יש לי שאלה

• פותח הנושא stac
  • פורסם בתאריך

stac

New member
יש לי שאלה

מאוד מציקה לי הייתי "במקום מסוים" נתנו לי פונקציה הבאה
int func(int x) { if (x > 0) return x * func(x-1); else return x; }​
שאלו אותי אם נכניס מספר כלשהו מה פונקציה תחזיר לנו אני עניתי אפס וכנראה צדקתי ואז פתאום הם שולפים עוד שאלה "אבל תחשוב לא הייתי כותב פונקציה שמחזירה סתם אפס, אולי תוכל להגיד לי מה התכונתי לעשות ואיך אני התקן את הפונקציה שזה יעבוד כמו שהתכוונתי" נלחצתי לא היה לי מה לענות אולי אתם יכולים לנחש מה הפונקציה הייתה אמורה לעשות. אני נסיתי לשים במ´ום כפל חיסור ויצא לי פלטה מאוד מוזר נגיד הכנסתי 5 אז הפלט: 1 1 2 2 3 3 4 4 5 5 אבל אני לא בטוח שלזה הוא התכוון. תודה לכל הפותרים.

stac

New member
אין לי מושג מה זה עושה אבל

קבלתי את הקשר הבא: נגיד שנתתי 6 הציג לי: 1: 2 2: 6 3: 24 4: 120 5: 720 ועכשיו אני נסיתי להתאים את התוצאות הבאות לתוצאות שהיו וזה הקשר שיצא לי, אני השתמש במספר השורה כמשתנה.
2: = 1 * 1 + 1 3: = 2 * 3 + 2 * 3 4: = 2 * 3 - 3 5: = 2 * 4​
ולא מוצא שום קשר עכשיו אני הנסה להציב ולכנס איברים בשביל להגיעה למשוואה חוזר עוד מעט. אז בנתיים שמישהו יסביר לי מה זה עצרת תודה

stac

New member
חייבת להיות סדרה אני בטוח

אולי אתם יודעים איך אני מוצא את הנוסחא מזה?

stac

New member
חייבת להיות סדרה,

אולי אתם יודעים איך אני מוצא את הנוסחה מזה?

stac

New member
תיקון קטן

2: = 1 * 1 + 1 3: = 2 * 1 + 2 * 1 4: = 2 * 3 - 3 5: = 2 * 4​

Scott

New member
אז ככה

עצרת היא פונקציה מתמטית למספרים שלמים אי-שליליים (כלומר, כולל אפס). פונקציית העצרת, שסימנה הוא ! (כן, סימן קריאה) תבצע עבור קלט n מכפלה של כל האיברים מ-1 ועד n: כלומר 1! = 1 2! = 1*2 = 2 3! = 1*2*3 = 6 k! = 1*2*3*....*(k-1)*k ואם תקרה את תשובתו של גלעד, תראה שבשינוי מ-0 ל-1 בתנאי ה-if תקבל את הפונקציה הנ"ל Scott

stac

New member
עכשיוזה ברור לי תודה

ועוד שאלה קצת מתמטית, האם אפשר מהנתונים שחילצתי(ראה קובץ) אפשר להגיעה לנוסחה הכללית?

stac

New member
שאלתי

איך אפשר להגיעה לנוסחא כללית של עצרת עם יש אצלנו את המספרים המיותרים על ידה תודה

בבקשה

a(n+1)=a(n)*(n+1) ובמילים איי של אן פלוס אחד שווה לאיי אן כפול (אן פלוס אחד) או a(n+1)=a(n)+n*n! ובמילים איי של אן פלוס אחד שווה לאיי אן פלוס אן כפול אן עצרת

למעלה