יש לי שאלות שתיים:

יש לי שאלות שתיים:

א- פעמים שהסביל נמשך והולך אחרי צורה מסויימת (כגון במתנשא, מתפרנס, מתגלה) פעמים אחרי צורה אחרת (כגון מסתפר, מסתפק, משתעל, משתנק) ופעמים אחרי צורה שלישית (מצטחק, מצטמק, מצטער) והשאלה שלי היא מה הנפקותא. אני הנני רואה להבדל אך אודה לכם אם תוכלו לאמור לי את החוק הנכון לזה. ב- השאלה השניה היא איך לקרוא להסגולה של הגזוז. בתודה ובברכה נאמנה של בעל ברית אמת, טימשיט.

batcheni

New member
תשובה ברמה פשוטה.

ואני בטוחה שמומחי הפורום ידעו לענות ברמה מקצועית יותר. בנין מתפעל - הת' מגיעה לפני השורש. כאשר פ' הפועל היא ס' או ש' - הן מקדימות את הת' והיא מגיעה אחריהן. כאשר פ' הפועל היא צ' - הצ' מקדימה את הת' של התפעל, ואילו הת' הופכת לט'. ויש עוד מקרה של פ' הפועל -ז'. ואז היא מקדימה את הת' של התפעל ואילו הת' הופכת לד'. (מזדקר, מזדנב, מזדרז)

shellyland

New member
להסגולה של הגזוז קוראים

מזי כהן (ויש הגורסים: דני סנדרסון).

מזה סגולה זאת המזי הזאתי,

האמא של הסגולות. אם כי שמעתי אומרים, שראו לאמבוהא של אנשים עומדים בעיבורה של עיר ומשיחים לפי תומם, שאין אותה ריבה סגולה כלל ועיקר, אלא גון חיווריין של ירקוּת צובע את עורה ונמשך והולך עד הימסכו בִּירוק עיניה. אשר על כן יֵאמר עליה משל הקדמוני: הירוקה, הירוקה, הירוקה אני מבטן ומלידה.

vegan

New member
הסגולה של הגזוז

אני מניח שאתה מתכוון למילה "תוסס" המתארת משקה ובו בועות גז. לא נהוג להשתמש כיום במילה "גזוז" אלא ב"משקה תוסס" או "משקה מוגז" (שיש בו גז). "גזוז" היה שמה של להקה מצליחה ולכוכבי הלהקה התייחסו התשובות הקודמות. אקווה שאינך נעלב מהלצותינו - זו דרכנו ואנו נהנים לקרוא את לשונך שהיא מעט מוזרה בעינינו - לשון עברית עתיקה המשמשת בענייני היום. זה נשמע כל כך מוזר, שחלק מאיתנו מסרבים להאמין שמישהו בימינו אכן כותב כך. אני סבור שאם מישהו שמכיר עברית מודרנית, היה מצליח לכתוב כמוך - הוא פשוט גאון. כך או כך, המשך לכתוב. נעים לקרוא את הודעותיך ואת לשונן.

למרות שאינני בקבוצת הספקנים,

לו הייתי מבינהם, הייתי מהמרת שווגאן הוא המתחזה..

Thanks!

Unfortunatly my Hebrew keyboard is out of order and I'm waiting for a new dry one... I've noticed that some friends here thinks that I'm mocking them I can only feel sorry for that Indeed, I've learned Hebrew mainly from some old books and a dictionary I've found in the library here Hope nobody was offended from my mistakes or by the archaic language I might have used Best regards, Timşit

למעלה