יש לי שלוש שאלות

noosh 19

New member
יש לי שלוש שאלות

קודם כל בוקר טוב! 1. אין לי אופה לחם, ויום ראשון ושני יש לי ימים ממש ארוכים, ואני לא יודעת עם יצא לי להיות ליד מקומות עם אוכל, מה עושים? כאילו מה מביאים חוץ מלחמנייה עם משהו.. יש לכם עוד רעיונות? כאילו למשל אתה סטודנט ואחכ אתה ישר הולך לעבודה, והכל ביחד?.. אז קרקרים זה לא ממש משביע. .תודה ודבר 2. זה בקשר לגלידה שקונים ככה כמו בד"ר לק. או בכאלו איפה בתל אביב ניתן למצוא ברשת מוכרת גלידות שניסתם ואתם יודעים שזה ללא גלוטן. דבר 3. ידוע לכם על מסעדה ביתית(סבתא כזאת) בתל אביב שיש שם גם מנות ללא גלוטן?

daniela21

New member
שלוש תשובות:

1. תנסי לחשוב מה היית לוקחת אם לא היה לך צליאק. אני מניחה שלחמניה, פרי וממתק/חטיף. אותו הדבר נכון גם לעכשיו: קחי לחמנייה, במבה, פרי, אולי כמה פריכיות אם את אוהבת. אני לפעמים לוקחת איתי קופסא עם אורז. 2. הגלידות בד"ר לק הינן ללא גלוטן, עפ"י מדריך העמותה, פרט כמובן לאלו עם עוגיות. 3. מסעדת "מזה" באחד העם 51א בת"א. זה בית קפה-מסעדה ביתית צמחונית שמגישים בין היתר גם מנות ללא גלוטן. מומלץ גם ללא צליאקים. חג שמח והמשך יום מצויין!!

איפה יש סניפים של ד"ר לק?

כאלו שאפשר לקנות גלידה לקחת הבייתה? זכור לי שעינית סיפרה על גלידת שוקולד פרווה מדהימה שלהם.

daniela21

New member
שניים שעולים לי כרגע בראש

אחד בשינקין בת"א, אחד בעזריאלי. מקפא שוקולד (שזוהי ההמלצה של עינית), זה שוקולד מריר, חביב למדי, לא מדהים לדעתי בגלל שהוא משאיר אח"כ טעם מר כמו זה של השוקולד המריר.

היא אמרה שהגלידה שווה

אבל אני לא הכי מתה על שוקולד מריר, לפחות לא במינון גבוה מדי. נטעם ונראה איך זה... מקסימום, הפרוייקט הבא יהיה גלידה ביתית פרווה יותר מאכילה. למרות שאני בונה על הכדורים שפותרים את בעיית הלקטוז שמישהי שאני לא אציין את שמה הבטיחה לי ממזמן...

daniela21

New member
את רצינית??

לא סיפרתל לך מה בסוף קרה עם אותם כדורים ארורים?? לא הבנתי למה חזרו לי תופעות הצליאק + כאבי פרקים (כן, אצלי משום מה זה כמעט תמיד מתבטא גם בפרקים), עד שערב אחד ממש התפלתי מכאבים בקיבה וגיליתי שבכדורים יש גלוטן! אגב, רק בסוג הזה למרבה הצער.. ואז החלטתי סופית שאני לא משתמשת יותר בשום כדורים שמכילים את האינזים, או שהם לא מועילים, או שהם מזיקים. ואני במקומך הייתי מראש מוותרת עליהם. אם הצלחת לאכול כדורי שוקולד שעשויים משמנת, חלב ושוקולד ולא קרה לך כלום, לאכול גבינות צהובות וקשות לא יזיז לך. עדיף להימנע אם אפשר מהלהכניס סתם חומרים לא טבעיים לגוף. גם אני כבר מעדיפה להתמודד מידי פעם עם התופעות של אי סבילות ללקטוז ולא לקחת את הכדורים (פשוט נמנעת מדברים עתירי לקטוז).

לא אמרת משהו על כדורים אחרים?

לא אלו שהביאו לך מארה"ב, אחרים שיש בארץ? וזה לא שלא קרה לי כלום בעקבות כדורי השוקולד, פשוט זה היה יותר קל ועבר יותר מהר מאצלך. גם גבינות צהובות עושות לי בלאגן (זכור לי ויכוח עם דיאטנית שאמרה שאני יכולה לאכול גבינות בלי בעיה). אני אמשיך לברר ולקוות... אולי כן קיים איפושהו כדור שמכיל את האזנים, לא מכיל גלוטן ובאמת עובד...

r1 המקורי

New member
לnoosh 19 שלום

אגוזי פקאן ,שקדים ,משמש מיובש גזר ,פלפל וכו - אפשר לחתוך לרצועות מאפינס יש בזה ביצים וחלב אם מבחינת מזג האוויר לא כדאי -זה יהיה רעיון לחורף יש מתכונים ללחם ללא אופה לחם -בספר מתכונים שהעמותה הוציאה ותבדקי אם יש בדף הבית של העמותה

למעלה