יש לי שאלה

smochkin

New member
יש לי שאלה

קראתי בספר "קולינריה" שלרוב הגבינות בחו"ל מוסיפים רנין או רנט שזה אנזים מקיבה של פרה או עגל. מישהו יודע אם עושים דבר כזה גם בארץ ואם הורגים את הפרה/עגל בשביל להשיג את האנזים הזה?

Neta558

New member
אני מניחה שלא

וזאת מטעמי כשרות. אילו היו מוסיפים רכיבים מן החי לגבינות הן לא היו כשרות...

fatile

New member
...

גם אני גיליתי לא מזמן שמוסיפים לגבינות אנזים של פרה אבל בגלל שזה ברמה כל כך נמוכה זה כשר... קראתי את זה איפשהו, לא זוכרת איפה ולא מוכנה לחתום שזה נכון

eyalb

New member
מוסיפים גם מוספים... גם בארץ...

ולפרה הבוגרת!!! (בלבד...) לא מאונה כל רע... מה שנעשה לפרה דומה למשטח גרון... זו תהליך שהוא אכן לא נעים וקורא בחלק מועט ביותר מהגבינות מכיוון שהתהליך מצריך פרה בשלב מסויים מחייה... ואסור שהפרה תיפגע בתהליך אחרת יווצר זיהום... בקיצור גם מבחינת כשרות הדבר מותר מכיוון שזה "בטל בשישים" (וזה לא רוב הגבינות זה חלק קטן)

smochkin

New member
אוי...

ועכשיו איך אני יודעת באיזה גבינות זה כן קורה ובאיזה לא?

smochkin

New member
מצאתי את התשובה

לפחות לגבי הגבינות של תנובה. מסתבר שהם עברו לשימוש ברנט מיקרוביולוגי בלבד. את מי שזה מעניין מצורפת הכתובת למאמר.

smochkin

New member
אם הקישור לא עובד

הכתובת של האתר הראשי היא http://www.kashrut-tnuva.co.il

smochkin

New member
רנט או רנין

אוי ואבוי עכשיו גיליתי בעיה עם ג´לטין... יש שם עובדות ממש מזעזעות לגבי זה... כשמתחילים לחקור נוצרות רק בעיות... לפעמים אולי עדיף כבר לא לדעת.

eyalb

New member
אין בעייה...

במקור ג´לטין נוצר מחומר שבתוך העצם ב20 שנה האחרונות הוא צמחי לחלוטין

דורון ק

New member
אין כזה דבר ג´לטין צמחי!

ג´לטין מהגדרתו הוא HYDROLIZED COLLAGEN PROTEIN ואתה לא רואה בדיוק עצמות אצל צמחים?!-לכן אם רשום על משהו ג´לטין הוא אינו יכול להיות צמחי.

eyalb

New member
יקירי... שמתוונים לחומר ג´ליטין ...

שמשמש לבישול מתכוונים בעבר לחומר מן החי... אז אני מפנה אותך לסופר הקרוב... ולראות כיצד בכל סטייק קפוא יש תוסף של "ג´לטין" מן החי כדי להוסיף נפח... ולפני שתנפח את החזה הגברי שלך שבוודאי חש פגוע כי מישהו חלק עליך... לצורך ההגדרה כאן ג´לטין - החומר שמתמשים בו לבישול - ולא החמור למדת עליו בכימה או בילוגיה.

דורון ק

New member
ושוב ארשום(לבעלי מוח חסר נפח)

אין דבר כזה ג´לטין צמחי-כמו שאין קזאין צמחי או אלבומין צמחי! ישנם תחליפי ג´לטין צמחיים כמו GUAR GUM או AGAR AGAR אך בוודאי חומרים אלו הם אינם ג´לטין!

lifegirl

New member
הפיתרון האידיאלי (והמוסרי):

פשוט לא לאכול גבינות חיחיחי

smochkin

New member
שני לינקים לסגור את העניין

האחד מסביר למה גבינות תנובה הן בסדר השני מסביר למה ג´לטין לא בסדר

אדווה ג

New member
ממש חוכמה...

ממש חוכמה שהמאמר מסביר למה גבינות תנובה הן בסדר, כשהלינק לקוח מתוך האתר של תנובה. אף אחד לא מצפה שהם ישמיצו את עצמם...

smochkin

New member
אוי נו באמת...

אם תשימי לב זה אתר הכשרות של תנובה וכתב את המאמר רב ולא איזה מפרסם מטעם תנובה. למרות שבדרך כלל אני לא תומכת בממסד הדתי הפעם אני שמחה שרב כתב את זה כי כן אפשר לסמוך על המאמר, לפחות בעניינים של כשרות אין שום סיבה שמישהו ישקר. הסיבה היחידה שטוב שיש דוסים במדינה הזאת! הם עושים לנו חיים קלים!

למעלה