יש לי שאלה....

אברהם 83

New member
יש לי שאלה....

נדמה לי שקראתי פעם שלפי היהדות,אדם מקבל את איבריו ה"לבנים" (כמו עצמות) מאביו ואת האיברים האדומים (כמו כלי דם וכאלה..) מאימו. אני זוכר נכון?

אברהם 83

New member
אפשר אולי פירוט?

או אולי הפניה למקור... זה יהיה נחמד... יש לזה משמעות לא קטנה לגבי... אבא שלי חלה בסוג מסויים של סרטן ואני בקבוצת סיכון בגלל הפן התורשתי. אם אכן נכון הדבר,אז יש מקום להירגע? אני יודע שזו לא רפואה אבל עדיין... נחמד לדעת...

mnm6

New member
לאברהם

זה מופיע במסכת נידה דף ל' עמ' ב' וחוץ מזה אחי אין לך מה ךחשוש הרפואה לא לוקחת סיכונים לכן כמעט כולם בקבוצת סיכון חוץ מזה עוד לא הוכח שסרטן זה דבר תורשתי אז אני מציע לך שתעבוד את ה' בשמחה ואל תעסיק את הראש שלך במחשבות כל כך נוגות ומפחידות

אברהם 83

New member
לאמאנאמ6

יש סוגי סרטן שלפן התורשתי יש משקל לא מבוטל. אני אכן עובד את ה' בשמחה אבל אני בן אדם בסופו של דבר ואני כן חושש לצערי. תודה בכל זאת.

אופירA

New member
מנהל
אל תחשוש

החשש הוא סיבה בפני עצמה להופעת המחלה. במקום לחשוש, נקוט השתדלות מתאימה למניעה. תזונה טבעית (בשיטת הרמב"ם, או "קינגסטון") מונעת את המחלה הנוראה, ואף מרפאת את מי שלקה בה. גם תעשה השתדלות רפואית למניעה, וגם תרגיע את החשש המסוכן, ובע"ה תשבור את שרשרת התורשה ותהיה אתה וצאצאיך בריאים עד סוף הדורות.

אברהם 83

New member
אשמח אם תוכלי לפרט על

שיטת הרמב"ם או הקינגסטון. גם קישור יתקבל בברכה.

אופירA

New member
מנהל
קישור...

http://www.tapuz.co.il/communa/userCommuna.asp?Communaid=12385 זו הקומונה של האנשים המחלקים מנסיונם. http://www.naturalway.co.il/index2.html כאן יש מידע על הספר שצריך לקרוא, כדי ללמוד את השיטה. אין צורך להגיע לפגישה מקצועית ולשלם כסף, אפשר ללמוד לבד וליישם באופן עצמאי.

אברהם 83

New member
תודה.אם כבר הנושא עלה כאן

אז אשמח אם מישהו יוכל להפנות לכתביו של הרמב"ם בתחום הרפואה. זה ממש מסקרן אותי....

mgb

New member
לאברהם!

בס"ד סטיסטיקה מקבצת מקרים לחתך מסויים, זה נכון! אבל לכל אחד בעולם יש חשבון אישי לפי מעשיו וכל מחלה נשלחת (חלילה) לפי חשבון זה! אין אחד שחולה בגלל "קבוצות סיכון" אלא בגלל: "אין הערוד ממית אל החטא ממית.."(ברכות דף לג, א ) וכן "אין מיתה בלא חטא ואין יסורין בלא עון ".( שבת דף נה, א ) הקב"ה חלילה לא שולח מחלה בגלל סטיסטיקה ו"לא מתפעל" בגלל חוקר כזה או אחר, יהודי או גוי.. כבר איוב טען כך והתבדה בבא בתרא דף טז, א) " עולם שמא רוח סערה עברה לפניך ונתחלף לך בין איוב לאויב.." לכן, הירגע קיים תורה ומצוות וה' ישמור אותך! רפואה שלימה לאביך !! המקור אגב: נידה פרק ג דף לא, א תנו רבנן שלשה שותפין יש באדם הקב"ה ואביו ואמו אביו מזריע הלובן שממנו עצמות וגידים וצפרנים ומוח שבראשו ולובן שבעין אמו מזרעת אודם שממנו עור ובשר ושערות ושחור שבעין והקב"ה נותן בו רוח ונשמה וקלסתר פנים וראיית העין ושמיעת האוזן ודבור פה והלוך רגלים ובינה והשכל וכיון שהגיע זמנו להפטר מן העולם הקב"ה נוטל חלקו וחלק אביו ואמו מניח לפניהם בברכה

