יש לי שאלה

יש לי שאלה

הבהרה: אין לי לשמחתי הרבה הפרעות קשב וליקוי למידה- אני מפורום אומנות שאותו גם מנהלת אפרת (המלכה) ובאתי לפה לשאול שאלה שמאז ומתמיד עניינה אותי... התרופה רטילין- מהי? יש עליה כל כך הרבה דיעות קדומות אבל לא ברור לי מה היא ומה המקור לדיעות קדומות אלו... תודה מראש חג שמח

דליה.ד

New member
אפרתי, תעשי טובה...

תעבירי לה את מה שכתבתי על הריטאלין אין לי כוח לכתוב שוב....... ואת צריכה ללמד אותי לעשות לינקים...... בתודה! מנהלת הפורום מטומטמת המחשב...

דליה.ד

New member
או! מצאתי...יעל

כמה שירשורים למטה תמצאי את מה שכתבתי על הריטאלין. אפשר גם דרך "קבצים" בשורה למעלה.

הבנתי- מה המקור לכל השמועות

והסטיגמות בעניין זה- לפי הבנתי זו כולה תרופה שעושה פלאים ועוזרת לילדים ומבוגרים עם הפרעות קשב- איך זה קשור לכל הסטיגמות בנושא הז????????.

דליה.ד

New member
תודה ברנדן ותשובה ליעל.

טוב, יעל כל מיני אצטגנינים ו"עושי נפלאות" צריכים להתפרנס נכון? אם יש תרופה שניתנת חינם - אז אי אפשר להתפרנס על גבם של אנשים עם ילדים עם קשיים בבית. חדשות לבקרים מתפרסמת איזו כתבה חדשה בעיתונות על הריטאלין, כשבודקים מי עומד מאחורי הכתבות מגלים שם אינטרסים כלכליים: כל מיני משווקים של תוספי מזון שמבטיחים שהם מצאו פתרון "לא מזיק" לadhd , או כל מיני מפרסמי שיטות אחרות ואפילו הכנסיה הסיינטולוגית.... שגם לה אינטרס כלכלי ומיסיונרי... אנשים תמימים נופלים בפח ומאמינים שריטאלין גורם "נזק מוחי" בלתי הפיך לילדים, שהםלא יגדלו, שיאבדו כושר הולדה ועוד. עכשיו בואי נחשוב רגע... הריטאלין אחת התרופות הכי בטוחות ונמצאת בשימוש מעל ל 60 שנה. נעשו עליה אין ספור מחקרים מבתי חולים ומרכזים רפואיים הטובים בעולם. מיליוני ילדים לוקחים את התרופה מידי יום ו...אנחנו לא רואים נזקים מוחיים, הם גודלים כיאות, מקימים משפחות, מתקדמים בחיים והם יצרניים ומאושרים.... וחוץ מזה... נראה לך שאיזה אם תיתן לילדה תרופה מזיקה רק כדי לזכות בקצת שקט בבית? זו הרי עבירה פלילית! הריטאלין אינו מסמם! הוא תרופה ממריצה! ההיפך מסימום! ולי יש בבית 3 ילדים המטופלים בריטאלין. מישהו יעלה על דעתו שאני אזיק לילדי? דרך אגב, יש לי גם ילדה מאומצת ואני מניחה ש"השירות למען הילד" לא היה נותן לי לאמץ ילדה לו עלתה לרגע קט השאלה שאני אם שמטפלת לא כראוי בילדיה. והם ידעו מראש על הadhd שיש לילדי ונתנו לנו ילדה קטנה ומקסימה. אז אני מניחה שזו הוכחה ניצחת לכישורי האמהות שלי ואף אחד לא יוכל להאשים אותי במשהו. וחוץ מזה: אפרת השמיעי קולך בסוגייה....

