יש לי שאלה

יש לי שאלה

לכל הנשים וגם לגברים ילדי קיבל היום שוב מכות מאימו לא רציני אבל כואב במקרה נכחתי במקום והדבר פגע בו מאוד אני אישית נגד אלימות במיוחד לילדים עד כמה מכות "חינוכיות" או מכות בגלל שהם מוציאים אותנו מדעתנו מקובלות עד כמה איתם מעירים לחברה על מכות כאלו ואיך אתם נימנעים או לא ממכות כאלה אוסיף שהילד כרגע מאוד בלחץ בגלל מעבר דירה ומאוד קשה לו להיפרד מדברים שיאלץ לבתר אליהם בגלל מעבר לדירה קטנה יותר אודה על התיחסותכם

ערסlight

New member
מכות

אנשים מכים בגלל מצוקה עצמית. זה מצב של תחושת חוסר אונים ותסכול מצטבר, להוציא כעס על מישהו שאפשר זה סוג של פורקן. לא מדובר כאן בשום מקרה על "חינוך". הנזק לילד לעיתים בלתי ניתן לתיקון. חשוב שתזכור שזה שאתה נפגע זה הדבר הזניח, אתה אדם מבוגר. נסה להקל על שניהם אם אתה יכול. להתעמת עם גרושתך אולי יקל עליך אבל לא על המצב. זה מצב של גיוס כוחות מצידך. והכי חשוב... תקשיב לילד. חשוב לא להקל במצוקה שלו ולעזור לו לעבור את התקופה הכי קל שאתה מסוגל.

אתה מתייחס ביותר מידי סלחנות

חוסך שיבטו (לא) שונא בנו ובדיוק ההיפך הנורמה הפסולה הזו של להכות בהיבט החינוכי מזמן עברה מן העולם אבל עדיין קיימת . הצלקות הנפשיות שמותירות המכות לתווך ארוך יוצרות מצב הפוך ממה שהתכוונו אין פה שום אקט חינוכי אלא בדיוק ההיפך הילד מושפל ע"י חזק ממנו בגודל, אתה מראה לבנך שבאלימות ייפתרו הבעיות גם בבית ספר וגם עם ילדיו בעתיד . מכות כמו שאמרו לפניי נובעות מאיבוד שליטה מחוסר ביטחון ויכולת להתמודד עם המצב ואסור שיקרו . אני בטוח שגרושתך הייתה רצה למשטרה אם רק היית מכה אותה בצורה "לא רצינית " מדוע שזה נוגע לילד קטן זה נהפך למשהו פדגוגי ?

../images/Emo45.gif כל מלה בסלע

זה הילד שלך אם היה קורה ההיפך כבר היית בטח במשטרה.העמד אותה במקום זאת הפעם האחרונה שזה קורה הבנת?גם אם זה עוד יקרה היא תחשוב על זה זו זכותך המלאה!!!!

כי ככה מקבלים את זה

במשטרה וברווחה ובאים בתהנות מה אני רוצה ממנה כאילו אז אני נגד מכות מדבר אם הילדים ומסביר שעות והיא יוצאת מדעתה כל פעם מחדש

מלטשת

New member
יש לי תשובה

התשובה שלי אינה חכמה אבל אמיתית לגבי. אמא אמא לכמה ילדים מעולם לא הכיתי ואף לא הענשתי כנראה שהתמזל מזלי עם ילדים ממושמעים שמכבדים וואלה כנראה שעשיתי משהו טוב ואולי זה רק אופיים הנוח... אני לעומת זאת חטפתי מכות קשות מאוד מהאמא עד גיל שמאוד קל לזכור... אין בי כעס ולא תיסכול למה? אין לי מושג אני לא שכחתי את המכות אבל מה שבטוח תמיד מלווים אותי זיכרונות של החום הליטופים הפינוקים את הצחוקים ריגושים ואת האהבה הענקית שקיבלתי משני הורי את דרך החיים המקסימה הגישה האופטימיות ועוד דברים שעיצבו אותי להיות מי שאני היום, אלימות :זה עצוב זה חבל זה משפיל וכואב...אבל לפעמים מילה כואבת אף יותר, בהלוואי והמכות של גרושתך לא יותר מאזהרות בישבן ובהלוואי והיא נותנת הרבה יותר את הצד הטוב שבה עם אהבתה.

בא לאהוב....

נסה לשוחח עם גרושתך לשתף אותה בהרגשתך בצורה שלא תגרום לה למצב הפוך של אנטי בגלל הרגשה של ביקורת לגבי תיפקודה כאם מתארת לעצמי שגם היא בלחץ בגלל מעבר הדירה וקשה לה להתמודד ולכן מאבדת שליטה ומכה את הבן בטוחה שגם היא מרגישה רע לגבי זה איני באה להצדיק אותה מעולם לא הכתי את ילדי ואפילו לא הענשתי אותם פשוט מנסה להבין מהיכן זה בא מעבר לשיחה איתה מציעה עליך לנסות להקל עליה את התקופה הקרובה ולהציע לה לקחת יותר את הבן אליך כמו כן אתה יכול להציע לו ולה שאת החפצים אותם לא יכול לקחת לדירה החדשה תאחסן עבורו אצלך או אצל הסבים.... או בכל מקום אחר פתרון שיוריד ממנו לחץ הקושי להפרד מחפצים שכיח אצל ילדים ועוד יותר אצל ילדים שחוו טראומות כמו גרושים ןשינויים בחייהם החפצים עבורם מסמלים ביטחון נסה להסביר גם זאת לגרושתך בהצלחה

את רוב הדברים

את רוב הדרים שלא יכולים לאחסן מאחסן אצלי אבל יש דברים שכבר עבר זמנם ואין לי עודף מקום בכל מיקרא תודה על העיצה

kagdila

New member
אני תמיד נגד אלימות.

אפשר לחנך על ידי ענישה שאינה במכות.

מכות..<ורק המילה כואבת>

אז אמנע מלהיכנס לזכרונות העבר שלי.. הורה מכה= הורה חלש באופיו הורה שצריך עזרה.. ולא משנה כאן..עד כמה היא בלחץ ועד כמה הילדים מלחיצים יותר... למכות אין סיבות מקלות ואין הצדקה ואין פתח להמשך.. מכות..הרמת יד זה פגיעה גופנית זה פגיעה נפשית.. וכשזה בא ממהורים זה לוקח כפליים מהילד..את המקום הכי בטוח שנקרא "הורים". מכות זה לא חינוך! זה פשע על אחר.. וצריך להתיחס לזה בהתאם גם אם זה נובע מלחץ..ותקופתי קשה לך.. לחוץ לך.. לבד לך.. לך צא<צאי> להליכה ברגל..קנה שק אגרוף.. רק אל תרים יד..<תרימי> זה כואב...

../images/Emo25.gif../images/Emo24.gif../images/Emo140.gif

מצטרפת לערסי ועכבישי, ולכל האומרים שאין קשר בין מכות לחינוך. זה אקט של חולשה של הורה שלא מצא דרך אחרת לחנך, או שאינו שולט בהתנהגותו, כאשר הוא כועס. בהצלחה לכל המשפחה, לצאת מהסבך הזה.

לא מקובל

ולא חוקי מעניין אותי לדעת איפה עובר הגבול בין הכאה"רצינית"ללא רצינית" כשזה רק משפיל ולא כואב?כשיורד דם?כשמגיעים למיון? השאלה שלך לא צריכה ליהיות איך אנחנו נמנעים מלהכות אלא איך אתה מונע ממנו ליהיות מוכה.

למעלה