אברהם 83

New member
תודה רבה.

אני מסכים עם מה שאמרת אבל אי אפשר להתעלם מסיבות תורשתיות להופעת מחלות למרות הסיבות ה"רוחניות".... לא? אתה די מבטל את כל עניין התורשה...

אופירA

New member
מנהל
להתעלם לא, אבל...

מי שמתעלם מנושא התורשה, זה כמו לסמוך על הנס, ויהודי לא אמור לסמוך על הנס ולהתעלם מדרכי הטבע שהקב"ה מנהיג בהן את העולם. אבל הבעיה היא ששמים את המשקל הלא נכון על דרכי הטבע, ועל ההשתדלות הטבעית, ומתעלמים מהמשקל הגבוה שיש לעשיית רצון הקב"ה כתכלית העולם, כמטרה עליונה של הבריאה. לא מודעים למשקל של האמונה והקשר הישיר עם הקב"ה בקביעת גורלו של האדם ובניתוב חייו. כעיקרון, אדם לא אמור ע"י השתדלותו להתכוון "לשלוט" על הקב"ה ו"להגביל" אותו. כי אם נגזרו על האדם ייסורים, הקב"ה יביא אותן גם בכפוף לחוקי הטבע, באינסוף דרכים אפשריות. אבל אנשים מרגישים שהם קובעים את גורלם ע"י השתדלותם וע"י שהם "משתלטים" על הטבע באמצעות כלליו... לעומת זאת, בדרך התורה והאמונה אדם יכול לשנות את גורלו, בשיטת "תפילה, תשובה וצדקה מעבירין את רוע הגזירה", משום שהאדם צריך להפנים את העיקרון של הקב"ה המצווה כמנהל של העולם, וכאחראי על כל המתרחש בו בתבונה עליונה שאין לאדם השגה בה. ככל שהאדם גדול יותר, כך הוא מבין ומפנים שאין לו השגה בחוכמה האלוקית ובתכנית האלוקית. הרמה המכסימלית של ההשגה שהוא יכול להשיג היא מה שהקב"ה העניק לו באמצעות התורה - וזו רחבה מיני ים. כך שהרבה יותר חשוב לפתח ערות לחובת האמונה, להבנת תפקידו של האדם בעולם ולהבנת אפסותו ללא חיבור עם בורא העולם, מאשר להשתדל בדרכי הטבע, תוך מחשבה מוטעית שהוא משיג איזו שליטה מסויימת על התוכניות של הבורא...

mnm6

New member
אברהם מה שמו ושם אימו של אביך

שנוכל בלי נדר להתפלל עליו

אברהם 83

New member
ברצינות?

וואו... אני ממש ממש אשמח... כל תפילה תעזור בימים אלו.המצב לא כל כך טוב.... שם אבי הוא לוי בן רחל. תודה לך מקרב לב!

mgb

New member
עוד על מחלות תורשתיות(על נאסרללה!)

