קופת חולים לא תשתתף אם לא נתעקש!
משה צודק - גם אנחנו קיבלנו קודם כל תשובה שלילית. הבן שלי טופל בזמנו (לפני 15 שנים...) במרפאה להתפתחות הילד בבי"ח "מאיר" בכ"ס, היות ולא מצאנו מקום אחר טוב יותר לטיפול משולב קרוב לבית. מובן שמכב"י סרבו להשתתף בטיפולים הפסיכולוגים. אבל, אנחנו התעקשנו בטענה, כי מדובר ב"מרפאה ייחודית לטיפול אינטגרטיבי בתסמונת טוראט". עוד טענו, שאם מכבי לא מעוניינת להשתתף - אז שתפתח מרפאה בעצמה. ואם לא פותחת מרפאה בעצמה - אז שתואיל להשתתף. כל זאת - במסגרת הביטוח המשלים שלנו (זהב, מושלם ו"שו איסמו"...). למרבה הפלא - אושרה לנו השתתפות במשך 5 שנים על פי התעריף של מכבי. כל טיפול פסיכולוגי עלה קרוב ל- 300 ש"ח, כאשר אנו קיבלנו החזר של 140 ש"ח. עם זה רובנו עוד יכולים לחיות (איכשהו, בעצם - לא כולם....)
אז חשוב להתעקש. הטענה שלי בזמנו תקפה היום לשניידר ולשערי צדק - יותר מאשר למאיר בזמנו. כך מדובר בטיעון שכן "מחזיק מים". אני מאד מקווה שהנושא יקבל מענה במסגרת התכנית ל
רפורמה בבריאות הנפש, אשר במסגרתה אמורות קופות החולים לכלול את שירותי בריאות הנפש בתוך סל הבריאות. ב- מאי 2005
עתר ארגון "בזכות" לבג"ץ בבקשה שיורה לממשלה לבצע את הרפורמה הביטוחית בבריאות הנפש. אני לא כל כך יודעת איפה כל הסיפור הזה עומד מבחינת אישורים, מה המשמעויות והאם גם טיפולים פסיכולוגים כלולים בתוך העניין. אולי מישהו יכול להרחיב בנושא?