יש לי שאלות

יש לי שאלות

1. אני בתקופה הקרובה החלטתי לעשות הרבה מדידות עם הגלוקומטר, כ 8 ביום, אך אפשר להסתדר עם כל כך הרבה דקירות באצבע, אך מסתדרים עם כזה מצב ????????? 2. האם יש קשר בין תרופות אנטיביוטיקה לתרופות של הסוכרת תודה.

שאלה נוספת

הלכתי לישון עם 170 ,כאשר שעה לפני זה אכלתי אפרסק ופתית, ולמחרת קמתי עם 217 , אך זה יכול להיות ????????????????

seeyou

New member
מניסיוני

לא מומלץ לאכול פרי או ריבה לפני השינה תרשום את התפריט שלך באותו יום-כולל משקל-כמויות? איזה ערכים היו לפני כחצי שעה של כול ארוחה ו שעתיים אחרי כול ארוכה המדידות זה לא העיקר חשוב ביותר האיזון איזה ערך של בדיקה A1C אתה מקבל? יוסי

לפני חצי שנה A1C היה 8

עדיין נראה לי מוזר שלפני השינה 170 שש שעות אחרי זה 217 וחצי שעה אחרי זה 223 , נראה לי מוזר, אולי קורים דברים בזמן שאני ישן שעד עכשיו לא הייתי מודע להם.

seeyou

New member
קורים דברים בזמן השינה!

זה משתנה כול הזמן אם תבדוק מיד שאתה מתעורר או אחרי 10 דקות או חצי שעה זה משתנה! המדידה 170 זה אחרי ארוחת ערב או לפני/אחרי הפרי רצוי לאכול קצת כ 6-8 פעמים ביום(יממה)... יש לשמור על כמויות-גוון של המצרכים זה חשוב לסדר את החיים היום בגלל שאין כאבים המחלה היא מאוד מסוכנת-הכוונה מהשלחות שלה...על כול הגוף לא לזלזל!

amitp

New member
קורים הרבה דברים בזמן השינה

כשמדברים על סוכרת מקבלים את האשליה (וכן, זו אשליה) שהבעיה נגרמת אך ורק כתוצאה מהסוכר שאוכלים במזון. אלא שהמצב שונה: הגוף שלנו זקוק לאנרגיה באופן קבוע. במיוחד המוח, שצריך כל הזמן גלוקוז בדם. כשאנחנו אוכלים - אין בעיה, יש גלוקוז מהאוכל. אבל שעה, שעתיים אחרי האוכל צריך למצוא מקור חלופי לגלוקוז. מה שמתרחש באדם בריא - הכבד מייצר גלוקוז ומזרים אותו לדם וכך נשמרת כל הזמן רמה קבועה של גלוקוז בדם. איך הגוף יודע מתי יש מספיק גלוקוז בדם ומתי לא? יש שיווי משקל בין אינסולין והורמונים אחרים שהעיקרי ביניהם נקרא גלוקגון. * יש יותר אינסולין לעומת גלוקגון? הגוף יודע שאכלנו עכשיו, לא צריך לייצר גלוקוז (כי יש מהאוכל) ואפשר לקחת את העודפים ולאחסן ברקמות שומן. * יש יותר גלוקגון מאינסולין? הגוף יודע שחסר גלוקוז, הוא מפרק שומנים ומייצר גלוקוז לדם. ועכשיו (למי שעוד איתי) זה די פשוט להבין מה קרה בלילה: בחולי סוכרת (כשלא מזריקים אינסולין או מטפלים בצורה אחרת) גלוקגון תמיד יהיה גבוה יותר מאינסולין (ברמתו או ברמת ההשפעה שלו בחולה type 2) ולכן הגוף כל הזמן יהיה באשליה שהוא רעב, ושחסר סוכר בדם והכבד ייצר גלוקוז - מה שיעלה את רמת הגלוקוז בדם. כך שחולה סוכרת יכול לצום למשך חודשים ועדיין רמת הסוכר בדם תעלה אצלו, אם הוא לא יטופל באופן קבוע. מקווה שהצלחתי להיות ברור... תרגיש טוב

בַּלַיְלָה בַּלַיְלָה,

יש מאכלים בעלי תגובה מאוחרת מאוד. לדוגמא, אם אכלת ארוחת בשר בשעה 20:00 בערב, תוספת האינסולין נדרשת החל מ 1:00 בלילה והדרישה מסתיימת בסביבות 6:00 בבוקר! הדרך המעשית לטפל בזה היא משאבה שנותנת בולוס מתמשך (מרובע). בזריקות, יתכן שאפשר להשתמש באינסולין בינוני (רגולר) שיש לו זמן תגובה של 8 שעות, אבל זה מחייב שליטה וירטואוזית בסוגי אינסולין ומינונים, לא נראה לי שמישהו עושה זאת. הכלל הוא שמה שקורה בלילה הוא תוצאה של מה שאכלת בערב לפני. הדבר החשוב ביותר הוא להגיב על מה שמדדת ולתקן את השגיאות בערב הבא. למידה מתמדת של סוגי מאכלים ותגובותיהם הגליקמיות עליך היא המפתח להשתפרות. בהצלחה, גלעד

mg50

New member
לימוד ותיקון-לא תמיד אפשרי

אני מטופל בעזרת כדורים-נובונורם 2 מג לפני כל ארוחה ובנוסף מטפורמין אחרי ארוחת הבוקר והערב. כללית זה עובד,(כשנה) עד עתה a1c נמוך מ-7,הבעיה שהמינון קבוע וקשיח ואם התוצאות גבוהות מעל 180 נניח אין לי פתרון חוץ מלהזריק יחידות אינסולין קצר טוח(יוזמה שלי) או לחכות שהערכים ירדו.נראה לי שמבחינת מענה הדוק ומדויק יותר יש יתרון לשילוב אינסולינים ולמשאבה.

