו ע"י וידאר. הפרש הזמנים אמור להיות כמה ימים אם לא יום אחד. ועד כמה שהבאנתי זה אמור לקחת ארבה יותר זמן מי זה. אם בן היה מלמד אותו די הרבה זה עוד היה מובן אבל בתחילת "האימפריה..." לוק לא כולכך שולט בכוח הג'אדי וגם כשהוא עוזב את יודה הוא עדיין לא כולכך טוב יחסית. אז מתי הוא הופך להיות המסטר שאנחנו ראוים ב"שובו של הג'אדי"?

תשובה

כמי שראה את הסרטים כמה פעמים, אני יכול להגיד לך שכבר בסרט הראשון("מלחמת הכוכבים-פרק 4-תקווה חדשה"), רואים את לוק מתאמן בכוחות שלו(שתמיד היו איתו).בסרט השני, פשוט לא היה לא כוח להתאמן אצל יודה, אבל יודה מאמן אותו בכל זאת.זמן הטיסה הוא ארבע ימים, שזה בזמן חלל יום. בין "האימפריה מכה שנית" לבין "שובו של הג'ידיי" חולפות לפחות שנתיים. כך שלוק יחל בינתיים לשלוט ב"כוח", ולקבל דרגת מסטר.

תוספת

כמה תיקונים לנושא שעניתי לך: 1)לוק הוא בנם של פאדמה ואנאקין, מהטרילוגיה החדשה. אנקין הופך לדארת' וידר בסוף. לכן יש ללוק כוחות ואין צורך לאמנו במיוחד. 2)בפרק הרביעי(כרונולוגית), אבל צולם ראשון נאמר שכבר אז הוא התאמן אצל אוובי וון. 3) זמן חלל=מהירות אר.

אל תשכח שיש שנה שלמה בין הסרטים

אני חושב שבספרים כתוב (למרות שזה לא אומר כלום) שלוק חזר אחר כך (אחרי הסרט החמישי) לטאטואין לבית של אובי-וואן ומצא שם כמה דברים ג'דיים שימושיים (כמו איך להכין את הלייטייסבר שלו) וחוץ מזה תמיד יש מצב שאובי-וואן נגלה אליו.

Y. Welis

New member
עם הזמן, ונראה שהוא השתפר ככל

שהזמן עבר. שים לב לדמיון בינו לאנאקין בסרט השני והשלישי - בשני הוא איבד יד לדוקו, ובשלישי הוא מכריע אותו בקלות. לכן יש מקום לשער שכאשר ה'מעין' פורץ (או הכישרון מתחיל להתגלות), הוא הולך ומתחזק כל הזמן ובקצב. אילו לוק לא היה ממהר לבספין, הוא היה יכול להכריע את ווידאר (ויודה אמר לו דברים דומים בפגישתם האחרונה).

למעלה