יש לי שאלונת

Yaniv-DC

New member
יש לי שאלונת

האם יש מישהו מבינכם היודע עד מתי הומוסקסואליות הייתה בבחינת עברה על החוק בישראל (מה שהמועצה הפוליטית לזכויות הגייז מכנה "חוק מעשי סדום"). ניסיתי לבדוק את זה איתם, אבל... נו... איך לאמר... הם מועצה נהדרת שיודעת כלום. אז אם מישהו מבניכם יכול לעזור לי, אלפי תודות ישלחו אליו בדואר אקספרס. יניב

Yaniv-DC

New member
תודה. ועוד דבר.

אני מנסה בכישלון עז מאוד למצוא איפה אפשר לראות על זה מידע, על שינוי החוק, ואם אפשר לראות את זה באינטרנט. יש למישהו מושג?

shaio

New member
השינוי בחוק

היה פרק גדול של "עבירות נגד המוסר" וב-1988 הוא הוחלף בפרק גדול שנקרא "עבירות מין". במהלך ההחלפה הזאת, שכללה רפורמה שלמה בהגדרות, בסוגי העבירות ובעונשים, "נשמט" הסעיף שעסק במשכב-זכר ובמשכב-בהמה. כך שאין כל כך מה לראות, פה אתה רואה אותו, ופה אתה לא. למיטב זכרוני, אף אחד לא שם לב (חות משולה אלוני שדחפה את החוק), ולכן גם אין על זה דיונים בכנסת. אבל אם אתה רוצה לבדוק, היכנס לספריה המשפטית הקרובה למקום מגוריך, ועלעל בספרי הצעות החוק, ספרי החוקים, וכרכי "דברי הכנסת" מן השנים הרלוונטיות. אין לדעתי מידע "ממוסד" על זה באינטרנט. סקירה של השינויים בחקיקה נמצאת גם במאמרים שונים שפורסמו, ושאוכל לגרד את האזכורים שלהם אם תהיה מעוניין.

Yaniv-DC

New member
וואו... תודה...

היות ואני גר בוושינגטון והספרייה המשפטית הקרובה למקום מגורי נמצאת בערך 6000 מייל ממני, אני אסתפק בתשובה שלך. היה לנו מיני דיון בפורום "ישראלים בחו"ל" על המאסר שקיבלו במצריים הומוסקסואלים לאחרונה, ובין השאר היה קצת מוזר לגלות שבארץ זה מותר רק 13 שנה ועדיין אסור בכמה מדינות בארה"ב הנאורה. אגב, היה איזשהו מקרה של מעצר או משהו כזה בארץ בשל משכב זכר? ושוב, תודה.

shaio

New member
לא בין בגירים

חיים כהן קבע מתישהו בשנות החמישים, בהיותו היועץ המשפטי לממשלה, כי התביעה לא תעמיד לדין בגין יחסי מין הומוסקסואליים בהסכמה בין בגירים. לכן מחזה כמו במצרים לא היה אפשרי כאן כמעט בכל שנות המדינה (היו בעיות אחרות). מאמרים משפטיים מישראל נמצאים, אגב, בהרבה ספריות משפטיות בארה"ב.

למעלה