יש לי שאלה

יש לי שאלה

מה ההבדל בין אפקט הטיפולי של הרחת שמן ע``י מבער למגע שלו עם העור? בשימוש במבער האם צריך כמות מסוימת של שמן ביחס לשמן בסיס או שזה חשוב רק במגע ישיר עם העור, והאם זה שונה בסוג השמן? ושאלה קטנה ואחרונה האים טיפול במבער יכול להזיק כתוצאה מהריח או מחסיפה ישירה לשמש, רגישות לשמן. ואם כן אלו שמנים לא מזיקים.

שמיימית

New member
מהמעט שאני יודעת ../images/Emo140.gif

מגע ישיר על העור עם השמנים , עובר את שכבת האפידרמיס של העור לכן ההשפעה מהירה יותר מאשר הרחת השמן מתוך מבער בגדול יש יחסים מסויימים כאשר רוקחים תערובות בין שמן נשא/בסיס לבין השמנים האתרים. זה משתנה משמן לשמן ומטיפול לטיפול אבל חכה למומחים יותר |סומק|

saritsh

New member
שאלה אררווווווווככככהההההההה ../images/Emo8.gif

ולהלן התשובות : האפקט הטיפולי של שימוש בשמנים אתרים מבחינת מהירות ההשפעה 1.הרחה, 2.מריחה, 3.בליעה. מבחינות אחרות - שמנים תרים חודרים את שכבות העור עד מחזור הדם ואז ההשפעה בנוסף לריח היא פנימית. כאשר שמים שמנים אתרים במבער לא צריך שמן נשא. שמים מים רותחים 2-6 טיפות בהתאם להעדפת המשתמש וגודל החדר,ומדליקים את הנר מתחת. במגע ישיר עם העור חשוב מאוד היחס ביו שמני נשא לשמנים תאתרים, כי שמנים אתרים ברכוז גבוה יכולים לגרום לגירויי עור קשים עד כדי כויות. ( תלוי בסוג וברכוז) ותשובה קטנה ואחרונה -העדפת ריחות היא ענין של טעם, כידוע- על טעם וריח אין ..וגו' .הריח יש לו כמובן השפעה רגשית חזקה מאוד. הכי נכון זה לעשות מן מבחן ריחות- פשוט להריח וראות מה מוצא חן ומה לא. הגוף יודע לדחות ריח שלא טוב לו, ומעדיף ריחות שגורמים לו טוב. הריחות שאחנו דוחים או מקבלים זה המדד הטוב ביותר למה שמתאים לנו. כמובן שלכל שמן יש השפעה שלו ואם יש משהו שרוצה להרגע בסוף יום קשה, לא נשים לו במבער שמן שמעורר אלא שמן שמרגיע. לא הבנתי את השאלה לגבי הקשר שעשוי להיות בין שימוש במבער לחשיפה בשמש? ( לא הבנתי איך יכול להיות קשר כזה) אגב הענין של ההעדפה האישית של שמנים אתרים- תקף גם למריחה כמובן. בכל מקרה הייתי ממליצה לך לא לטפל בשום צורה על סמך התשובות אן בפורום. בריאות

:) שרית הקדימה אותי...

וכתבה תשובה מעולה ובהחלט ממצה. אם יש עוד שאלות.. כמובן שאפשרי לשאול!

למעלה