יש לי שאלה -

מצב
הנושא נעול.

galia26

New member
יש לי שאלה -

יש לי שאלה -
האם מותר לנשים בארץ לתרום? אולי אפילו לנסוע לארץ אחרת ושם לעשות את תהליך ההתרמה?

I N K A

New member
בארץ מותר רק לנשים שעוברות...

יש לי שאלה -
האם מותר לנשים בארץ לתרום? אולי אפילו לנסוע לארץ אחרת ושם לעשות את תהליך ההתרמה?
בארץ מותר רק לנשים שעוברות...
טיפולי פיריון. עפ"י ההלכה אסור בכלל, כך שאם מדובר באישה דתיה היא לא תתרום. לגבי חו"ל-חכי למומחיות. :)

ayoosh

New member
כמה דברים

יש לי שאלה -
כמה דברים
לעניין המצב בארץ- הנה קצת היסטוריה על הנושא (אגב- שיר וסביון- לא ראיתי שזה מופיע בדף השער... אולי שווה שיהיה שם ?). לגבי חו"ל- אני שמעתי על אחיות שעשו את זה בחו"ל- כלומר נסעו ביחד- ואחת תרמה לאחותה, אני לא יודעת אם לזה את חותרת- אבל אני כן זוכרת שבאתר של המכון שבו מלח ופלפלת עשו את הטיפול- כתוב גם על אפשרות כזו. כמובן שאם יש לך שאלות ספציפיות יותר ונוכל לעזור לך- נשמח. יום טוב

ayoosh

New member
ואכן בארץ, מותר רק למי שעוברת

כמה דברים
לעניין המצב בארץ- הנה קצת היסטוריה על הנושא (אגב- שיר וסביון- לא ראיתי שזה מופיע בדף השער... אולי שווה שיהיה שם ?). לגבי חו"ל- אני שמעתי על אחיות שעשו את זה בחו"ל- כלומר נסעו ביחד- ואחת תרמה לאחותה, אני לא יודעת אם לזה את חותרת- אבל אני כן זוכרת שבאתר של המכון שבו מלח ופלפלת עשו את הטיפול- כתוב גם על אפשרות כזו. כמובן שאם יש לך שאלות ספציפיות יותר ונוכל לעזור לך- נשמח. יום טוב
ואכן בארץ, מותר רק למי שעוברת
בעצמה IVF לתרום, ומדובר על תרומה אנונימית...

galia26

New member
זה ממש אבסורד...

יש לי שאלה -
זה ממש אבסורד...
אני לא מבינה בעניינים הילכתיים, אבל אם אני רוצה לתרום ביציות, ללכת לרופא למען מטרה זאת בלבד, כך שלא יהיה שום חשש לגניבה אז לא יתנו לי?

I N K A

New member
בלי שום קשר להלכה....

זה ממש אבסורד...
אני לא מבינה בעניינים הילכתיים, אבל אם אני רוצה לתרום ביציות, ללכת לרופא למען מטרה זאת בלבד, כך שלא יהיה שום חשש לגניבה אז לא יתנו לי?
בלי שום קשר להלכה....
בארץ החוק קובע שרק נשים שעוברות טיפולי פיריון יכולות לתרום ביציות. אז התשובה לשאלתך היא לא. בארץ לא יתנו לך ואסור לשום רופא לעשות את זה. צר לי לאכזב וכל הכבוד על הרצון לעזור :)

מצב
הנושא נעול.
למעלה