בס"ד הבט יהודי יקר, לא כמו שאנחנו מבינים החשבון בשמיים; סקרים אינם באים לקבוע השקפה יהודית אמיתית הרי.. אתה טוען שלא ניתן להתעלם ואני עבדך טוען שאפשר ואפשר בתנאי: ללמוד ולהבין את השקפתה של תורה בנושא והוא שיש בעולם "כלים" הגורמים לשיווי משקל כך שלא תינטל הבחירה החופשית של האדם! וכך יש מקום לטעות ולחשוב ש"לא ניתן להתעלם מסטיסטיקה..." צודקת הגב' אופירה שאין לסמוך על הנס אבל מאידך טעתה שלגבי שאלתך לא שייך להישמר היות שמה שניתן בגנים לא ניתן לשנות.. שייך לומר שאין לסמוך על הנס במקרים ואירועים לאחר לידת האדם, מה שייך לא לסמוך לפני..? וברשותך אביא ציטוט מהגמרא המסביר מעט את הנקודה שברצוני להאיר: (גמרא מאלפת בזכות עצמה!! -מסכת עבודה זרה דף נ"ה ע"א) "א"ל זונין לרבי עקיבא: לבי ולבך ידע דעבודה זרה לית בה מששא(אין בה אמת. MGB)! והא קחזינן גברי דאזלי כי מתברי ואתו כי מצמדי מ"ט?? (והרי אנו רואים שאנשים הולכים אליה חולים וחוזרים בריאם, כיצד יתכן הדבר?) אמר לו(ר"ע לזונין): אמשול לך משל למה הדבר דומה? לאדם נאמן שהיה בעיר וכל בני עירו היו מפקידין אצלו שלא בעדים ובא אדם אחד והפקיד לו בעדים. פעם אחד שכח והפקיד אצלו שלא בעדים אמרה לו אשתו בוא ונכפרנו! אמר לה: וכי מפני ששוטה זה עשה שלא כהוגן אנו נאבד את אמונתינו?? אף כך יסורין בשעה שמשגרין אותן על האדם משביעין אותן שלא תלכו אלא ביום פלוני ולא תצאו אלא ביום פלוני ובשעה פלונית ועל ידי פלוני ועל ידי סם פלוני. כיון שהגיע זמנן לצאת הלך זה (החולה. MGB)לבית עבודה זרה. אמרו יסורין: דין הוא שלא נצאֱ(כדי שלא יהיה חילו ה' שע"ז מועילה..MGB) וחוזרין ואומרים(היסורים. MGB) וכי מפני ששוטה זה עושה שלא כהוגן אנו נאבד שבועתנו?? והיינו(וזהו .MGB) דא"ר יוחנן מאי דכתיב(מהו פירוש הפסוק. MGB) (דברים כח): "וחליים רעים ונאמנים" רעים בשליחותן ונאמנים בשבועתן." עד כאן הגמרא כלומר למעשה כל יסורין הנשלחים לאדם נקבעו מראש למי יבואו כמה עוצמתם כמה זמן ישהו ומתי יסורו אם בכלל..הולך האדם לרופא, לוקח תרופה וכו' כי "כך דרכם של בני אדם" (לשון הרמב"ן) אבל לא הרופא מרפא ו לא התרופה מרפא ולהבדיל לא הע"ז! לכן, יש כמובן ללכת לרופאים, להישמר מגורמי מחלות, להיוועץ עם מומחים בנושא וכן ובעיקר להתפלל ולקבל חיזוק בתורה ומצוות..אב לכפי שאמרתי היסורים נשלחים בדיוק נמרץ לכל אחד על פי חשבון שמיים על מעשיו ולא בגלל סטיסטיקה. שוב רפואה שלימה ובזכות הדיון בנושא יעלה רצון לפני הקב"ה לשלוח מזור לכל חולי ישראל ובכללם ל"לוי בן רחל"! בברכה מגב

I S A A K

New member
שלושה שותפים באדם:

הקב``ה, האב והאם וכל אחד נותן את חלקו. הקב``ה נותן נשמה וחושיה. האבא והאמא נותנים עצמות בשר גידים כרומוזומים, גנים כל מה שהם נותנים זה נמצא. ביחד יש לנו אדם.

למעלה