יש לי שאלה

noosh 19

New member
יש לי שאלה

ילדה, שיש לה לקוי למידה , בלי בגרות,בלי אנגלית ילדה שלחוצה הרבה בחייה ילדה שמאוד מהר יש לה אלרגיות לכל מיני דברים ילדה שחושבת ודאוגת יותר מידי ילדה עם ביטחון נמוך במה טיפול כזה יכול לעזור לה? מה המחיר של טיפול כזה? ואשמח גם לקבל מה לדוגמא אפשר לעשות בטיפול באחד הדברים שעלתי פה, ? ומה יותר טוב לילדה כזאת טיפול פיסוכלוגי או קוגנטיבי?

זה מאוד תלוי

על אילו דברים היא רוצה לעבוד בטיפול ומהן המטרות שלה. אם נדע יותר מהן המטרות, מה אותה נערה (לא ילדה, נכון?) רוצה להשיג אפשר היה לכוון אותה יותר. בקשר למחיר, כמו בכל מקצוע חופשי יש כל מיני מחירים. המחיר יכול לנוע בין 200 ל-500 ש"ח (ולפעמים יותר!) לפגישה, תלוי למי הולכים.

noosh 19

New member
יותר בטיפול

של ביטחון עצמי, של ריכוז (לקוי למידה) ובטיפול נגד לחץ בחיי היום יום. 200 מיילא. אבל 500 זה מאוד יקר בשבילה..

טיפול

ביטחון עצמי והתמודדות עם לחצים אפשר לעשות בכל סגנון טיפול שהוא. גם קוגניטיבי, אבל לא חובה. טיפול ספציפי להפרעות בקשב ובריכוז ואולי אסטרטגיות לשיפור הלמידה - רק בטיפול קוגניטיבי. אולי חשוב לדעת שטיפול קוגניטיבי הוא טיפול די דרשני. לרוב יש בו שיעורי בית הכוללים התבוננות פנימית, תיעוד, עשייה והתנסות.

noosh 19

New member
זה מעולה

מה הפרוש של קונגטיבי? ויש מישהי שאת ממליצה מאזור מרכז תל אביב, שלוקחת עד 200?

כשאומרים קוגניטיבי

מתכוונים ל"חשיבה". זהו טיפול המניח ששינוי רגשי יכול לחול בעקבות שינוי בדפוסי החשיבה. מבחינת ההפניות, אני מצטערת - אבל אין לי מושג כמה אנשים לוקחים. את זה חברתך תהיה צריכה לבדוק בעצמה.

למעלה