יש לי שאלה!

R K L

New member
יש לי שאלה!

אני אמנם לא הורה למתבגר אלא אני מתבגרת בעצמי! אמא שלי, היא אולי בין האנשים הכי מעצבנים עלי אדמות! קודם כל אני בת 16, ויש לי חבר שהוא בן 17. אנחנו ביחד כבר 12 יום (!) וניפגשנו רק פעמיים! אני גרה בחולון והוא גר בעיר אחרת. באזור ת"א. למען הדיוק ברמת גן. אין לנו אפשרות להיפגש יום יום. אז כשאנחנו רוצים להיפגש אז ניפגשים בת"א. העזריאלי ומשם הולכים להסתובב. אני לא מבינה את אמא שלי בזמן האחרון, היא לא נותנת לי לצאת מהבית! בגלל המצב בארץ! ואני רוצה לשאול אתכם כהורים, הייתם נותנים לילד/ה שלכם לצאת לת"א בימים שכאלה? זה ממש חשוב לי! אני יודעת שבגלל שהמצב מסוכן סביר להניח שלא הייתם נותנים! אבל תחשבו על זה רגע, אם אני אמורה להיפגע בפיגוע או משהו דומה לזה. זה יקרה לא משנה איך. כי ככה זה. אי אפשר לברוח מאסון! זה גורל... ואם אתם או אמא שלי דואגת קחו לכם רגיעון של הדס או משהו ולכו לישון בשקט! אין לכם מה לדאוג! יש עלינו ניידים! כסף! אנחנו נסתדר! מצפה לתגובות...
-קרן-

shy-1

New member
סלחי לי על טפשותי, אך הסבירי לי

בבקשה, איך עלי להבין את המשפט שלך: "אנחנו ביחד כבר 12 יום, ונפגשנו רק פעמים" ?. האם יתכן שאמך מפחדת יותר מהבחור, ומשתמשת בפיגוע כתירוץ ? בכל מקרה, מבחינתי את יכולה לצאת. דרך צלחה. SHY

R K L

New member
מה לא מבון במשפט הזה? ../images/Emo13.gif

אנחנו ביחד 12 יום.. ז"א 12 יום אנחנו "חברים" ומכל ה-12 יום האלו נפגשנו רק פעמיים.. לא נראה לי שאמא שלי פוחדת מהבחור עצמו, היא יודעת שאני יודעת לבחור אותם! -קרן-

אמא שלך אנושית

וסך הכל מפחדת עלייך, מפחדת שיקרה לך משהו. פשוט הארץ הפכה להיות מפחידה, בעיקר במקומות הומי אדם, בדיסקוטים, בקניונים, במסעדות. נורא קשה לאמא שהבת שלה מסתובבת במקומות כאלה, האם את יכולה למצוא דרך להרגיע אותה? האם יש איזו דרך שאת יכולה להבטיח לה שלא תפגעי?

R K L

New member
אני יכולה לתת לה

רגיעון של הדס... או ווליום... אני לא חושבת שיש לה סיבה לדאוג... אני אהיה בסדר.. אני תמיד מסתדרת בכל מצב! זוכרים את הפיגוע ירי ב5/08, שהיה ליד עזריאלי.. אז הייתי שם כמה שעות לפני... לא קרה לי כלום, עובדה! אני בסדר! משהו שומר עליי מלמעלה!!! אז... אין מה לפחד! -קרן-

גליה13

New member
קרן - אולי תפגשו במקום שקט

כמובן שאפשר להפגע, אבל הסיכוי פחות- לו אני אמא שלך גם אני לא הייתי מרשה לך ללכת- ולא אני לא רוצה רגיעון של הדס- אני לא רוצה לשבת אחר כך כל חיי ולהתטער על שנתתי לך... מה זה ככה זה הורים

R K L

New member
אבל אם למשל כן יקרה...

