יש לי שאלה...

777ALEX777

New member
יש לי שאלה...

אני מאוד אוהב את הנושא של תעופה ומטוסים בכלל. אז השאלה שלי היא העים יש איזהשהו תפקיד בחיל האוויר בו שוחר ממגמת אלקטרוניקה יכול לעבוד על המטוסים אצמם ולא לשבת באיזה מעבדה ולראות רק את החלקים שלהם כל השרות?

shimonev

New member
אוויוניקה ובקרי

זה שני תפקידים שאיתם עובדים על מטוס וגם מעבדה

777ALEX777

New member
ומה עושים במסגרת התפקיד? זה מעניין?

והעים צריך להיות הכי הכי טובים כדי להיות שם או שבקשה וציונים טובים יעזרו? תודה מראש.

shimonev

New member
לא צריך להיות הכי טובים.

וציונים באמת שלא משפיעים על הבחירה של הממח איזה קורס לתת לך. לפחות ככה זה היה אצלי בשכבה העיקר זה להתנהג טוב וזהו ולבחור את הקורס שאתה רוצה כעדיפות ראשונה. והשאר כבר תלוי בממח

shimonev

New member
ובמסגרת התפקיד...

אם אני לא טועה במעבדה אתה מטפל באיזה מכשיר אלקטרוני ציוד קשר וכו' ואז הולך לטייסת להתקין אותו.

777ALEX777

New member
ומה עושים במסגרת התפקיד? זה מעניין?

והעים צריך להיות הכי הכי טובים כדי להיות שם או שבקשה וציונים טובים יעזרו? תודה מראש.

תאמין לי,החבר'ה האלו יעדיפו לשבת

במעבדה 3 שנים ולא לעשות את מה שהם עושים. רוצה דוגמא?בבקשה:יום חמישי 16:30 אתה צריך לצאת הביתה עוד שעה אתה אחרי שבת(איך לא?),פתאום טלפון מהטייסת :"יש תקלה צריך 2 טכנאים לרדת לתקן".(הרי לא ישאירו כלי טיס תקול.) אתה כולך בבאסה,יורד לטייסת בליין מחכה לך קצין טכני כולו עצבני ורוצה 100%שמישות ומבחינתו שיתהפך העולם אתה לא זז משם גם אם זה יקח נצח,אתה תתקן ת'מסוק.אין דבר יותר משביז מזה.דבר שלפעמים יכול לקחת שעות. אמנם אני לא איש טייסת ,אבל קרו לי מקרים דומים מאוד. תאמין לי שבאותו רגע תצטער על הרגע שרצית טייסת. תעשה את החשבון לבד עדי

777ALEX777

New member
אז אתה בעצם אומר...

שאדיף לשבת במעבדה כל השרות ולקוות שלעולם לא יזדקקו לך.

Babajista13

New member
למעשה..

הדבר הטוב ביותר לעשות זה להתרחק כמה שיותר מהמטוס וחלקיו בבחירת התפקיד, זה לא כל כך מרגש לתקן אותו.. אם כבר אתה ממש אוהב מטוסים, ויש הרבה כאלה זאת לא בושה, אתה צריך לבחור קורס שכתוב לידו<< דרג א>>, בקר"י ממה שראיתי בתל-נוף מתקנים מכשירי טלויזיה ווידיאו, אז עדיף (ממש) לא ללכת לשם. כל מה שקשור ל"מה אתה צריך לעשות" כדי ללכת למקום שאתה רוצה, זה באמת להיות נחמד למפקדים שלך, אם הוא חכם ויראה שאתה באמת אדם טוב ואמין אז סבבה, אם לא תצתרך להפוך ללקקן.

ישנם מקצועות נוספים שעובדים

על המטוס עצמו כמו קשר וכמו ל"א. החיסרון של אלקטרוניקה מבחינת טייסת שאין בטייסת עצמה מקצוע שקשור באלקטרוניקה.כל המקצועות כמו בקר"י ול"א וקשר הם מקצועות שתומכים בטייסת אבל לא מהווים חלק ממנה אלא חלק מטייסת תחזוקה.

למעלה