יש לי שאלה ........

ortal_sh

New member
יש לי שאלה ........

האם אפשר לאהוב שני אנשים באותו הזמן ? האחד חבר והשני ידיד עם שניהם יש כימיה, ועם שניהם כייף. אבל יש חבר , ואי אפשר לשכוח את הידיד ? האם זה יכול להיות שיש שני אהבות ופשוט צריך להשאר עם הנוכחי? אורטל נ.ב. קרה לי בעבר ונשארתי עם הנוכחי , אבל מה אתם אומרים?

על האש

New member
מההודעה...חסרים לי פרטים

כמו מה בדיוק טיב יחסיך עם ידידך,והאם את רואה בו גם מעבר לידיד?. והשאלה גם מה חברך אומר על טיב יחסיך עם ידידך,והאם היחסים הללו אינם מפריעים לו בצורה מסויימת. לא הבנתי שאמרת שנשארת בעבר עם הנוכחי למה הכוונה?. שנשארת עם החבר ולא עם הידיד?. בכול אופן נראה לי שאם יש בינך לידידך,גם מין משיכה שכזאת זה עלול ליצור בעייה מסויימת,ותאלצי לוותר על אחד ממערכות היחסים בין עם הידיד,אוו החבר.השאלה עם טיב היחסים עם ידידך הוא בגדר ידידים,אוו שמעבר לכך?. ואם כן אז זה כבר לשיקולך,על איזה מאלו את מוכנה לוותר.

ortal_sh

New member
תשובה יפה , על האש !

וויתרת על הידיד , כי אני אוהבת את החבר , ויש מחויבות ועתיד! אורטל

אפשר לחטט?

חסר משהו בקשר שלך עם "נוכחי"? טוב לך איתו? למיטב ידיעתי כשטוב לא חושבים על אלטרנטיבות, זמינות ככל שיהיו.

ortal_sh

New member
אז ככה,

כן טוב לי איתו, אפילו טוב מאוד! , חסר משהו - בכל קשר חסר משהו, כי אין דבר כזה מושלם ! יש לי הרבה תחביבים , הרבה תחומי התעניינות , ואני לא מצפה שיהיה למישהו את הכל , כולל אופי ויופי ועוד ... אז מה שקרה זה שלידיד היה את המשהו החסר שאין אצל החבר. אבל לידיד הזה לא היה מה שהיה לחבר, כמו שאמרתי אין בן אדם מושלם. ולכן קורה שאוהבים שניים או יותר (כמו שליאן אמרה) . אגב , אני ממש לא אחת כזו שמחפשת אלטרנטיבות זמניות כשאני בקשר, כשאני בקשר אז אני איתו ורק איתו!, אבל קרה מצב שהידיד הזה עבד איתי והיה כימיה מצויינת אך לא יותר , ממש לא יותר מידידות ! אורטל

ליאן.

New member
היי אורטל יקרה..

ברור שניתן לאהוב שני אנשים בו זמנית.. ואפילו שלושה וארבעה וחמישה.. אבל החיים מורכבים מהסכמים, מחויבויות ובחירות. את לא ´צריכה´ להשאר עם הנוכחי. לא נשארים עם בנאדם כי ´צריכים´. את בוחרת לך את בן זוגך ובוחרת להיות מחויבת אליו. הבחירה הזו אמורה להיות בחירה אישית שלך, אשר אמורה לגרום לך לאושר, סיפוק והנאה. במידה ואין זה המקרה ואינך מסוגלת לדבוק בבחירה שעשית, ייתכן מאוד שעדיין אינך מוכנה להתחייבות כלשהי וזה בסדר גמור.

ortal_sh

New member
הי , ליאן ....

אז זהו שנשארתי עם הנוכחי בגלל אהבה ומחוייבות עם ידיד הפסקתי את הקשר , כי זה היה בלתי אפשרי ! ואם את אומרת שיש שני אהבות ויותר אז זה בסדר , סימן שאני בסדר ויכול לקרות דברים כאלה. אורטל

ליאן.

New member
אבל זה לא מדוייק..

בעבר החלטת להשאר עם הנוכחי, אבללל את עדיין מוצאת את עצמך בהתלבטויות חוזרות ונשנות.. וזה אומר שאת לא מוכנה למחוייבות אמיתית שהרי כל מספר חודשים תשאלי את עצמך שוב ושוב את אותה שאלה.. את אמורה להיות מאושרת ומסופקת עם הנוכחי.. ואת לא. כמובן שאין לך שום דבר אישי נגדו ושבתקופה אחרת, בה כן היית מוכנה למחוייבות, היית באמת יכולה להיות הכי מאושרת איתו ולא לחשוב על הפיספוסים שיש לך עכשיו עם אחרים.. אורטל, את עדיין צעירה ולעשות התחייבות אמיתית לבנאדם, מוקדם בשבילך. לגבי עניין האהבות המתלוות.. אני חושבת שזה עניין דיי מסובך וכמה מילים או משפטים לא יכסו את זה.. אבל נניח שיש לך אהבה, ואז את מתאהבת במישהו.. מצד אחד זה יכול להעיד על כך שיש לך חסך ריגשי בקשר הנוכחי, אך מצד שני, ייתכן שזו רק התאהבות ואולי מעין פנטזיה שתבוא ותחלוף.. במקרה שלך יכול להיות שאת מתארת משהו קצת יותר רציני מ´התאהבות´ ואולי בכך הקושי.. אולי העניין לא יסתיים כל כך מהר ובקלות.. ואולי תמיד תרגישי מעין פיספוס ופשרה כשאת נשארת שוב ושוב עם הנוכחי.

cicero

New member
לא מאמין

הייתה לי מערכת יחסים רצינית בת מס´ שנים + חתונה, ולאורך כל אותו הזמן שוכנתי שיש דבר כזה ידיד נפש. ניסיתי להבין ולתמוך. הידיד הפך "תמיד מוזמן" של המשפחה. כעבור מס´ חודשים אחרי החתונה מצאתי את עצמי לבד כאשר פרודתי כחודש אחרי שאזבה אותי כבר יצאה עם ה"ידיד". הלב נשבר משני הכוונים. חצי שנה לאחר מכן התגרשנו רשמית. נשארתי לבד. הם המשיכו. בטוח שאשתקם, אך לא יודע מתי (אולי עוד מאה שנה) בקיצור אין אמונה בידידי נפש.

ortal_sh

New member
זהו ש..

לא התכוונתי לידיד נפש - מודה לכל ידיד יש אינטרס מסויים ! אני התכוונתי לשני אהבות , גם את החבר ואם את הידיד אהבתי , והייתי צריכה לוותר על הידיד , כי אני כבר במערכת יחסים שטוב לי איתה. אורטל

למעלה