תודה ברנדן ותשובה ליעל.
טוב, יעל כל מיני אצטגנינים ו"עושי נפלאות" צריכים להתפרנס נכון? אם יש תרופה שניתנת חינם - אז אי אפשר להתפרנס על גבם של אנשים עם ילדים עם קשיים בבית. חדשות לבקרים מתפרסמת איזו כתבה חדשה בעיתונות על הריטאלין, כשבודקים מי עומד מאחורי הכתבות מגלים שם אינטרסים כלכליים: כל מיני משווקים של תוספי מזון שמבטיחים שהם מצאו פתרון "לא מזיק" לadhd , או כל מיני מפרסמי שיטות אחרות ואפילו הכנסיה הסיינטולוגית.... שגם לה אינטרס כלכלי ומיסיונרי... אנשים תמימים נופלים בפח ומאמינים שריטאלין גורם "נזק מוחי" בלתי הפיך לילדים, שהםלא יגדלו, שיאבדו כושר הולדה ועוד. עכשיו בואי נחשוב רגע... הריטאלין אחת התרופות הכי בטוחות ונמצאת בשימוש מעל ל 60 שנה. נעשו עליה אין ספור מחקרים מבתי חולים ומרכזים רפואיים הטובים בעולם. מיליוני ילדים לוקחים את התרופה מידי יום ו...אנחנו לא רואים נזקים מוחיים, הם גודלים כיאות, מקימים משפחות, מתקדמים בחיים והם יצרניים ומאושרים.... וחוץ מזה... נראה לך שאיזה אם תיתן לילדה תרופה מזיקה רק כדי לזכות בקצת שקט בבית? זו הרי עבירה פלילית! הריטאלין אינו מסמם! הוא תרופה ממריצה! ההיפך מסימום! ולי יש בבית 3 ילדים המטופלים בריטאלין. מישהו יעלה על דעתו שאני אזיק לילדי? דרך אגב, יש לי גם ילדה מאומצת ואני מניחה ש"השירות למען הילד" לא היה נותן לי לאמץ ילדה לו עלתה לרגע קט השאלה שאני אם שמטפלת לא כראוי בילדיה. והם ידעו מראש על הadhd שיש לילדי ונתנו לנו ילדה קטנה ומקסימה. אז אני מניחה שזו הוכחה ניצחת לכישורי האמהות שלי ואף אחד לא יוכל להאשים אותי במשהו. וחוץ מזה: אפרת השמיעי קולך בסוגייה....