יש לי שאלה

NudiNudi

New member
יש לי שאלה

אתם שבים וטוענים כאן השכם והערב שהחרדים גומרים לנו את הכסף, ושתלמידי ישיבות מקבלים הרבה כסף וכו´ וכו´... איך אמירה זו מסתדרת עם הנתונים שפורסמו שלשום בדוח העוני, ולפי הנתונים משתכרת משפחה חרדית ממוצעת כ-2800 ש"ח (פחות משכר מינימום) ועם העובדה שהרבה חרדים חיים מתחת ל"קו העוני"??? היצמדו לנתונים אמיתיים, דברי הסתה מופרכים יש לי כבר בתשקורת...

אליקים

New member
הסתה? עובדות!

אינך צריך לכעוס החרדים אכן סוחטים את קופת המדינה ורואים בכך מצווה. חלק די נכבד מתקציב המדינה עובר אליהם. דבר זה גורם לנזק רב לחינוך, לבריאות ולבטחון. אילו הכסף הזה היה מגיע לאן שצריך, למשפחות עניות, אוכל לרעבים בגדים חמים לחורף או טיפול בחולים, בסדר. הבעייה שרוב הכסף הזה נגנב בדרך, ( על ידי צדיקים כמובן, להם הרי מותר לגנוב), או מועבר למטרות שאין להם ולא כלום עם הצרכים הנ"ל. אליקים

taro

New member
החרדים הם ציבור נזקק

ולפיכך הכסף מגיע לאן שהוא אמור להגיע - לרווחה. העובדה היא ששני הציבורים העניים בארץ הם החרדי והערבי, מה שירגיע ציונים רבים. באשר לגניבה - האשמה מופרכת, אפשר לחשוב שחילונים מעולם לא גנבו מקופת המדינה. ובאשר למטרות שאין להם כלום - הכסף עובר למימון משפחות עניות (חרדים).

אליקים

New member
חרדים

השאלה נגעה בציבור החרדי ולא בחילוני בהתאם התשובה. ואם כבר, אז הציבור החרדי מנסה להראות שכל מה שהחילוני עושה הוא יכול לעשות טוב יותר, במקרה הנ"ל מדובר בקופת המדינה. אליקים

NudiNudi

New member
אני רואה שתשובה לעניין אני לא מקבל

חבל מר אליקים, רציתי להפריך את העובדה שאתם נוהגים לענות בלי כל קשר לנאמר, אך אני חושש שהעקביות שבה אתם מתכחשים לכל עובדה שמוצגת ב"מגרש" שלכם (ועדות, דוחות...) מנצחת כל דיון הגיוני. taro הנכבד, חוששני שאין מה להוסיף יותר... מעתה ואילך, אשפוך כאן את כל העובדות והמחקרים האמיתיים שמתפרסמים בציבור, ונראה איך חברי "חופש" מתמודדים עם עובדות מודרניות, ולא "אגדות" מימי הביניים. Nudi

למעלה