יש לי שילה

KRAMAKIN

New member
יש לי שילה

שלום לכולם! לבן שלי(בן 14) יש בעיות התנהגות בבית הספר. יועצת ו מחנכת חושבות שבעיה העיקרית בזה ש ילדים בכיתה לא משותפים בעיה של מרק. הם לא מבינים שיש לו פיקים והפראות בכיתה בגלל בעיה של טוראט . אבל בן שלי בשום אופן לא רוצה לשתף ילדים. מה לעסות?

mazy

New member
שיתוף הילדים בכיתה

אני חושבת שחוץ מלנסות ולדבר על ליבו, ולהסביר לו שהדבר עשוי לעזור לו ולהקל עליו, אין לך הרבה מה לעשות. בני, למשל, מתנגד בתוקף לשיתוף חבריו לכיתה בעניין הטוראט, ואני חושבת שיש בזה משום ההגיון. הוא אינו מוכן להתבלט ולהיות יוצא דופן, ונאלצתי לקבל את דעתו בעניין. הרי לא יעלה על הדעת שתספרו בכיתה בניגוד לרצונו.

Nofale

New member
אכן

גם לי יש תסמונת טוראט אני בן 16 פעם התביישתי מזה מאד ועכשיו לא ממש אכפת לי שידעו אני אפילו מתגאה בזה
גם מה , המקרה שלי מקרה קל מאד , בעיות התנהגותיות בלבד , שגם עליהם , יש לי שליטה מלאה .

הלנה

New member
NOFALE, ברוך הבא ../images/Emo24.gif

שמחה שהצטרפת אלינו. ממליצה לך לבקר גם בטוראט חברתי (קישור בראש הדף) עושים שם חיים!

ברוך הבא Nofale../images/Emo24.gif

נהדר שכבר אינך מתבייש בזה, כי זה חלק ממך ואולי תשתף אותנו קצת איך בדיוק אתה מצליח לשלוט בבעיות ההתנהגות? אגב, שמי תיקי ואני אמא לבן 11.5 לוקה בטוראט קל יחסית מאובחן מגיל 6 בערך.

כפי שרשמתי בעבר

אני חושבת שתמיד צריך לשמוע את דעתו של הילד, אבל לעשות את מה שנראה לנו נכון. נקודת המבט שלהם לא רחבה מספיק בשביל לקבוע (אנחנו רואים דברים בפרספקטיבה הרבה יותר רחבה) ועם כל הכבוד לילד, אני לא בטוחה שיש לו את כל הכלים לנתח מצבים (גם אם הם קשורים בו). לעיתים הלאו שלהם הוא פשוט עיקשות ! אם אנשי המקצוע נוטים לכיוון מסויים ונראה לכם נכון לפעול כך, לכו על זה. אם זה יכול לעזור לילד אין ברירה, אלא לא להתחשב בדעתו. חבל להשקיע אנרגיות מיותרות בהסתרת מידע, אם חשיפתו יכולה למנוע מצבים לא נעימים.

הלנה

New member
לגבי שאלתך

מאד קשה לייעץ בנושא הזה..כשקראתי את מה שמזי כתבה הסכמתי איתה בהחלט, אבל אחרכך קראתי את מה שאלי קראה וגם איתה הסכמתי... כנראה שפשוט אין תשובה אחת לשלאתך ולא תהיה לך ברירה אלא ללכת על פי האינטואיציה שלך ולהחליט מה הכי טוב לילד שלך. אני יודעת שלא עזרתי..מצטערת.

למעלה