יש לי שאלה

korinalir

New member
יש לי שאלה

רק רציתי לדעת כמה דתיים בפורום טוענים שאין בכלל דבר כזה כפייה דתית ואנחנו מתלוננים סתם ולעומתם כמה דתיים בפורום מודים שיש כפייה דתית אך טוענים שהיא נחוצה ואם יש כאלה שמודים שיש כפייה ונגדה שיגידו גם דתיי הפורום ענו בהמוניכם

uuaa

New member
ובכן

יש כפיה משתי הצדדים. אך הכפיה מהצד הדתי מוצדקת כי המדינה היא יהודית. מי שמפריע לו אורח חיים דתי שילך למדינה חילונית ברחבי העולם. לעומתו, אני כדתי רוצה לשמור על אורח חיים דתי דוקא בארץ ישראל, מטעמי אמונה ולא מטעמי נוחיות.

גוססי

New member
שאלת תם:

הרבה דתיים ניסו לשלוח אותי למדינות בהן היהדות אינה הילך חוקי, ושאלתי היא: מדוע שהדתיים לא ילכו למקום אחר, ייסדו להם מדינה שתתנהל ע"פ ההלכה ויניחו לנו עם פריצותנו וחטאינו?

רון סי

New member
הדת היהודית היא דת

השיוך היהודי איננו תלוי-דת, וזה לפי הגדרת הדת עצמה.

alond

New member
תסביר לי מה כתוב שם כי האינטלגנצייה

שלי לא מספיקה. תרחיב קצת שאני אבין את המילים הקשות.

uuaa

New member
על "ארץ-ישראל" שמעת ? "ארץ-הקודש" ?

החיבה לארץ ישראל והאמונה בקדושתה היתה קיימת הרבה הרבה לפני הקמת המדינה. וחוץ מזה, אם לפריצות וחטאים אתה משתוקק, יש הרבה מדינות עם הרבה יותר פריצות. פריצות אפשר לעשות ולהנהיג בכל מקום. אך "ארץ-הקודש" יש רק אחת.

גוססי

New member
החיבה לא"י אינה מחייבת אמונה

רבים מבני האדם בעולם - כולל יהודים חילונים - אוהבים את ארצם אהבה אמיתית שאין בה שמץ של אמונה דתית, והם מעדיפים ליהנות מפריצות וחטאים שונים דוקא כאן. מי אתה שתאסור זאת עליהם?

uuaa

New member
ובכן

יתכן מאוד שהם אוהבים את ארצם, אך לנהוג בפריצות הם יכולים בכל מקום. כלומר אין משמעות להנאות בא"י דוקא. ואילו אני רוצה לחיות בא"י על-פי אמונתי, כי דוקא _פה_ יש לחיי הדת שלי משמעות מיוחדת, דתית והיסטורית. חוץ מזה, מה כבר ביקשנו ומה כבר כפינו ? להנשא דרך הרבנות ? שלא תהיה תחבורה ציבורית בשבת ? לפי דעתי אף אחד לא נפגע מזה. חוץ ממבקשי פרובוקציות ופרסום.

גוססי

New member
גם אתה יכול לאכול כשר בכל מקום

הכשרות לא מקבלת משמעות מיוחדת דוקא באה"ק. "מה כבר ביקשנו? שתשתחוו לצלב? שתאכלו מלחם הקודש? לפי דעתי אף אחד לא נפגע מזה". האם היית מקבל אמירה כזו מפי מיסיונר נוצרי?

uuaa

New member
בטח שכן

אמנם אני יכול לקיים מצוות בכל מקום, אבל על מצווה בא"י מקבלים פי 20 שכר. בארץ ישראל התפילות יותר מתקבלות, ויותר קל לקיים מצוות ואני יכול לפרט עוד הרבה, אבל זה לא יעניין אותך וכו´ שים לב, אנו לא מבקשים שתעשודברים מסויימים. אנו מבקשים שתמנעומדברים מסויימים שמפריעים לנו. (אולי חוץ מלהנשא אצל הרבנות, אבל זה רק חצי שעה ומקסימום פעמיים בחיים)

גוססי

New member
גם הפריצות בא"י מהנה פי 20

תסלח לי, אבל זה קצת דבילי. אף אחד לא מונע ממך מלקיים את כל מצוות דתך. למה החילונים צריכים להטיל על עצמם מגבלות כדי ששכרך יגדל? אתה היית מוכן לעבוד שעות נוספות ולהעביר את התשלום בעבורן לחשבון הבנק שלי?

uuaa

New member
נו באמת

אבל אתה לא מאמין בזה שיש כאן הנאה פי 20. אני כן. החילונים לא מגבילים את עצמם כדי להגדיל את שכרי, אלא כדי שלא להפריע לי.

גוססי

New member
מה אכפת לך במה אני מאמין?

אמונותיו של אדם הן עניינו הפרטי ובודאי לא עסקה של המדינה. אם לדבריך אתה מאמין שתקבל שכר פי עשרים, יערב ויבושם לך - אף אחד לא ינסה לחדור למוחך ולברר במה אתה באמת מאמין. הנחת היסוד היא שזכותך לממש את אמונתך כל עוד אינך פוגע באותה הזכות אצל הזולת. זהו התנאי הראשוני והחיוני ביותר לחיים משותפים של בעלי אמונות שונות. כל נסיון של המדינה להעניק עדיפות לאמונה אחת על פני שאר האחרות יביא בדיוק לאותו מצב של סכסוך מתמשך בין אמונות בו אנו נמצאים כיום.

uuaa

New member
אה, ואיך יכולתי לשכוח את הדבר החשוב

כמובן גם מצוות ישיבת ארץ ישראל. זוהי מצווה שמקיימים אותה בכל שניה ושניה שאתה נמצא בארץ. (כן, גם אתה). ואמרו חכמינו: שקולה מצוות ישוב א"י כנגד כל המצוות כולן.

רון סי

New member
מה דעתך

שהחרדים לא יצאו מבתיהם בשבתות כי זה מפריע לי? או שמה שמפריע לך יותר חשוב ממה שמפריע לי? נישואין ברבנות זה גם גירושין ברבנות, וזה ממש לא חצי שעה. רחוק מאד מזה. נישואין ברבנות זה גם הכנסת אלמנט דתי לחיים שאין בהם דת. מה דעתך שנחייב את החרדים להנשא בטקס אפריקני? נישואין ברבנות זה גם המוני זוגות שלא יכולים בכלל להנשא. נישואין ברבנות זה רעה חולה ועוול שלא יתואר.

למעלה