יש לי שאלה

ריבקה34

New member
יש לי שאלה

אני כבר שנה וחצי עוקבת אחר המתרחש והנאמר בבית החם והמדהים הזה. כולכן כאן כותבות על כל ההורמונים שאתן מקבלות וכל הזריקות (כגון: דקפ' וכדו'), גם אני קיבלתי את כל הזריקות, הכדורים, המדבקות, המשחות, הג'ל וכל מה שניתן לקבל. השאלה שלי היא: האם כל פצצת ההורמונים הזו גרמה לכן להשמנה? לשיעור יתר? לשינוי בקול שלכן? אצלי קרו כל התופעות הללו. מהזריקה הראשונה של הדקפ' התנפחתי, ועד היום כבר 14 שנה אני לא מצליחה לרדת במשקל. תופעת שיעור היתר גם נורא מרגיזה, וכן תתפלאו, אך הקול שלי מעט השתנה. אבל הבעיה שהכי מפריעה לי זה ההשמנה, מאז תחילת קבלת ההורמנים עליתי במשקל כמעט 30 ק"ג. אז נכון שאני לא ספורטאית (הולכת ברגל פעמיים בשבוע ובמהלך העבודה כל היום הולכת), אוכלת מעט, נמנעת מחלב (רק סויה), לחם מחיטה מלאה או נטול גלוטן, המון שתיה (2 ליטר ליום) וזה לא יורד. היום אני נוטלת אסטרוגנים (כי להזכירכן אני אחרי כריתת רחם מלאה), פרוגסטרון (כדי לדכא את האנדו) וטסטוסטרון (כדי שהחשק לא יעלם) ואני ממש מיואשת. חוץ מזה שעדין סובלת מכאבים איומים והתנפחויות איומות של הבטן, הילדים אומרים לי שאני נראת כמו בחודש 7 וזה באמת נכון. כל הזמן אני בוכה לבעלי שהלוואי ובתוך הבטן הנפוחה היה תינוק. זהו. מקווה לשמוע איזו בשורה טובה. שבת שלום ונטולת כאבים לכולנו ריבי

מיכל235

New member
היי ריבקה

אני בנוסף לאנדו סובלת מ- PCO (שחלות פוליציסטיות) שאחד מהסימנים זה שיעור יתר. כשהתחלתי לקבל את הדקאפפטיל שאלתי אם הזריקה תוריד גם את רמות ההורמונים שגורמות לשיעור יתר ואמרו לי שאכן הזריקה תוריד את רמות ההורמונים הנ"ל. אבל רשמת שאת נוטלת טסטוסטרון וזהו הורמון שתופעות הלוואי שלו הם בוודאות שיעור יתר
לכבי השמנה, בנתיים אני רק 10 ימים עם הדקא' אז עדיין אני לא יכולה לענות לך.

חלק מהתופעות מוכרות לי

השיעור וההשמנה מוכרים לי מאד. כל פעם שאני בטיפולים אני מתנפחת ויש לי שיעור יתר בעיקר בפנים. לגבי שינוי הקול לא מוכר לי כנראה שזה אינדיווידואלי לכל אחת.

זואילי

New member
ריבקה

נראה לי שזה כל כך אינדיבידואלי - כל העניין של תופעות הלוואי. אני אמנם רק איזה חודשיים עם הלוקרין - ולא העליתי במשקל. להיפך - אני ממשיכה לרדת.
תשמעי, נורא דאגתי בהתחלה עם עניין הקול שציינת. אבל גם ככה יש לי קול של אלכוהוליסט שעישן 50 שנה. מדי פעם הבוס שלי צוחק עלי שאם אני לא מדברת זמן מה ואז פתאום מוציאה קול - אז יש לי איזה "שיבוש" בקול. אבל זה לא ברמה של החבר של יורי - רועי מארץ נהדרת... אני מתעלמת מהתופעה ומשייכת את זה לסיגריות..
לגבי שיעור יתר - אצלי מה שמצחיק היה שאיך שלקחתי חופש מהגלולות (אחרי 17 שנים) - אז בחצי שנה שלא לקחתי כלום - דווקא אז צמחו לי שערות במקומות שלא ידעתי שזה אפשרי... משום מה אצלי תרופות עם הורמונים עושות אותי חלקה יותר. לכי תביני..

את מכינה עבודות מאד יפות ../images/Emo24.gif

זה קודם כל. נכנסתי לקישור.כל הכבוד
גם אני השמנתי עם דקא, יותר נכון התנפחתי מאד, בעקבות התפריט ששמרתי עליו באדיקות הכולל בין היתר התנזרות מוחלטת ממלח וסוכר הפחתי 14 ק"ג ממשקלי, תחושת הנפיחות המוכרת כל כך השתפרה פלאים. כדאי מאד לנסות, זה קשה מאד מאד מאד בהתחלה,אבל מתרגלים. נראה לי שיש מקום לשינוי מינונים ולהתייעצות נוספת עם מרפאת גיל המעבר
תרגישי טוב

ר ו מ י ה

New member
ההשמנה מוכרת לי

בתקופת הדקא' והטיפולים עליתי 10 ק"ג. לאחר ההריון ירדתי את רובם, ומכיוון שתזונתי לא השתנה באופן ניכר אני מייחסת את ההרזיה לעובדה שאני לא נוטלת דקא' והורמונים אחרים. אממה- התחלתי לקחת גלולות ברצף ואני מקווה שהתופעה של השמנה תחסך ממני הפעם.

lee E

New member
אז הזריקות מנפחות יותר מהגלולות?

אני עוברת אוטוטו לסוג של זריקות..משהו דומה למה שיש בארץ אבל עם "תוספות". וקיוויתי שזה יעבור להוריד את הבטן הנפוחה. לגבי השיעור..לא נתקלתי בבעיה ומקווה שימשיך כך.

נעמי 17

New member
אני מרזה עם הדקא

בממוצע של 8-10 קג פשוט עובר לי המנציז למתוק , מלוח ובכלל אוכל מפסיק לעניין אותי. השעירות, כן והקול הגברי כן.... והבטן נהיית שטוחה. בקיצור אני הופכת ל "הוא" לנעם17 לכמה חודשים. יש לציין שזה לא רע בכלל.....

למעלה