יש לי שאלה..

A1B2C37

New member
יש לי שאלה..

בקישור הזה ( http://www.youtube.com/watch?v=DWUkJIt1fZw ) יש קליפ שקווין (בלי פרדי) שרים שיר שבריאן מאי כתב אחרי המוות של פרדי, תוך כדי הקליפ יש קטעים שבהם רואים את פרדי וחלק הם מתוך קליפים.. בדקה 3:33 (במילה goodbye ) מופיעה תמונה של פרדי מתוך קליפ.. משהו יכול לומר לי מה שם הקליפ שבו פרדי מופיע ככה? (אני חושבת שזה הקליפ שהיא נמצא עם בננות עם הראש..)

Great Pretender

New member
שיר מדהים...

הקליפ עם הבננות על הראש הוא הקליפ של השיר I'm going slightly mad. :) השיר No one but you הוא בעצם שיר שחברי הלהקה הנותרים הקדישו לפרדי, ולכל אלה שמתו טרם זמנם. ו... כן ! הקטע בדקה ה-3:33 הוא קטע מהקליפ I'm going slightly mad, אחד מהקליפים היותר יפים לדעתי. ^.^

skjg

New member
תמיד מדהים אותי

כמה שבריאן פסנתרן טוב. איכשהו זה לא נראה לי אפשרי להיות כל כך טוב בכמה כלים. מדהים.

khammel

New member
להיפך -- קל להיות טוב על יותר מכלי אחד

במיוחד אם אתה לא נדרש להיות טכניקן וירטואוז. סה"כ צריך לא לפחד ללמוד עוד כלי, לנסות, להתאמן ולהתמיד.

skjg

New member
אני לא יודעת

פעם ניסיתי ללמוד גיטרה, והייתי ממש גרועה בזה. מה שהיה לי קשה אני חושבת זה לעשות את המעבר מתווים של פסנתר לאקורדים באותיות, ולא הצלחתי להתרגל לזה שהצלילים על הגיטרה לא באים בסדר כרונולוגי אחד אחרי השני כמו בפסנתר.

khammel

New member
נשמע תמוה -- למדת עם מורה?

1. אם למדת תווים -- את יכולה ללמוד לקרוא אותיות באנגלית
2. מה פירוש לא באים בסדר כרונולוגי? תווים הם שפה משותפת לכל הכלים באשר הם. זה שרוב הגיטריסטים מעדיפים לא לנגן תווים אלא טאבים/אותיות, לא אומר שאין תווים או שהתווים לגיטרה שונים מאלו של פסנתר. פסנתר וגיטרה שייכים לאותה משפחה. שניהם כלי מיתר. פסנתר הרבה יותר מסובך מלנגן, אם כבר, שהרי שתי הידיים מנגנות במקביל ויכולות לנגן מנגינות שונות לחלוטין, מה שאין כמעט בגיטרה (ועוד קוראים תווים שכתובים במפתחות שונים!). חוץ מזה, מה זה ניסית ללמוד? שבוע? חודש? עם מורה? לבד מול המחשב?

skjg

New member
אכן למדתי עם מורה

1. בטח שאני יכולה לקרוא אותיות באנגלית, אבל קשה לי לתרגם את זה בראש לתווים. זאת אומרת, אם היה כתוב לי אקורד, סתם נגיד Gm7, הייתי צריכה לחשוב בראש -"אוקיי, G זה סול, Gm זה סול מינור, שזה סול- סי במול- רה, והשביעית של זה זה פה". וזה היה לוקח המון זמן ולא הצלחתי לנגן שירים בקצב נורמלי. 2. מה שהתכוונתי כשכתבתי סדר כרונולוגי זה שבפסנתר הקלידים באים אחד אחרי השני בסדר כרונולוגי כמו התווים, ובגיטרה זה ככה על כל מיתר בנפרד אבל כשמשלבים בין המיתרים זה מבלבל. אותי לפחות...

khammel

New member
נראה לי שאת צריכה מורה אחר והכל יסתדר

בדר"כ גיטרסטים לומדים צורות של אקורדים ורק אח"כ את התיאוריה של איך מרכיבים אקורדים. נראה לי שאם תגשי לגיטרה מצורה הזו, תראי שאת מסתדרת בלי בעיה. זה הופך את רוב האקורדים לפשוטים מאד. אם נצליח לארגן מפגש ג'אם אוכל להראות לך איך את לומדת את כל האקורדים הבסיסיים בחמש דקות.

skjg

New member
סבבה ../images/Emo13.gif

בכל מקרה, אני תמיד יכולה להשתמש בתירוץ של פרדי ולהגיד- "This shitty guitar never plays the chords I want it to play"

geashono

New member
זה שיר ענק

only the good die young בארץ הוא כמעט שלא הושמע והייתי צריך לשמוע אותו ברדיו עמאן פשוט בושה שיר כל כך קוויני מלודי מרגש ענק הגעתי למסקנה שבארץ הרדיו שונא מוזיקה בגלל זה המוזיקה הישראלית נראית ככה חוץ מאביב גפן וכמה בודדים אין כמעט מוזיקה בארץ

למעלה