ז"א זה אמור היה לקרות... אי אפשר לברוח מאסון! זה בלתי נמנע! אני יכולה להישאר בבית ושפתאום יקרה לי משהו... -קרן-

RKL - המדינה שלנו במצב דומה כבר

כמעט 100 שנה, והרי לא נתחיל לחשוש היום. המצב הוא, כי בין ה-5 מליון יהודים מסתובבים גם 4 מליון בני מיעוטים אחרים, ואם נתחיל מהיום להיסגרק בבתים, מה יהיה עלינו בעוד כמה שנים, כשהמספרים יתהפכו והם יהו כאן הרוב ? יש לפתוח טוב יותר את העיניים, לשים לב יותר לפרטים ולאילה שמסתובבים סביבנו. אך לדעתי החשש מיותר, כי הרי זה מהשאוייבנו מנסים לכפות עלינו - חשש כבד והורדת מורל. נסי להסביר לאימא, כי החשש שלה קצת מוגזם, ולא בכל מקום ממש מסוכן, לדעתי - עם כל אמצעי הבטחון, דווקא במרומות כמו העזריאלי, ההומה אומנם אנשים, אך גם אנשי בטחון, שקט ובטוח יותר.

gal-or

New member
אני חושבת שזה יגרום למתבגרת

לעשות דווקא. אי אפשר כל היום לשבת בבית!!!!!!! עדי

R K L

New member
נכון!

אני משתגעת בבית! המקסימום שאמא מרשה לי ללכת אליו זה לקניון שליד הבית. קניון חולון! אוקיי בסדר.. הלכתי.. אבל כמה אפשר? זה כבר נמאס מתישהו!!! -קרן-

גלי®

New member
חבר´ה! שוב אני צריכה להיות הבוטה ,

שתתן לה את ה"סטירה" שתחזיר אותה למציאות ? או קיי , ילדה , אז תקשיבי : אנחנו חיים במצב בטחוני "על הפנים" ! בתי הקברות מלאים פה בילדים שהיו בטוחים שלהם זה לא יקרה ! ולא רק מבחינת פיגוע , אלא גם תאונות דרכים , מנות יתר וכאלו ... אז , במקום להמליץ לאמא שלך שתיקח ווליום , רגיעון של הדס וכו... כדאי שאת תתאפסי ותנחתי למציאות שלנו ... ובעניין הפטליזם שלך (שבמקרה של עזריאלי , ניצלת ) : יש כאלו שהיו אומרים שאת האזהרה שלך קיבלת ושלא תתגרי בגורל ... מצטערת על הבוטות , אבל ראיה חד צדדית כמו שהפגנת לאורך כל השרשור , לא מעידה על מי יודע מה בגרות נפשית !!!! אני לא אומרת שאמא שלך תמיד צודקת , אבל גם אני אמא , ולהצדיק את הגישה שלך במקרה הזה , לא מקובל עלי !!!!

R K L

New member
בסדר...

אבל אי אפשר להסתגר כל הזמן בבית! חייבים להמשיך לחיות!! מה? רק בגלל המצב במחורבן בארץ אני לא אצא לההסתובב בת"א... אני בת 16! אני רוצה להנות מהחיים שלי! ומה? כאילו את לא היית בת 16, כאילו את לא רצית לצאת ולהסתובב עם חברות? כאילו את לא רצית להיפגש עם חבר שלך? -קרן-

bimbo.

New member
קרן, כולנו כאן מאחלים לך בכל

לבנו שתוכלי לבלות ולהנות כראוי לבת 16. אבל תביני, שאם עד עכשיו לא קרה לך כלום זה לא בגלל שאת חכמה, מוכשרת ו"יודעת להסתדר". זה רק הודות למלאך הטוב ששמר עליך. אבל למלאך הזה יש עוד הרבה ילדים לשמור עליהם והוא לא יכול להשגיח עליך כל הזמן. אז מכיוון שהמציאות שלנו, כמו שגלי אומרת "על הפנים", עליך להתגמש ולמצוא מקומות בילוי שאינם הומים. ובינינו, כדי לבלות עם החבר מה את צריכה מקומות מלאי אדם???

