יש לי שאלה

chaimw

New member
יש לי שאלה

אני לא יודע אם זהו המקום לשאול, אבל אני אנסה. שאלתי היא: האם להצהרה בכתב מקטינה, כי קיום היחסים עימה היה מרצונה החופשי וללא כל כפיה,ישנו תוקף חוקי ומשפטי? ולא ניתן לתבוע את הבועל בגין בעילת קטינה?

אלדד26

New member
לא

כלומר, יש לזה תוקף חוקי ומשפטי, אבל זה לא משנה. בעילת קטינה אינה קשורה להסכמה של הקטינה. אסור לקיים יחסי מין עם קטינה, ברצון או בכפייה, נקודה.

chaimw

New member
ברור שאסור

שאלתי היתה: האם ניתן במקרה כזה לתבוע בגין בעילת קטינה?

N e l l

New member
תשובה חלקית...

הייתי כבר מעורבת פעם בוויכוח בשאלה זו בדיוק, והתשובה שנתקבלה מאדם העוסק כבר כמה שנים בתחום המשפטים הייתה, אם זכרוני אינו מטעני, כי ה´בועל´ עדיין יענש, אם כי סעיף האישום לא יהיה: "בעילה בכפייה", אלא פשוט "בעילת קטינה". אין זה כלל משנה אם הדבר נעשה ברצונה או לא. פשוט האישום והענישה הם פחות חמורים. אפשר לדעת למה אתה מתעניין בתחום?

chaimw

New member
ללא נושא

אני שואל רק לגבי הסעיף של "בעילת קטינה", ברור לי שבעילה בכפייה זהו דבר הרבה יותר חמור ולאו דווקא בקטינה, זהו הרי אונס. ואני שואל זאת בגלל שיש לי וויכוח בנידון עם חברתי. אגב מה חומרת הענישה ב"בעילת קטינה"?

אלדד26

New member
האמת, חיים, מציקה לי כל ההתעסקות

בעניין. תשמע, יש סיבה שהחוק הזה קיים. באופן עקרוני הסיבה היא התמימות היחסית של קטינות (וקטינים, כמובן) והיכולת של בוגרים לנצל את התמימות הזו. אבל לטעמי האישי, גם אם אין תמימות וגם אם אותה ילדה שמדובר עליה היא "בוגרת" מאוד, עדיין יכולה להיווצר לה טראומה מיחסי מין בגיל כה צעיר. אתה שואל מה חומרת הענישה, כאילו שתשקול אח"כ אם לקחת את הסיכון. יש לי את ההרגשה שאתה קצת נסחף, בנאדם.

chaimw

New member
לאלדד

אני סובר כמוך בוויכוח הזה, ואני נגד קיום יחסים עם קטינות, מכל סוג שהן. רק שחברתי לא סוברת כך וטוענת שאם הקטינה בוגרת דיה, והיא מסכימה לזה, לא אמורה להיות שום בעיה. ומבחינתי אפי´ אם העונש הוא קל שבקלים זה לא שווה את ההסתבכות שבדבר...

טל קר

New member
יש תנאים מסוימים שאם יש הפרש של

שנתיים בגילאים אז זה לא נחשב למעבר על החוק (על תסתמך על זה בלי לבדוק קודם בפורום חוק ומשפט). על פי החוק, הקריטריון להאם האישה היא בוגרת דיה כדי להסכים, זה הגיל. אז יש פרדוקס ב"קטינה שבוגרת דיה כדי להסכים".

אלדד26

New member
מצד שני,

זה דווקא קטע לא "נכון" בחוק. החוק מוחל על כל קטינה באשר היא, למרות שיכול להיות בהחלט מצב שהקטינה אכן תהיה בוגרת יותר מהרבה בחורות שאינן קטינות. הבעיה היא שלחוק אין שום כלים להתמודד עם כאלו מצבים, ואי אפשר לבדוק כל מצב לגופו (מה יעשו? ישלחו אותה למבחני בגרות פסיכולוגיים?), ולכן קבעו בחוק גיל מסוים (אגב, זה 16 או 17? נדמה לי ש - 17 אבל אולי אני טועה) שמתחתיו - אסור לקיים יחסי מין.

voguemaster

New member
בעיקרון 16

אבל יש הרבה סעיפים ופרצות בחוק הזה, כך שבד"כ יכולים לתת לך עונש קליל של לפחות ארבע שנים. ד"א, זה תלוי גם בסוג המעשה. יש דברים שמותר מגיל 16 בתנאים מסוימים (משגל) ויש דברים שאסור (מעשה סדום שנחשב למציצה ולמין אנאלי). אני מזמין את חיים ידידנו לקרוא את חוק העונשין על בעילת קטינה. היה מאוד מעניין כשקראתי, ואחרי זה אין שום סיכוי שאני אעשה משהו מיני עם מישהי מתחת לגיל 18. מפחיד.. אלי

אלדד26

New member
נו,

אז חברה שלך טועה. משפטית, אפשר לתבוע אותך ואפשר לשים אותך מאחורי סורגים, והקטינה יכולה לצעוק עד לב השמיים שהיא התחננה שתשכב איתה. זה לא קשור. וחוץ מזה, אין פה ויכוח... יש עובדות שקבועות בחוק, ויש חוסר מודעות.

chaimw

New member
ok../images/Emo51.gif

תודה על התגובות. זהו נושא שכבר מציק לי המון זמן, ורק לאחרונה עשיתי הכרות עם הפורומים. ונוכחתי לדעת שאני יכול לקבל תשובות על נושאים שמענינים אותי. אגב נקטתי לשון "וויכוח" בגלל איזו תשובה שקבלתי לעייל שבה היה מוזכר המילה ויכוח

למעלה