יש לי שאלה

יש לי שאלה

שלום קוראים לי שירלי ואני חיילת/ שוטרת ולפני כחודשיים עברתי תאונת דרכים וכתוצאה מכך נשברה לי עצם הירך. קיבעו לי אותה מחדש ע"י פלטינה ועכשיו אני כבר חודש וחצי בבית מכייון שהעצם עוד לא התאחתה.השאלה שלי היא כמה זמן יכול לקחת האיחוי של העצם? ואם מישהו יכול להסביר לי איך הולך השיקום אחרי פציעה כזאת תודה מראש

שבר בירך

שירלי שלום, איחוי השבר תלוי במספר גורמים כמו סוג השבר, מנח העצם, האם מותר לך לדרוך או לא ועוד גורמים נוספים. בדרך כלל לוקח בין מספר שבועות למספר חודשים. השיקום אחרי הניתוח כולל תרגילים לשיפור טווח הירך והברך, חיזוק שרירים, מתיחה של שרירים, תירגול של דריכה נכונה והליכה נכונה, עבודה וטיפול באיזור הצלקת והורדת כאבים. זה מאד משתנה כמובן מאחד לשני. האם את נמצאת כרגע בטיפולי פיזיותרפיה? יעל

יעל קודם כל תודה על תגובתך

אם זכור לי נכון כתבתי את ההודעה לפני חודש בערך ואז ועד עכשיו אסור לי לדרוך על הרגל ואני לא עושה שום סוג של פיזיאוטרפיה... לפי דבריה של הרופאה שלי נשארו לי עוד שבועיים לשבת בבית זאת אומרת שסך הכל אני חודשיים וחצי לא דרכתי על הרגל. אני מחכה כבר בקוצר רוח להתחיל את הפיזיאוטרפיה אך נראה שכל פעם שאני עושה את הצילומים אני צריכה להישאר יותר זמן בבית ללא דריכה על הרגל.. אני לא יודעת אם ציינתי אבל שמו לי פלטינה לאורך כל הירך, אני מקווה שזה יעזור לך להעריך את זמן הטיפול שלי....

למעלה