יש לי שאלה...

• פותח הנושא 4HE
  • פורסם בתאריך

4HE

New member
יש לי שאלה...

אני עומדת להתחתן עוד חודשיים וחצי ב"ה... העניין הוא שיש לי שכנה שלכאורה נראת דתיה(עם כיסוי ראש וכ"ו)...והיא פשוט ממררת לנו את החיים בכל מיני דרכים... אני אחת כזו שלא מאמינה שיפגו בי כשפים וכיו"ב...אני יודעת שאם לא מאמינים אז זה לא פוגע...לעומתי אמא שלי היא אחת כזו שממש מאמינה ומפחדת מזה...וזה אכן פגע בה..-השכנה שלנו אמרה לאמא שלי שהיא תדאג להפריד בינה לבין בן זוגה וזה אכן קרה-אבל לדעתי זה קרה מגלל שאמא שלי האמינה שזה יקרה.. בכל אופן אמא שלי אומרת שכדאי שאני אזמין את השכנה הזו לחתונה כדי שהיא לא תעשה לי "עין רעה"...אבל אני מצידי אומרת שששהיא יכולה רק לקפוץ כי אני מאמינה באלוהים והשטיויות שלה לא יפגעו בי... מה אתם אומרי ששששששכדדאי לעשות,.?

IBP1

New member
אני נורא "אוהב" דתיים כאלה

שמאיימים בשם הקב"ה ,שתופסים בעלות על כוחו. עין הרע על פי היהדות היא שחרור בלתי רצוני של אנרגיה דרך העיניים ,דהיינו מתרחשת מתוך מבט. אגלה לך סוד קטן היא יכולה להביט בך שעות ,ימים ולילות והיא לא תוכל לעשות באופן רצוני שכן זו פעולה לא רצונית שבה האדם נכנס למעין ריכוז גבוה שהוא אפילו לא חש בו. אילו העוסקים במאגיה לפני עשיית הכישוף נוהגים להגיע לרמות כאלה של ריכוז וכיוונון באמצעות מדיטציה שהם נוהגים לעשות. אני לא אוהב להתערב ,אך יש משהו ביהדות האומר שמא שהקב"ה חיבר על לו לאיש לפרק . ברגע שהיא תחשוב לעשות משהו לך . אני מאמין שהוא כבר יראה לה מי האדון לכוחו. אל תתיחסי אליה וזהו ... תתעלמי ממנה .שתתפוצץ הקנאית.

נהניתי מתשובתך, IBP ,

מאד מזדהה עם גישתך. מי ששלם עם עצמו ועם אלוהיו, במידת יכולתו, אל לו לפחד מאף אדם: "ה' לי לא אירא מה יעשה לי אדם ? (תהילים קי"ח, 6), ומי שמעיז לעשות לי "עין רעה", אני תוקע לו בין עיניו... ועל כן, לא מהפחד של עין רעה הייתי בכל זאת מזמין את השכנה לחתונה, אלא מפני "דרכי שלום". ו"איזהו גיבור, מי שעושה שונאו לאוהבו" (אבות דרבי נתן). באהבה, פרי מגדים

מאיה113

New member
אל תזמיני אותה באמת אין צורך

שתופיע. אנשים רעים היו ויהיו כל הזמן. שישארו בעולמם ויזיקו לעצמם. לא רצויה האשה הזו. וזה לא משנה אם היא דתיה או לא. רוע נמצא בכל קצוות הקשת והאמונה. המשיכי לבטוח באל.

מזל טוב

שיהיה לך במזל טוב. תתעלמי מן האישה הרעה הזאת. בכל מקום יש אנשים כאלה ברחוב, בעבודה. גם לי יש שכנה כזאת, שמסכסכת בין כל השכנים ורוחשת מזימות. כשהיא מסתכלת על מישהו הבן אדם חושב שאם ניתן היה להרוג במבט היא הייתה עושה זאת. ומה בסך הכל היא? סתם אישה מרירה,רעה שאף אחד ( אפילו הילדים שלה) לא סובל אותה. תזכרי את תהיה מאושרת והיא השכנה שלך תהיה תמיד אומללה, מלאת רעל.

אישה שאף אחד לא סובל אותה

פייה טובה, אני באמת לא מבין. שהרי אם האשה הזאת כדבריך: היא סתם אישה מרירה, רעה שאף אחד (אפילו הילדים שלה)לא סובל אותה. ושהיא תמיד אומללה, מלאת רעל. אז מה איכפת לך שיזמינו אותה לחתונה, אולי בכך ימתיקו לה טיפ טיפה את מרירותה ? מַה אַתֶם אוֹמְרִים *********** מַה אַתֶם אוֹמְרִים עַל הָאָרֶץ הַזאת, הָאָרֶץ הַצּוֹחֶקֶת לְאִישׁ אֶחָד שֶׁלא מַצְלִיחַ לְהִתְמוֹדֵד עִם אַף אֶחָד. שֶׁאֵין לוֹ, שֶׁאֵין לוֹ אֶת מַה שֶׁיֵּשׁ לָתֵת לָאֲנָשִׁים שֶׁמִּסְּבִיבוֹ, כְּלוֹמַר, לָאֱלוהִים שֶׁלּוֹ. כִּי אֵין לוֹ אֱלוהִים, סְלִיחָה, כִּי אֵין לוֹ אֲנָשִׁים, אֱלוהִים, זאת אוֹמֶרֶת, אֲנָשִׁים, צוֹחֲקִים מִמֶּנּוּ... פרי מגדים

יש לי תשובה

ראשית מזל טוב ונישואים מושרים לך ולמיועד. אותה אחת שנראית דתיה...... ובכן אין זה קשור לנושא! האם את בוחנת כליות ולב ויכולה לעמוד על טיב דיותה ? איך היא ממררת לכם את החיים ??? איך היא הפרידה בין אימך לבן זוגה ??? אולי הקשר עצמו היה גרוע ויש לזקוף את הניתוק דווקא לבעליו ??? אני מבין שהיא שכנה של אימך... האם לאחר החתונה תישארו לגור אצל הורייך ??? לגבי מהות שאלתך... עין רעה פוגעת רק במי שמאמין בה ! נקודה. וכל המוסיף... גורע !

למעלה