יש לי שאלה!

יש לי שאלה!

היום היינו במוזיאון עם בי"ס (ותתעלמו לרגע מהעובדה המציקה הזאת....) ובאחד החדרים ראיתי ערכה של הכיבוי (לא ממצא מוזיאוני, ערכה שמיועדת לשריפות במוזיאון , אוקיי?) קיצצצצצצצצצצצצצצצצצצצצצצצצרררררררר....... היו שם שני מטפים שני מזנקים וזרנוק 1 צול (אדום...) אולי אני בורה אבל בחיים לא ראיתי דבר כזה!!! מה הקטע בכלל??? לאן מחברים את הזרנוק?? למטף??? יעני.... לא ראיתי שום מקום אחר שאפשר לחבר אליו.. ושוב סליחה עם אני בורה

fireman

New member
ערכת עזרה ראשונה

בהתאם לתקנים הנוכחים ישנן דרישות להתקנת עמדות כיבוי במקומות הומי אדם במגדלים וכו... העמדות האלו נקראות בשפה מקצועית "עזרה ראשונה" עמדה כזו כוללת: מטפה כיבוי 2 זרנוקי 2" מזנק 2" ברז הידרנט 2" וגלגלון כיבוי - גלגל אדום שעליו צינור גומי שחור בקוטר של 4\3 (שלושת רבעי) צול המחובר באופן קבוע למקור מים ואורכו 30 מטרים עמדות אלו יכולות להיות מופעלות ומותקנות במספר דרכים. בכל מקרה הגלגלון (הגלגל האדום) צירך להיות מחובר תמיד לברז מים זורמים ז"א תשתית המים הכולל של המבנה. ברזי ההידרנט 2" אינם חייבים להיות מוזנים מרשת המים של הבניין אלא להיות מופעלים בדחיסה ע"י רכב כיבוי או ע"י משאבות קבועות בבניין. אם יש עוד שאלות את מוזמנת בברכה... ערן אייל מנהל הפורום

homer jay

New member
אני חושב שכוונתה היתה

לזרנוק 1 צול רגיל רק בצבע אדום (כן יש גם כאלה) עם עשויים ממעין פלסטיק מוזר

אתה צודק!

זה היה מאה אחוז זרנוק רגיל רק אדום! בכלל לא היו שום זרנוקים אחרים בסביבה וגם לא הידנט או משהו... זה סתם היה תקוע ככה באמצע המוזיאון בלי קשר... כנראה ערכה לא תיקנית או משהו... יכול להיות?

fireman

New member
האאאא

זה זרנוק כמו כל זרנוק אחר רק שבמקרה הזרנוק הזה אדום ואם אינני טועה הוא גם עטוף במן מעטפת דקה של גומי, יש כאלו גם של 2" וגם של 3" ועדיין ניתן למצוא אותם במספר דיי מצומצם בתחנות הכיבוי הראשיות שמחזיקות מלאי זרנוקים לאיגוד שלם או למספר תחנות

Ram 20

New member
גם אצלנו

אצלנו יש זרנוקים בשלל צבעים וגוונים... מתחיל מאדום, עובר לכתום, ואז צהוב. יש לנו הרבה צבעים (זרנוקים ישנים) כדי שלא נשתעמם.

fireman

New member
גם אצלנו יש שלל צבעים

אבל הם ענתיקות רציניות הםן מגולגלים כבר איזה 10 שנים נראה לי ואני בספק עם האם ייפתחו

אביעד ר

New member
אני לא כל כך בטוח אבל...

אם אני לא טועה מדובר בזרנוק קצף. ייחודו הוא בכך שהקצף לא אוכל אותו כמו שהוא אוכל את הגומי בזרנוקים אחרים. כיום אין לי שימוש רחב כמו שהיה פעם בגלל שהזרנוקים של היום יותר עמידים בפני הקצף.

זרנוקים בכל מיני צבעים...!

יה מגניב! אצלינו התחנה לא עד כדי כך ותיקה אבל גם אצלינו אפשר למצוא פה ושם איזה זרנוק חום או צהוב....

אביעד ר

New member
אין לי מושג מה הזרנוק הזה עשה שם

אבל הוא משמש גם כזרנוק רגיל ואין בעיה להעביר בו מים.

אם כך אז יש לנו בדיוק אותה בעיה

כי גם לי אין מושג מה הוא עשה שם והבנתי מההתחלה שזה זרנוק רגיל (רק יפה יותר)

למעלה