יש לי שאלה

Beehappy

New member
יש לי שאלה

שלום זו לי הפעם הראשונה שאני מנסה לכתוב כאן. אני אם למתבגר בן 16 וחצי בכיתה י"א. ילד נהדר. חוש הומור, יצירתי, מתעניין בהמון נושאים וכו´ וכו´ אבל הילד כמעט שלא מתפקד בביה"ס. אני מודאגת ונורא לא רוצה שינשור מהלימודים. יש לו קשיים. הוא אובחן ונמצא שיש לו קשיים גם על רקע רגשי וגם על רקע פיזיולוגי. הוא גם בטיפול נפשי. ההתלבטות שלי כמה להתערב כדי לא לגרום נזק. כמה להתעלק עליו. הבעייה שלי היא שאני לא יודעת לתפוס מרחק. כל יום אני נשבעת לעצמי מחדש שלא אנג´ס לו אבל זה לא הולך. אנחנו מְתַקְשְרִים טוב. מדברים על הכל. שמים הכל על השולחן. בטוח שאני לא לבד בסיפור הזה, ואשמח לשמוע תגובות מה עושים? איך נוהגים? תודה מראש...

גליה12

New member
שלום לך בי-הפי- בוודאי אינך לבד

בסיפור הזה, -ברוכה הבאה אלינו.... אני מבינה שהבן שלך מטופל ובוודאי מקבל עזרה- את צריכה להיות בטוחה שזו העזרה הטובה ביותר שאפשר- ולסמוך עליהם שהם יעזרו לו להמשיך את השנתיים שעוד נותרו לו בבית הספר... אולי הם יוכלו גם ליעץ לך איך לתפוס מרחק- אם כי את אומרת שאתם יכולים לדבר על הכל- אז אם הוא היה מרגיש שה"התעלקות" כבדה עליו- בוודאי היה אומר משהו

Beehappy

New member
תודה גליה 12

ראשית - תודה על ההתייחסות. אני כבר כאילו יודעת הכל. אנחנו (הורי הנער) גם נפגשים עם המטפל, שאגב מציב לבני דרישות גבוהות ובלתי מתפשרות. העניין הוא שאני גם פוחדת, וגם לא ממש ברור לי מה זה אומר לתפוס מרחק. אני בטוחה שאנשים כאן מתמודדים עם הבעייה הזו, ואולי אוכל לשמוע משהו מהנסיון... בכל אופן - תודה

AYELET1

New member
היי ביהפי וברוכה הבאה לפורום ../images/Emo39.gif

מהה שאת מבקשת זה שביל הזהב- נורא קשה למצוא אותו... קשה לתת את נוסחת הפלא איך לא נמתעלקים אך גם לא מזניחים
וכפי שששאלה/יעצה גליה: מה שיחותיך עם הבן העלו? קשה לו מדי מהלחץ שלך? מסתדר עם זה? אגב, איך הבן מתמודד עם המטפל ודרישותיו? טוב לו איתו?

bimbo.

New member
שלום בי הפי. אולי בנוסף למטפל

הנפשי, דרושות גם בדיקות פיזיולגיות, מפני שידוע שבמקרים מסויימים, חוסר של חומר כלשהו בגוף, במוח, או פעילות יתר/חסר של בלוטות, גורמים לתופעות שונות, שכאילו "לא שייכות". כדאי לבדוק. וברוך בואך. ונקווה שבאמת תהיי מאושרת!

Beehappy

New member
שלום bimbo

עשינו אבחון דידקטי ונפשי, והיינו אצל הנוירולוג. הנוירולוג אמר שיש לו כנראה add אבל לא חמור. הוא גם קיבל ריטאלין למשך זמן מה, אבל הוא לא רוצה להמשיך בזה יותר. מה עוד אפשר לבדוק פיזיולוגית?

bimbo.

New member
היי בי הפי, ניתן לבדוק חילוף

חומרים. זה נושא של רופא המשפחה.

Beehappy

New member
חן חן על קבלת הפנים החמה

בתשובה לשאלתך - שאלתי את הבן אם הוא רוצה שאעזוב אותו לנפשו והוא ענה לי שלא. לגבי המטפל - הבן מאוד אוהב ומעריך אותו, ויודע שהוא לטובתו, אבל לטענתו המטפל דורש ממנו יותר ממה שהוא יכול. הוא חוזר ואומר: "אתם לא מבינים שיש לי בעייה?" מצד שני לטעמי הוא לא ממש מתאמץ מדיץ הוא מעדיף את המחשב, את הטלוויזיה, את החבר´ה. והוא אומר "אל תדאגי אמא, הכל יסתדר" ואני בכל זאת דואגת...

AYELET1

New member
זה שאת דואגת לא ממש מפליא.

קודם כל בגלל זה את אמא, לא? או לא בגלל זה, אבל לללא ספקר זה סימן הכר אימהי...
ואם הוא אוהב להיפגש עם המטפל זה כבר טוב. בקשר למה שכתבה בימבו- ישנם רופאים צמחונים/טבעונים הטוענים שצבעי מאכל ותוספים מזון מלאכותיים אחרים, עלולים להגביר בעיות קש וריכוז אצל מי שש לו כאלו. שווה לבדוק, להתייעץ עם דיאטנית וכד´.

אטיוד5

Active member
גדולה עלי השאלה שלך

אבל בעיקרון לכולנו יש את הבעיה הזאת של מה מידת ההתערבות הרצויה. כמה לנסות לאכוף? בדרך כלל מדברים על הצבת גבולות, מתוך הסכמה הדדית ומתוך הבנה של כל הצדדים. אנחנו דואגים גם מתוך אהבה וגם מתוך תחושת אחריות. בשביל זה אנחנו הורים. ומי אמר שזה קל?

למעלה