יש לי שאלה ....

ilcרית

New member
יש לי שאלה ....

חברה אמרה לי שמשפחות חד הוריות מקבלות סיוע מביטוח לאומי בתחילת שנת הלימודים . שאלתי היא : 1. האם זה נכון .? 2. ואם כן ... האם מקבלים את המענק באופן אוט' או שצריך לבקש וזכאים לו רק בעלי קריטריונים מסויימים .? 3. מהו הסכום והאם הוא משתנה עפ"י מס' הילדים או עפ"י רמת ההכנסה ? תודה מראש

איש שטח

New member
בבקשה ...

‏חוק משפחות חד-הוריות, התשנ"ב - 1992‏ ‏8. תיקון חוק הביטוח הלאומי‏ ‏ אחרי הסעיף 114 לחוק הביטוח הלאומי יבוא: 115. "מענק לימודים" (א) בסעיף זה - "הורה יחיד" - כמשמעותו בחוק משפחות חד הוריות, התשנ"ב-1992; "שנת לימודים" - התקופה שמיום 1 בספטמבר של כל שנה עד יום 31 באוגוסט של השנה שלאחריה; (ב) בתחילת כל שנת לימודים, ישלם המוסד להורה יחיד, שמשתלמת לו קיצבת ילדים בעד הילד הראשון שבמנין ילדיו, מענק לימודים בשיעור של 18% מהשכר הממוצע בעד כל אחד מילדיו אשר לפני יום א' בטבת שבאותה שנת לימודים יימצא שמלאו לו שש שנים ולא מלאו לו אחת עשרה שנים. (ג) מענק לפי סעיף זה ישולם מאוצר המדינה שיעביר למוסד מדי שנה, בסמוך לפני מועד התשלום, את כל הכספים הדרושים לביצוע התשלומים לפי סעיף זה, לרבות ההוצאות המינהליות של המוסד הנובעות מכך." ‏ הצג כל ‏8. תיקון חוק הביטוח הלאומי‏

למעלה