יש לי שאלת סקר

liat555

New member
יש לי שאלת סקר

זה משהו שמטריד אותי ואולי אתם תעזרו לי שאלתי נובעת מדיון שהיה לי עם בעלי על מספר הילדים שאנחנו רוצים ומתי לנו שני בנים בן 6 adhd ובן 1.5 שלדעתי הולך העקבותיו למרות שהוא יותר "קל" בעלי רוצה 4 ילדים (אין מצב) ואני 3 ורצוי בת( בפקודה לבורא עולם) השאלה מתי , הרי לא קל לגדל את החתיכים שלי

פרחיה2

New member
זה לא קל. אבל זה כיף כשהם גדלים

אבל אני לא דוגמא יש לי שישה, שיהיו בריאים, לפחות שלושה עם ADD וזה ממש לא מספיק לי, הלוואי שהיתי יותר צעירה.

דליה.ד

New member
לי יש חמישה וכווווולם עם adhd

אבל.... הם הילדים הכי יפים, חכמים, מוכשרים, מצחיקים, שמחים, מאתגרים, לפעמים מעצבנים, אוהבים, יצירתיים, רגישים, פעילים ומלאי שמחת חיים. ואני לא הייתי מוותרת על אף אחד ואף רגע של גידול. אצלינו בבית לפעמים יש צעקות וריבים (ואצל מי לא) ולפעמים סטנד אפ קומדי...וזה כזה כייף שחבל על הזמן!

zivadina

New member
אני בעד רווח של 4 שנים בין אחד לשני

נראה לי לא גדול מדי ולא קטן מדי, כי ילד בן 4 הוא מספיק עצמאי פיזית כדי לאפשר לאמא שלו להצמד לתינוק החדש. בנוסף, לדעתי, צריך לפחות 3 ילדים כדי להרגיש משפחה, ומעבר לזה, תלוי מאוד בסבלנות של ההורים, בעיקר של האמא. כמובן שאילו דעות אישיות שלי, ולא ידוע לי אם יש המלצות מקצועיות בנושא זה. אני יודעת שגילאי 0-3 הם הגילאים הכי קריטיים להתפתחות, ולכן, לדעתי, חשוב מאוד שהאמא תוכל ללוות את הילד שלה באופן מלא בגילאים האלה.

הלה4

New member
../images/Emo95.gifילדים זאת ברכה

סבתא שלי אומרת ששולחן עומד על ארבע רגלים, ומשפחה אמתית כשיש ארבע ילדים. אני מאוד רוצה ארבע ילדים אבל בעלי לא מוכן יותר משלושה ילדים וגם השלישי בספק. בעלי מאוד פרקטי והוא וחושב כלכלית. לדעתי ילדים צריכים להביא לעולם שמרגשים שאתם מוכנים נפשית לקבלת טלטול משפחתי. עם מתאים לך עכשיו עוד אחד מצוין, אבל עם עכשיו לא מתאים אז ניתן לכחות עוד שנה לא סוף העולם. נראה לי שגם זה הכי טוב לך ולילד. לך להשתקם מהלידה הקודמת (קראתי שהכי טוב להכנס להריון לאחר שנתיים וחצי מהריון הקודם), ולילד בגלל שאת יכולה להיות הכי "פנוי" להשקיע בו את המרב.בקיצור זה תלוי רק בך כמה את מוכנה לעוד ילד עכשיו מבחינה נפשית. בהצלחה הלה

ליאת נגעת בנקודה רגישה ..אחחח כמה

אני רוצה ורציתי 4 ילדים ..יש לי בת 17 ובן שהוא ADD בן 11 וחצי, אחרי שהבנתי שיש לו בעיה בערך בגיל שנתיים החלטתי שבשבילו עדיף שאני לא אלד יותר כדי שאוכל להשקיע בו. היום אני יודעת שזאת שטות בגלל לקות למידה לא להקים משפחה גדולה.

liat555

New member
תודה על התגובות

גם דעתי ש4 ילדים זה הכי אידאלי אבל בין רצוי למצוי יש פער גדול בעלי חוזר כל יום ב10 בלילה ולתפקד לבד זה לא קל ביחוד שילד אחד שווה לשלושה ילדים והקטן כמו ילד וחצי.....אז בו נספור רגע ...אופס זה כמו חמש וחצי ילדים. הבט נוסף , אני בת 31.5 ומתה לבת השאלה באיזה הפרש? 3 שנים זה אידיאלי אבל עוד שנתיים אני כבר בת 33 ומתי הרביעי? ילד מספר 4 ירד מהפרק בשלב זה של חיי לילד השני לקח לי שנה וחצי להכנס להריון ומה אם גם הפעם זה יקח כל כך הרבה זמן? בקיצור לא רוצה לבלבל לכם ת'שכל . יהיה טוב

zivadina

New member
ובעניין הגיל: הכל יחסי

אני התחלתי ללדת בגיל 30. מכירה נשים שילדו גם בגיל 40. גיל הלידה תלוי מאוד בכוחות של האשה, והכוחות של האשה תלויים במידת העזרה של הבעל בטיפול בילדים ובבית.

למעלה