יש לי שאלה.

s a r a h13

New member
יש לי שאלה.

לגביי בעליי החיים, אני יודעת שבזכות מרצ אין ניסויים בחיות בביה"ס, אילו עוד דברים מרצ עושה על מנת לשפר את היחס אל בעלי החיים?

שלום שרה

בואי נתחיל בעובדה, שמרצ מקיימת פורום ירוק, שעוסק בענייני סביבה ובעלי חיים. לאף מפלגה אחרת אין גוף מתנדבים כזה, שפעיל בנושאים אלה, ואפילו עוזר לח"כים להציע הצעות חוק וכו'. מרצ מציגה קו עקבי בחקיקה ובפעילות למען בעלי חיים - הזכרת את נושא הניסויים (שקודם על ידי יוסי שריד), אך האיסור על הופעת חיות בר במופעי בידור גם הוא רשום על שם יוסי שריד. הניסיונות להחיל את האיסור הזה על כל בעלי החיים מקודם בימים אלה על ידי זהבה גלאון. גם בנושא פיטום האווזים המפלגה הייתה ממובילות המאבק, וכנ"ל בנושאים הקשורים לטיפול בכלבים ובחתולים חסרי בית. היכנסי לקישור למטה, כדי להגיע לדף הבית של הפורום הירוק במפלגה. הכתבה הראשונה מכנסת כמה השוואות שנערכו בין מצעי המפלגות השונות, ויתכן שתמצאי כאן הוכחות נוספות לכך שמרצ היא הידידותית ביותר כלפי בעלי החיים. לסיום, אני ממליץ לך לקרוא את מצע מרצ, בפרק הרלוונטי. אם יש שאלות נוספות, נשמח לענות

memlb

New member
מה עם מה שמר"צ עושה בנוגע לתעשיה

שפוגעת הכי הרבה בבע"ח?

זוהי סוגיה בעייתית.

אין סיכוי אמיתי היום, אם נתעקש להיות ריאליים, לחסל את החקלאות המתועשת. יחד עם זאת, מאבקים קטנים ונקודתיים, כל אחד בתורו, יוכלו לפרוץ הדרך לשיפור יחסי במצב. למשל, שיפור בתנאי האחזקה וההובלה; איסור הלעטת אווזים; עגלי חלב; וכדומה. אני יודע שהמשפט הזה לא מספר שוחרי זב"ח אמיתיים (וזהו למעשה ההבדל בין זכויות בעלי חיים לרווחת בעלי חיים), אך במציאות של ימינו, זוהי בהחלט התקדמות ראויה לשמה כאשר יש מפלגה שמחויבת למאבקים דוגמת אלה שציינתי לעיל. אגב, אינני מכיר פעילים רבים ממפלגות אחרות (רק פעיל או שניים בממוצע מכל מפלגה), אבל אני כמעט בטוח שאחוז הצמחונים והטבעונים בקרב חברי מרצ (ונוער מרצ בפרט!) הוא הגבוה ביותר.

למעלה