שולץ007

New member
נובונורום או גלוקופג'

האם אתה יודע מה ההבדל ביניהם ? אני לוקח גלוקופג' בערך שנה וחצי ולאחרונה אני תמיד על סוכר גבוה ונראה שזה לא מביא אותי לאיזון סביר (לא מצליח לרדת מ-180), הגדלתי את המינון אך נראה לי שהרופא לא בקיא מדי. שולץ

דואגת1

New member
הבדל

גלוקופז' - עוקף לבלב נובונורם - ממריץ לבלב, תרופה חדשה יחסית, טווח קצר יחסית המלצתי לך לקרוא קצת על סכרת, אולי הלימוד יעזור לך להתאזן יותר טוב. מאחלת לך איזון !!!!

לזר

New member
מספר רב של בדיקות

האם אתה מזריק, או על משאבה? מספר רב של בדיקות יכול לעזור לך לקבוע בצורה עדינה וחכמה את הכמות ומועד ההזרקה. אם אתה על תרופות, לדעתי אין הרבה תועלת מ-8 בדיקות ביום.

לזר

New member
שכחתי להוסיף...

אני ממליץ על המכשיר פריסטייל לעריכת מספר רב של בדיקות, משום שכך תוכל לדגום טיפת דם קטנה ביותר מרב חלקי הגוף. אין צורך לדקור את האצבעות בכלל.

לזר

New member
לא סבור כך

אני משתמש בו יותר משנתיים וללא שום טענות. צריך לדעת להשתמש במכשיר נכון. גם אני בודק מספר רב של פעמים ויש לי התאמה מלאה בין הממוצעים שאני מקבל ממנו וההמוגלובין המסוכרר שמדווח לי בית החולים. חוץ מזה, כבר מזמן שערכתי לו מדידות השואה גם בקופת חולים בבדיקות בצום. מכשיר שלי, מכשיר של קופת החולים ומכשיר ישן של קופת חולים. ההתאמה טובה מאוד. רק לידיעה כללית: אם התוצאות של המכשיר הביתי נופלות עו עולות יחסית לתוצאות מכשור הרפואי של בית החולים עד כדי 15%, המכשיר הביתי בסדר גמור. מכשיר מדויק יותר שווה הרבה מאוד כסף.

לזר

New member
גם קופת חולים כלליץ חושבת כמוני...

המכשיר הזה הפך להיות סטנדרטי גם אצלה

דואגת1

New member
שיקולים של קופת חולים

השיקולים של קופת חולים אינם ענין של דיוק, אבל לא נורא, כל אחד ישתמש במה שנוח לו, הפער בין דגימה מהאצבע ובין מקומות אחרים בגוף גדול מאוד ולפיכך מעורר הרבה שאלות.

הפער במקום הבדיקה

אכן קיים פער במקומות הבדיקה - אבל הפער קיים בעיקר במצבי קצה בהם השתנות הסוכר מהירה. מכיוון שאנחנו כטייפ 1 עלולים להגיע גם לערכים של 30-40 ואפילו פחות. במצבים אלו אכן מומלץ לבדוק בקצות האצבעות. ברמות הנורמה פחות או יותר שיפשוף איזור הבדיקה לפני הדקירה יקטין פערים. ועדיין היתרון הגדול של הפרסטייל הינו כמות הדם הנדרשת 0.3 מיקרוליטר במקום 3 מיקרו ליטר במכשירים האחרים - זהו הבדל של שמיים וארץ לאנשים שדוקרים עצמם 8-10 פעמים ביום. גם אם כול הבדיקות יעשו באצבעות ולא באיזורים אחרים. כיום אין לנו בחירה. כל זה מתוך קריאה בלבד כי עדיין לא יצא לי לנסות את המכשיר - אבל מחכה בכיליון אצבעות. ושאלה באותו עיניין - האם יש ערכה להורדת הבדיקות שבזיכרון למחשב וכמה בערך היא עולה?

לזר

New member
לי יש את כל התוכנה של פריסטייל

רכשתי אותה לפני שנתיים דרך האינטרנט מפלורידה, משום שהחברה לא מוכרת אותה מחוץ לארצות הברית (כך היה בזמנו). אני לא מכיר משהו, פרט לגיא, סוכן המכשיר בארץ שיש לא את הערכה, חוץ ממני. יותר מזה ופשוט מזה: מי שרוצה, שרק יגיד לי ואכוון אותו לאתר בקנדה, אשר יודע לקרוא את הפריסטייל ישר לתוך התוכנה של האתר ולהציג את כל הגרפים במקום. אפשר לבנות שם תיק אישי רציף בזמן. לצורך זה דרוש רק הכבל המקורי של הפריסטייל שמתחבר לאחת היציאות של המכשיר והמחשב. אין צורך לקנות את הערכה. מספיק רק הכבל של החיבור. שבוע טוב

למעלה