יש לי שאלה...

Gilliana

New member
יש לי שאלה...

... ומאד מטרידה אני חייבת לציין. אתמול ניסיתי ללבן אותה עם עינת והגענו למסקנה שמדובר בחור בעלילה אבל מכיוון שזה לא סתם חור, אלא בור - אני חייבת לשאול גם לדעתכם: מטרתם של המורדים היתה להכשיל את תכניות הפלישה. מה בעצם היה עוזר להם יותר מאשר לשתף פעולה עם מאלדר וסקאלי? אז זהו בדיוק, שהם לא ניסו "לאחד כוחות", להיפך - הם רק הפריעו. איך לכל הרוחות העניין הזה מסתדר??? אשמח לשמוע את דעותיכם, חברותי וחברי המלומדים.

Ice Age

New member
מתי הם הפריעו?

הם בד"כ רק התעסקו בשלהם תוך כדי בריחה מצייד הפרסים. אני בטח לא זוכר כ"כ טוב, אבל מתי הם הפריעו למאלדר וסקאלי?

Gilliana

New member
יותר מפעם אחת...

אבל לצורך העניין, ניקח כדוגמה את הפרק "האדום והשחור" שבו המורדים "מזמנים" את כל החטופים למיניהם, כולל סקאלי - על מנת לחסל אותם. אם זאת לא הפרעה, אז אני כבר לא יודעת מה כן...

Ice Age

New member
נו, זה הגיוני

החטופים הרי משרתים את המטרות של החייזרים הפולשים. הם משתמשים בהם כדי לחקור אותנו. ולכן המורדים מעדיפים להשמיד את עכברי המעבדה שלהם כדי להקשות על ההכנות לפלישה.

Gilliana

New member
תארתי לזה שתגיד את זה...

ומכיוון שגם סקאלי היא אחת מהחטופים, הם לא לקחו סיכון. עכשיו פתאום התחלתי לחשוב שאולי הסיבה שהם לא שיתפו פעולה עם מאלדר וסקאלי היתה משום שמאלדר הוא בעצמו הייבריד. יכול להיות?

Ice Age

New member
תגידי, נהיית לי פתאום שלוםעליכם?

מאלדר הייבריד?

Ice Age

New member
מה? על מה את מדברת?

אני לא זוכר כזה דבר. אני גם לא זוכר לפי הכינוי של הפרק (אלא לפי "הפרק שבו..."). אז אנא רענני קצת את זכרוני.

בכיף..

הפרק שבו מאלדר חולם על דיאנה וכל זה. הוא בעצם בתרדמת בגלל הקטע במוח שלו שעבד שעות נוספות. ואז איש הסרטן חוטף אותו ולפני שמנתחים אותו הוא אומר לאחד הרופאים "כל השנים שחיכינו לבן כלאיים ואז שיהיה לנו אחד מן המוכן". הקיצר מאלדר הוא בן כלאיים.

Ice Age

New member
כן, וסקאלי היא מומחית לאומנות לחימה

יפנית, כמו שראינו בבירור ב-Kill Switch, אחרי שכרתו למאלדר את יד שמאל.

הנה ציטטה:

Project Doctor: "It's a chance none of us ever expected... let alone hoped for. After all these years trying to develop a compatible alien-human hybrid and to have one ready-made." Smoking Man: "All these years... all the questioning why... why keep Mulder alive? When it was so simple to remove the threat that he posed?" Project Doctor: "There was no way you could have predicted this." Smoking Man: "The fact remains, he's become our saviour. He's immune to the coming viral apocalypse. He's the hero here." Project Doctor: "He may not survive the procedure." Smoking Man: "Then he suffers a hero's fate שלא תגיד שאני לא דואגת לך....

Ice Age

New member
וואלה, כנראה שגילי צודקת

מרוב הכנות לפנסיה נהייתי סנילי. זה חלק מחלום שלו או מה? על מה CJB מדבר? איך יודעים שהוא מחוסן? בכל מקרה, אם אני מבין נכון, הם לא אומרים שהוא הייבריד. הם אומרים שאחרי כ"כ הרבה שנים שהם חיפשו הייבריד שישרוד את הכיבוש, מסתבר שמאלדר מחוסן. אבל מחוסן לא הופך אותו להייבריד.

הכנות לפנסיה???????

בגילך? הלוואי עליי. למרות שהתכנון שלי זה לפרוש בגיל 30. בכל מקרה כל העניין הוא שהסרטן השחור ההוא שהכניסו לו הפך אותו למעין בן כלאים כלומר מחוסן. זה כל העניין שבשבילו רצו ליצור בן כלאיים כדי ליצור אדם מחוסן מפני החייזרים. נראה לי... וזה לא חלק מהחלום שלו. להפך זאת המציאות. הקטעים עם דיאנה זה החלום.

Ice Age

New member
כן, אחרת למה הקמתי חברה?

היעד שלי לפנסיה הוא דווקא בגיל 35, אבל נראה מי יצליח לפרוש קודם... לגבי בן הכלאיים - לא נראה לי שיצירת בן הכלאיים קשורה לחיסון. היצור ב-731 נוצר ע"י החיסון לדעתך? אני חושב שהוא תוצאה של ניסויים גנטיים - הרי ראו את עוברי החייזרים שמוציאים אותם מתוך מיכל חנקן נוזלי.

אבל בן כלאיים יוכל לשרוד את ההתקפה?

לא? או שסתם הבנתי לא נכון את כל הפואנטה??? לא התכוונתי שהיצור נוצר ע"י חיסון אלא ההפך בן כלאיים הוא זה שיוכל לייצר חיסון... או משהו כזה.

Ice Age

New member
הכוונה היתה

שבן הכלאיים ישרוד את מתקפת הסרטן השחור ויהפוך להיות גזע משועבד.

Gilliana

New member
האמת היא...

שזה לא ממש ברור איך קרה שמאלדר נהפך לבן כלאיים. ההשערה שלנו היא אכן כי מה שגרם לכך היה הסרטן השחור, אבל זה לא מוזכר בשום מקום. יתרה מכך - מוזכר, אם אני לא טועה בפרק "טונגוסקה", שהרבה אנשים שהודבקו בסרטן שחור לא שרדו את הניסוי. זה יכול להעיד על כך שמאלדר היה מחוסן עוד לפני שהודבק בסרטן השחור ובעצם על כך שהוא היה הייבריד כבר לפני כן. עוד נקודה למחשבה: במקור, מאלדר היה זה שאמור להלקח ולא סמנת'ה (כפי שאנו רואים בפרק "דרך הברכה"). האם הוא לא נלקח משום שהחייזרים גילו כבר אז שמאלדר הוא בן כלאיים? שורה תחתונה - הנקודה הזו נשארה בלתי ברורה עד עצם היום הזה.

Ice Age

New member
הוא לא נלקח כי אבא שלו

העדיף אותו על פני סמנתה. הרי אמא שלו אמרה שהיא שנאה את האבא בגלל הבחירה שהוא עשה. ובכלל בחרו את החטופים בעיקר מבני משפחות הסינדיקט, ולא בגלל תכונות פיזיולוגיות. לא יודע, נראה לי שזה כיוון שלא כ"כ הלכו אליו, והשורה הזו של CJB לא היתה צריכה להיות שם.

Gilliana

New member
זה הרבה יותר משורה מאיר...

הוא עבר ניתוח מח בכדי "לקבל" חלק מהגנטיקה החייזרית של מאלדר.

למעלה