גלי®

New member
הייתי בת 16 ... אין דרך להגיע לגיל

35 , בלי לעבור דרך גילאים מסויימים .... גם אני נאבקתי עם הורי על זכותי להיות בת 16 חסרת דאגה וחסרת התחשבות , אז מה ? אני בהחלט מבינה אותך ... אבל , אני כהורה , לא יכולה להרשות לבת שלי בפזיזות נעורים , להרוס לעצמה את החיים .... זה לא שאנחנו יותר חכמים מכם , פשוט חיינו יותר זמן וראינו יותר דברים , אי לכך , אנחנו מודעים לסכנות שאתם בכלל לא לוקחית בחשבון ...(תסתכלי אחורה ותשאלי את עצמך , האם בגיל 10 למשל , היית מודעת לכל אותם הדברים , שאת מודעת להם כיום ... ) אגב : אם תעייני בהודעות קודמות , תראי שאני לא כזו "כבדה" , יש המון מקומות בהם אני מוותרת לבת שלי , והורים אחרים לא , אבל , בדיוק כמו שהיא מצפה להתחשבות ברצונות ובפחדים שלה , גם אני זכאית לאותו היחס ! הכל עובד בשני כיוונים !!!!! לא ככה ?!

אתם מכניסים לילדה יותר פחדים לראש

מאשר מגיע לה, וגורמים בזאת גם לפאניקה גדולה יותר מהנחוץ.המצב לא כל כך על הפנים, ואם גם יש פיגועים פה ושם, המצב ממש לא כל כך קריטי, עד להיסגר ממש בבית, ולהכניס את הראש תחת המיטה. אומנם היום יש להיזהר יותר ממה שהיה אתמול, אך סכנות עורבות בכל מקום, לא רק ממפגעים, אלא גם מתאונות דרכים, אנסים, שודדים, סוחרי סמים וכו´. המצב ברחוב לא כל כך מסוכן, כפי אתן מתארות אותו, ולחיות כל הזמן עם חשש בלב מפני מחבלים ופחד מהבאות, גם לא שיטה.

R K L

New member
אני חושבת שאת צודקת!

באמת, אני יכולה ללכת לי ברחוב ופתאום משהו יאנוס אותי (חס וחלילה!), או שאני לא אשים לב ואני אחצה את הכביש בצורה לא נכונה ואני יכולה לדרס (שוב חס וחלילה)! אפילו בבית אי אפשר להיות מוגן ממש! -קרן-

דרך אגב - אני זה "הוא" ולא "היא"...

אך זה לא משנה לעצם העניין. אולי נשים נכנסות יותר קל לפאניקה, או גם זאת סטיגמה של כל מאצ´ו מצוי ?

גלי®

New member
אנא , עדי יקירי , הסבר לי את הביטוי

"יותר ממה שמגיע לה " ! יענו , לי בתור הורה "מגיע" להיות מודעת למצב ולדאוג ולה לא ?! מצטערת ! אם אני מודאגת , יש לי את הזכות המלאה לגרום לכך שהבת שלי תהיה מודעת למצב ולדאגתי ! ואני יכולה להבטיח לך , שהבת שלי בריאה נפשית הרבה יותר מאשר ילדים של הורים , העסוקים כל הזמן בלהסתיר את דאגתם ולחסוך מילדיהם את רגשותיהם האמיתיים במלוא עוצמתם !!! אגב : לא יצא לנו להיות מוצגים רשמית , בן/ת כמה המתבגר/ת שלך ?!

R K L

New member
לא מגיע לכם לסבול או משהו כזה...

אבל גם לא מגיע לנו לסבול! זה ממש איגואיסטי מצדכם לומר לנו להישאר בבית בגלל שאתם פוחדים! כמו שאמרתי, תרגעו, קחו רגיעון של הדס.. ולכו לישון בשקט! -קרן-

גלי®

New member
יקרה שלי ! לילה טוב , עם או בלי

רגיעון ... הבנתי את הראש שלך , ואני לא מבינה בכלל למה ניסיתי להסביר לך את נק´ ההשקפה של "הגדולים , הרשעים והאגואיסטיים" ... אני לא נוהגת להשתמש במושג " כשתגדלי - תביני" (ותעיד על כך בתי ) , אבל במקרה שלך "כשתהיי אמא - תביני" ... ליל מנוחה !

למעלה