יש לי שאלה

ליאה10

New member
יש לי שאלה

האם הפרעת קשב היא אורגנית,מולדת. או שבגיל מאוחר יותר היא נוצרת.

אורגנית.מולדת ותורשתית בד"כ,

פרט למקרים כמו לאחר מחלות מסויימות אולי או תאונה,פגיעות ראש וכדו'.

אז גם לי יש שאלה

איך זה שהבן שלי שרד עד כיתה ד ובגיל 10 פתאום הכל התפרץ? באדי

05 מיכל

New member
התשובה בתוך השאלה: שרד

עד כיתה ד' המעקפים שהוא הצליח לאלתר לעצמו הספיקו כדי שהסביבה לא תראה את הבעיה (אם כי יש להניח שהישגיו לא ביטאו את כישרונותיו במלואם). אבל יש להניח שהצטברו תסכולים כלשהם. וכאשר הדרישות הלימודיות עלו והפער בין יכולות להישגים גדל, ואולי גם הדרישות המסגרתיות (יותר שעות בכיתה למשל) גדלו מעבר ליכולתו, הוא כבר לא הצליח להסתיר את הבעיה, והתסכול גדל עוד יותר - והרי לך פיצוץ.

התשובה עשתה לי סדר

בהיסטוריה של הילד פשוט שיחזרתי אחורה ובאמת, את צודקת (התחלתי לשחזר את ה"מעקפים" שהוא עשה שהצליחו בהתחלה והשנה פתאום - לא תודה - באדי

יש לי שאלה אז

עם הפרעת קשב היא מולדת אז אולי עם אמא שלי איתה ינקת אותו מתי שאיתי תינוקות בלי לתחוף מטרנה אולי אז איתי ילדה רגילה!!!!!!

לא נראה לי קשור

אני הנקתי את הבן הגדול חצי שנה - ויש לו הפרעת קשב וריכוז ודרך אגב את השני לא הנקתי והוא חי ממטרנה ואין לו שום בעיה אין קשר בין הדברים

לא ידעת אז איך זה שאני יצאתי

יש לי אח גדול הוא ילד רגיל אז איך אני לא !! למדנו בבית הספר עם אמא לא מנקה את הילד או שהיא שותה מתי שהיא בהריון או מעשנת אז יש אחוז גדול שהילד יצאה עם הפרעת קשב אבל אני לא ידעת עם זה נכון מה שהמורה ספר

עזבי אותך משמועות ותיאוריות לא

נכונות תלמדי להתמודד עם מה שאלוהים נתן לך ותדעי שהרבה אנשים עם בעיות קשב וריכוז הצליחו בגדול אל תסתכלי אף פכם אחורה ותחפשי אשמים בפרט שזה לא נכון ושיהיה לך תמיד בהצלחה - באדי

zivadina

New member
תורשתיות של ADHD

היי, backham. תורשתיות אומרת שאת ירשת את הפרעת הקשב שלך או מאמא שלך או מאבא שלך. ייתכן ששניהם או אחד מהם הוא ADHD או ADD. הפרעת קשב היא תורשתית ב-90%. 10% מן הגורמים להפרעות קשב הם טראומה בלידה או בעיות בריאותיות חמורות שקרו במהלך החיים של הילד, כמו דלקת אוזניים קשה או פגיעת ראש.

אני חושבת שזה אולי מאבא

אבל אין לו ADHD ולאמא גם אין רק הוא רושם עם שגיעות כתיב לפעמים את זה אני ירשתי ממנו

למעלה