תודה ויש לי בקשה מחברי הפורום

אני כותבת עבודה בנושא "סטיאוציות לא נעימות בעקבות סטיגמות ושמועות" אני רוצה לקחת את נושא הריטאלין כאחת מהסיטואציות. אחרי שהבנתי מה העניין אני אחפש עוד חומר ומאמרים ואבדוק את כל העניין כמה שיותר לעומק. כחלק מהעבודה אני צריכה להעלות כמה סיטואציות בכל אחד מהנושאים שבחרתי בהם נתקלו אנשים בהקשר הריטאלין (משהו שהתייחסוו אליו, אמרו לו משהו או פגעו עקב היותו משתמש בריטאלין) אם יש משהו מחברי הפורום שמסכים להעלות כאן סיפור כזה משלו אני אודה לו מאוג. תודה רבה וחג שמח...

יעל היקרה, יש כמה סיפורים כאלה

שהועלו על גבי הפורום, אני אשמח לספק לך את שלי, ואם תזכירי לי במסרים, אחפש לך קישורים נוספים על גבי הפורום. אפרת

מיכל ט

New member
שלום יעל

כתבתי לפני כמה ימים על מקרה שהיה לי בבית מרקחת, אני לא יודעת אייך עושים קישור אבל זה נמצא פה. בהצלחה עם העבודה ולכולם, חזרה נעימה ושקטה לשגרה מיכל

shiraa

New member
ריטלין

ריטלין היא תרופה הניתנת לילדים הסובלים מהפרעות קשב וריכוז. יש שני סוגים של ריטלין. אחד שהשפעתו אפקטיבית ל- 4 שעות והשני שהשפעתו אפקטיבית ל- 8 שעות. את הכדור נותנים לילד בדרך כלל לפני צאתו לבית הספר . רצוי מאוד לאחר ארוחת הבוקר. הריטלין עוזר לו להיות קשוב ומרוכז בכיתה ולממש את הפוטנציאל האינטלקטואלי שלו אשר לא בא לידי ביטוי בהעדר הכדור. שלא לדבר על ההשלכות החברתיות והרגשיות לכאן ולכאן. בני בן ה- 11 נוטל את הכדור לאחר נסיונות רבים ושונים של טיפולים אלטרנטיביים שלצערי כשלו.

שורצמן

New member
ריטלין טוב או רע?

גם אני לא ממש ידעתי על התרופה הזו , והיו לי יותר דעות קדומות ויותר סימני שאלה מתשובות. ובמקרה לאחרונה בתי אובחנה כסובלת מבעית קשב וריכוז , ע"מ להשכיל לגעתי להרצאה של ד"ר איריס מנור שהיא פסיכיאטרית ומנהלת מרפאה לסובלים מבעיות קשב וריכוז והיא סידרה לי הכל בראש. כמו כל תרופה יש תופעות לוואי שיכולות להופיע בשבועיים שלוש הראשונים ללקיחת התרופה. התרופה לא ממכרת, היא עובדת ל4 שעות ופגה ההשפעה שלה כמו ב"סינדרלה" שהמרכבה הופכת לדלעת. כלומר מיד עם סיום השפעת התרופה חוזרות התופעות של הפרעת קשב וריכוז. את המינון קובע רופא בלבד! ושוב יש טוב ורע בכל דבר, במקרה הזה אם יש בעיה ואכן היא אובחנה , כדאי מאוד לקחת את התרופה. ואבקש לציין שהבעיה בהפרעת קשב וריכוז היא לא רק הבעיה עצמה אלא עוד דברים שמתווספים לבעיה המקורית במידה והיא לא מטופלת. ביי סיגל

דליה.ד

New member
אפרופו סטיגמות...

אני אם מאמצת. אם היית יודעת עם כמה סטיגמות אני מתמודדת מידי יום: "היא אתיופית - יש לה איידס?" "איפה ההורים האמיתיים שלה?" "מה...ויתרו עליה?" "קנית אותה?" "היא מדברת עברית?" בואי לפורום אימוץ ותשמעי עוד "פנינים".

רותי הכ

New member
אני מופתעת כל יום מחדש

מהבורות של האנשים ובעיקר מהחוצפה שלהם להעיר כאלה הערות לאחרים האם אפשר יהיה פעם "לחנך" את האנשים?

אלוהים אדירים...

מה שמדהים הוא שכולם יודעים לדבר במילים יפות עד שזה מגיע לתכל´ס, הבורות שנתקלים בה מדי יום מצליחה להמם אותי כל פעם מחדש.

למעלה