יש לי שאלה

• פותח הנושא ssara
  • פורסם בתאריך

ssara

New member
יש לי שאלה

האם מרפאים בעיסוק מטפלים בבעיות כמו כאבי גב? בעצם סליחה אבל מה ההבדל בין מרפאים בעיסוק ופיזיוטרפיסטים? שרה

שלום לך sara

זה תלוי. ריפוי בעיסוק עד כמה שידוע לי לא מטפל בכאבי גב במכון עם מכשירים והדרכה לגבי יציבה. אבל כן מטפלים בתחום של התאמת הסביבה על מנת להמעיט את כאבי הגב. לדוגמא אם את עובדת הרבה ליד מחשב ויושבת לא טוב ליד המחשב ברור שיהיו לך כאבים בצואר בכתפיים בידיים וכו. התאמת גובה הכסא ביחס לגובה השולחן על מנת שיתאימו לך אישית עשויים להפחית ואף לרפא כאבים מהסוג הזה. להשתמע טל

ריפוי בעיסוק וכאבי גב

הריפוי בעיסוק הוא מקצוע העוסק בהפרעות בתפקוד התקין. כאבי גב יכולים לגרום להפרעות בתפקוד התקין אצל האדם הסובל. ההפרעות יכולות להתבטא בכל תחומי התפקוד של האדם, החל מתפקודי היום יום הבסיסיים: לבוש, רחצה וכד´ ועד התפקוד בעבודה, באחזקת בית ופנאי. כאבי גב פוגעים באיכות החיים של האדם. ההתערבות הטיפולית של המרפא בעיסוק אצל האדם הסובל מכאבי גב, מתמקדת בעיקר בהדרכה: תפקוד נכון בפעילויות היום יום , תוך פירוט וניתוח הפעילויות לעומקן: לא רק איך לשבת, לעמוד ולשכב, אלא גם איך לצחצח שיניים, להתקלח, לבשל, לשטוף כלים ולהחליף מצעים בצורה שלא תגרום נזק לגב ותחמיר את הכאב. התאמת אביזרי עזר במידת הצורך: לדוגמא REACHER (יד עזר) או מכשיר העוזר לגרוב גרביים. הדרכה להבנת התהליכים הביומכניים המתרחשים בגופינו בזמן תנועה, לצורך העלאת המודעות וההפנמה של תבניות תנועה נכונות. הדרכה להתארגנות נכונה, לחסכון באנרגיה הגופנית, למקצב חיים וסדר יום נכון. הצלחת ההתערבות הטיפולית תלויה כמובן בשיתוף הפעולה של המטופל ובמשמעת העצמית שלו, אבל המאמץ כדאי.

ssara

New member
טוב תודה

אז מה עלי לפנות לריפוי בעיסוק או פיזיוטרפיה???

תשובה ל-ssara

עליך לפנות לשני המקצועות. כל מקצוע תורם מתחומי הידע והאמצעים שלו. בריפוי בעיסוק ההתיחסות הינה הרבה יותר ממוקדת לתחום התפקוד, תוך ניתוח הפעילויות הספציפיות בהן את עוסקת. בפיזיוטרפיה ההתיחסות הינה לתפקוד הכוללני- תנועה כללית, הליכה , יציבה, ישיבה ,עמידה. בפיזיוטרפיה תקבלי הדרכה לתרגילים וטיפולים מנואליים ואחרים. אך לא ידריכו אותך בארגון סדר יום נכון, ובשינוי הרגלי תפקוד לקויים. בריפוי בעיסוק יתאימו לך עזרים במידת הצורך, ויתיחסו להתאמת הסביבה בה הינך מתקשה לתפקד. בפיזיוטרפיה לא מתאימים עזרים לתפקוד היום יומי ולא עושים התאמות דיור/סביבה.

ssara

New member
סלחו לי על הקושיות הרבות

פסח כבר עבר אבל האם הרופאים המפנים יודעים את כל זה? או שאני אמורה לדעת כוון שאותי שלחו לפיזיוטרפיה אף אחד לא דיבר איתי על ריפוי בעיסוק ונשמע שיש לכם מה לתת? שרה

וחכם מה הוא יודע?

אז ככה, לצערנו לא כל הרופאים יודעים "בלשון המעטה" . זוהי אחת מבעיות המקצוע שלנו. מי שכן מודע הם הרופאים המטפלים במרפאות הכאב, בהרבה בתי חולים עובדים במרפאת כאב בצוות רב מקצועי הכולל גם מרפאה בעיסוק. אורטופדים בקהילה לא מודעים.

דגנית זו בעיה

אולי אנחנו יכולים לתת לסטודנטים לרפואה הרצאה בנושא תרמתנו? האם זה אפשרי??? או אולי לקב´ רופאים במסגרות אחרות.. טל

למעלה