יש לי שאלה

invisible fire

New member
יש לי שאלה

אולי היא לא ממש קשורה ישירות לפורום אבל לא מצאתי פורום אחר... אני צריך לדעת אילו מפלגות יושבות כיום באופוזיציה ואילו בקואליציה. תודה מראש

motyka

New member
קואליציה:קדימה,ליכוד,אגוי,דגל התורה

אופוזיציה - כל השאר

bhnadav

New member
אממ...

המצב כרגע הוא תקופת מעבר, בה אין חשיבות למי נמצא בקואליציה ומי באופוזיציה. בכל מקרה, פורמלית בקואליציה: אחריות לאומית - 14 ח"כים. ליכוד - 27 ח"כים. העבודה-מימד-עם אחד - 21 ח"כים. אגודת ישראל - 3 ח"כים. דגל התורה - 2 ח"כים. באופוזיציה, כל השאר: איחוד לאומי ברית לאומית דמוקרטית התאחדות הספרדים שומרי תורה - תנועת ש”ס חד”ש-תע”ל מפלגה דתית לאומית מרצ-יחד והבחירה הדמוקרטית ציונות לאומית דתית מתחדשת צל”ש-ציונות ליברליות שוויון רשימה ערבית מאוחדת (2) שינוי- התנועה החילונית אבל אין לזה שום משמעות כרגע.

the new L

New member
מאיזו בחינה פורמלית?

האם אמיר פרץ הוא לא יושב ראש האופוזיציה כרגע? למה אתה מתכוון כשאתה אומר פורמלית כן?

bhnadav

New member
מבחינת מדינת ישראל,

כפי שהדבר מתבטא באתר הכנסת, מפלגת העבודה חברה בקואליציה. ההסכם הקואליציוני נחתם ב-10/1/2005, ועדיין לא בוטל.

זה לא נכון. עמיר פרץ הוא

יו"ר האופוזיציה, ואין עובדה יותר פורמלית מזו.

שרי העבודה פרשו מהממשלה

ב-23 בנובמבר ומהרגע שההתפטרויות נכנסו לתוקף עמיר פרץ נהייה יו"ר האופוזיציה. העבודה לא בממשלה.

motyka

New member
תשובה רשמית:העבודה לא בקואליציה

שאלתי, ושרה מלשכת דובר המפלגה מסרה שהמפלגה לא בקואליציה מאז התפטרות שרי העבודה מהממשלה.

bhnadav

New member
הדוברוּת יכולה להגיד מה שהיא רוצה.

פורמלית, מבחינת מדינת ישראל, מפלגת העבודה עדיין חברה בקואליציה, כפי שהדבר מתבטא באתר הכנסת. הדוברוּת יכולה להגיד מה שהיא רוצה. אבל כפי שאמרתי - אין לזה שום משמעות, ולכן לא מנסים לעשות שינויים במערך הקואליציה והאופוזיציה, כי אין לזה לא חשיבות ולא משמעות.

bhnadav

New member
אממ...

אתר הכנסת, למרבה ההפתעה, הוא דבר שמתעדכן במהירות הבזק בכל חלקיו. אם הם לא ראו לנכון לכתוב שהעבודה פרשה מהקואליציה, יש לזה סיבה.

והרי לך מסמך רשמי של הכנסת:

שים לב לקטע הבא: היו"ר ראובן ריבלין: אני רוצה לומר לכולכם, אם לא תחזרו בכם מהתפטרותכם - ואני אומר זאת כי החוק מחייב אותי לומר זאת - הרי שבשעה ‎17:35 תהפוך סיעת העבודה - מימד - עם אחד, לסיעה הגדולה ביותר בין סיעות האופוזיציה בכנסת. אני מקווה שכשקראתי סיעות העבודה - מימד - עם אחד, תהיינה כאלה גם ב-‎17:35.

למעלה