יש לי שאלה

סמדר 21

New member
יש לי שאלה

האם מישהו יודע מה בערך עלות הטיפולים הפסיכולוגיים בשניידר ? האם יש אפשרות לקבל השתתפות מקופת חולים ?(אנחנו במכבי)

טיפולים בשניידר

עלות הטיפול בשניידר הינו 200 שח לפגישה בת 50 דקות.זה מחיר שנקבע על ידי משרד הבריאות.לדאבוני קופת חולים מכבי אינה משתתפת בעלות זה. ביקשתי החזר והם דחו את בקשתי. משה

אביבי7

New member
טיפולים בשניידר

הבן שלי טופל שם עד לפני 3 חודשים וזה היה בחינם. נאמר לי אז שהיגיע תרומה גדולה, וכל עוד יש כסף הטיפול בחינם. להורים עולה 200 שח.

קופת חולים לא תשתתף אם לא נתעקש!

משה צודק - גם אנחנו קיבלנו קודם כל תשובה שלילית. הבן שלי טופל בזמנו (לפני 15 שנים...) במרפאה להתפתחות הילד בבי"ח "מאיר" בכ"ס, היות ולא מצאנו מקום אחר טוב יותר לטיפול משולב קרוב לבית. מובן שמכב"י סרבו להשתתף בטיפולים הפסיכולוגים. אבל, אנחנו התעקשנו בטענה, כי מדובר ב"מרפאה ייחודית לטיפול אינטגרטיבי בתסמונת טוראט". עוד טענו, שאם מכבי לא מעוניינת להשתתף - אז שתפתח מרפאה בעצמה. ואם לא פותחת מרפאה בעצמה - אז שתואיל להשתתף. כל זאת - במסגרת הביטוח המשלים שלנו (זהב, מושלם ו"שו איסמו"...). למרבה הפלא - אושרה לנו השתתפות במשך 5 שנים על פי התעריף של מכבי. כל טיפול פסיכולוגי עלה קרוב ל- 300 ש"ח, כאשר אנו קיבלנו החזר של 140 ש"ח. עם זה רובנו עוד יכולים לחיות (איכשהו, בעצם - לא כולם....) אז חשוב להתעקש. הטענה שלי בזמנו תקפה היום לשניידר ולשערי צדק - יותר מאשר למאיר בזמנו. כך מדובר בטיעון שכן "מחזיק מים". אני מאד מקווה שהנושא יקבל מענה במסגרת התכנית לרפורמה בבריאות הנפש, אשר במסגרתה אמורות קופות החולים לכלול את שירותי בריאות הנפש בתוך סל הבריאות. ב- מאי 2005 עתר ארגון "בזכות" לבג"ץ בבקשה שיורה לממשלה לבצע את הרפורמה הביטוחית בבריאות הנפש. אני לא כל כך יודעת איפה כל הסיפור הזה עומד מבחינת אישורים, מה המשמעויות והאם גם טיפולים פסיכולוגים כלולים בתוך העניין. אולי מישהו יכול להרחיב בנושא?

העדכון הכי עדכני שמצאתי:

בספטמבר 2006 התקיימה אסיפת חירום בעקבות הרפורמה בבריאות הנפש - ביוזמת "הפורום למען רפורמה מיטיבה במערכת בריאות הנפש הציבורית" - גוף המייצג פסיכולוגים ועובדים סוציאליים שעובדים במערכת בריאות הנפש של משרד הבריאות. הפורום הודיע כי יכנס אסיפת חירום ארצית להחליט על המשך מאבקו ואף ישקול נקיטת עיצומים עד כדי השבתת שירותי בריאות הנפש. חברי הפורום טוענים שהרפורמה תשלול טיפול מאוכלוסיות חלשות ומאחרים שזכאים היום לטיפול, וזאת משום שקופות החולים יטפלו רק בהתאם למה שנקבע בסל החדש. וגם - מתוך "הרפורמה בבריאות הנפש יוצאת לדרך" (4/10/2006 , NRG/מעריב): "לטענת המבקרים, משרד האוצר ומשרד הבריאות מקדימים לסגור את המרפאות בקהילה, בטרם נפתחו מרפאות לבריאות הנפש של קופות-החולים, וזאת בלי להיוועץ בגורמים המקצועיים הרלוונטיים. עוד נטען כי קצב הכניסות לאשפוז אקוטי לא ישתנה גם לאחר ביצוע הרפורמה, וייתכן כי בטווח הארוך עיקר משאבי הטיפול יישארו בבתי החולים לחולי נפש במקום לעבור לקהילה". אבל - מצד שני, פורסם באותה כתבה ש" גם בארגון "בזכות" מברכים על הרפורמה: "לארגון בזכות הגיעו המון פניות של אנשים שבגלל שלא היה להם ביטוח רפואי בקהילה נאלצו להישאר בבתי החולים הממשלתיים. הרפורמה סוללת דרכם של אנשים אלו ללב הקונצנזוס החברתי". בקיצור = נראה שהממשלה התקפלה לפני שתצטרך להשיב לעתירה של "בזכות" לבג"ץ. צריך לחכות ולראות מה יהיה והאם יועבר התקציב הנדרש ליישום הרפורמה (נעקוב באתר של "בזכות"). "עד כאן - מבלומפילד"...

למעלה