יש לי שאלה

יש לי שאלה

אני שומעת פה הרבה שאומרים שיש להם רק בשינה.. רק מאורות מהבהבים(טלויזיה/מחשב וכו') אבל לי הי מאורות, היה לי בשינה, היה לי מחום, היה לי מכלום אז יש לי אפילפסיה כללית?

חייםלוי

Member
מנהל
אפילפסיה כללית משמעותה היא רק

שהיא "אינה קשורה למוקד או לנזק מוחי כלשהו, שבה מראה ה EEG התפרקויות אפילפטיות כלליות. מתברר שמקורן של ההתפרקויות האלו הוא בגזע המוח העליון. אזור זה שייכת למערכת הרשתית. כיוון שהגרעינים הרשתיים הללו נמצאים במרכז הראש ניתן השם אפילפסיה צנטראנציפאלית. זהו שם נרדף לאפילפסיה כללית ראשונית המופיעה אצל ילדים וצעירים, שאין אצלם כל עדות לא לנזק נוירולוגי ולא לפגם מוחי. (מחלה עם תקוה, עמ' 17) לאפילפסיה הכללית יכולות להיות מספר צורות: טוני-קלוני (גרנד מל), התקפי ניתוק, התקפים מיוקלוניים ועוד. ההתקפים הכללים יכולים להיות בשינה או בעירות אבל גם התקפים מוקדיים (שמתחילים במוקד מסויים ויכולים להתפשט לכל המוח) יכולים להיות בשינה או בעירות.

חייםלוי

Member
מנהל
אני מצטער ../images/Emo46.gif עניתי לך במפורט

מה היא אפילפסיה כללית עפ"י ספר מוסמך. היות ואני לא רופא אני לא יכול לאבחן איזה סוג אפילפסיה יש לך. מתוך מה שכתבתי נראה שאין זה משנה אם האפילפסיה היא פוטוסנסיטיבית או בשינה לצורך הקביעה אם היא כללית או לא כי אם מה המקור שלה. אם היא מתחילה ממוקד מסויים במוח הרי שהיא מוקדית. אם היא התקף המתחולל בכל המוח בבת אחת הרי היא כללית. זה שהיו לך התקפים בחום, מאור ובשינה לא אומרים איזה סוג אפילפסיה יש לך. את זה אפשר לקבוע בבדיקה נוירולוגית.

למעלה