יש לי שאלה:

פוליקר

New member
יש לי שאלה:

מישהו או מישהי מכאן יודעים על מה נכתב השיר "עיניים שלי"? אתמול נסעתי עם ידידה לב"ש וכל הדרך שמענו את פוליקר והיא סיפרה לי על מה נכתב השיר, וזה סיפור מהמם אז הגעתי למסקנה שת'סיפור הזה בטוח כולם יודעים ורק אריק המרחף לא יודע... אתם יודעים למה, נכון?

willo1

New member
נסעת לבקר את רינה?? ../images/Emo6.gif

ואין לי מושג על מה/מה נכתב עיניים שלי *בורה*

willo1

New member
תיקון

*מי/מה לא מה /מה

פוליקר

New member
אז הנה...

השיר הזה נכתב ע"פ סיפור אמיתי שקרה. זה היה בצעדת המוות- למרות כל הכאב והחוסר אונים, הצליחו זוג צעירים להתאהב בצעדה והם קבעו להפגש במקום קבוע, אם וכאשר שניהם ישרדו מהמוות הצפוי... הגבר הגיע כמו שהם קבעו, אך האשה כנראה נרצחה ולא הגיעה... :(

willo1

New member
אוי ואבוי

עכשיו אני לא אוכל לשמוע את השיר הזה יותר.. איך הגעת לזה בסוף?

זה בכלל שיר יווני!!

לא נראה לי שזה קשור בכלל לשואה... זהו שירו המפורסם של המלחין היווני שנפטר לא מזמן לא זוכרת א ת שמו.ואני מניחה שמדובר בתרגום של השיר מיוונית. נדמה לי שמה שכתבת מתייחס לשיר אחר...

חחחחחחחחחחחח השתגעת תגידי???

שואה????? ביוון??????????? הלווווווו? לא היתה שואה ביוון מאמי. היה כיבוש גרמני של חלק מיוון וכיבוש איטלקי (דרום ואיים) בחלק אחר,זה היה בין השנים 41 ו- 44. היוונים עצמם לא עברו "שואה" ובטח לא מצעדי מוות למרות שאני יודעת שגם על האוכלוסיה המקומית עבר סבל לא קטן (ולא נשכח שהו רביםם ששיתפו פעולה בשמחה דווקא)אף אחד לא ממש נהנה בשניחם האלו בעולם למרות שאין מה להשוות לסבלו של העם היהודי. והשיר הזה הוא יווני במקור וכל קשר בינו לבין מצעדי המוות של היהודים למיטב ידיעתי הוא מקרי בהחלט. הוא גם אומר "קמתי ממך ללכת" זה לא נשמע ממש מאולץ, הוא כאילו לא יכול איתה ("עיר שאין בה אותך") ולא יכול בלעדיה ("כלום לא יאבד ממני"). מה, פספסת את השיעור הזה בהיסטוריה?? אל תגידי לי שכבר עשית בגרות בזה??!!!!

פוליקר

New member
הנה עוד הסברון (חשוב מאוד!)

כאמור- יהודה פוליקר ויעקב גלעד הוציאו יחד עם הדיסק "אפר ואבק", שהוקדש לשואה, גם סרט ("אחרי המלחמה ההיא") שבו הם מספרים על חוויותהם וחויית משפחתם בכל מה שקשור לשואה. שם יעקב גלעד מספר על השיר "עיניים שלי"- הוא סיפר שהוא כתב את זה על אמא שלו שהתאהבה באשוויץ. הזוג המאוהב ידעו שהם לקראת צעדת המוות ולכן קבעו להיפגש במקום מסוים אם הם יישארו בחיים. אני לא בטוח מי לא הגיע (משום מה ולפי ההגיון זה נראה שהגבר לא הגיע) ולכן יעקב גלעד כתב את זה לאמו. הוא נתן את המילים ליהודה פוליקר שלקח את הלחן היווני וחיבר ביניהם... עוד משהו- עשיתי חיפוש תחת צמד המילים "עיניים שלי" והופ- נשלחתי לאתר ששמו "דור ההמשך להנצחת שואת יהודי יוון" האם זה צירוף מקרים? אין לי מושג... אבל שווה בדיקה. בואו כולנו נברר את כל הפרטים בקשר לזה (לי זה ממש חשוב לדעת על מה נכתב השיר ובהקשר למה או מי... בייחוד שזה שיר של פוליקר)... אם זה אמיתי זה סיפור ממש טראגי- לא פלא שפוליקר וגלעד כאלה מיוחדים...

פוליקר

New member
הנה עוד קישור שקשור לסרט התיעודי

בבקשה... ואגב, יש שם עוד שני סרטים שפוליקר הלחין להם ת'מוזיקה... אחד מהם הוא סרט שעוסק בקהילת ההומואים והלסביות.... כבר אז הוא נתן לנו רמז?...

sysyv

New member
משחיל מילה בצינעה

וזאת משום שאני באמת לא יודע ולא מתבסס על כלום אבל מנסה להעלות סברה: אמנם השיר אל תכעסי עיניים שלי נכתב במקור ע"י קויומטזיס היווני. אמנם יעקב גלעד כתב לו את הנוסח העברי (לא מלים חדשות, לא תרגום, אלא שיר בעברית שנשאר נאמר למילות המקור) למשל שורת הפתיחה זהה לחלוטין לשורה ביוונית וכך גם בהמשך השיר. אבל, אם בסרט יעקב גלעד מחבר בין השיר ובין משהו שקשור באימו אפשר לקבל את זה כפרשנות הרחבה והאסוציאטיבית שלו שאיפשרה לו להרגיש את הקשר בין השיר הזה שבו טיפל ובין האירוע שמזכיר אריק "פוליקר". מקווה שלא סיבכתי מדי, זו כאמור סברה לא מבוססת שלי ואתם יכולים לבחור באחרות.

פוליקר

New member
אם אתה אומר...

אני לא מכיר את השיר של קויומטזיס (העתקתי טוב?) ולא ראיתי גם את הסרט "אחרי המלחמה ההיא" ורוב המידע שקיבלתי זה מידידה שראתה את הסרט וקצת מהאינטרנט... אם אתה אומר שיעקב גלעד פשוט תרגם את רוב המילים אז זה באמת יכול להיות שהוא הרגיש שהשיר הזה מתאים למה שקרה לאמו (ולפעמים שירים של אחרים מבטאים יותר טוב את מה שאנחנו מנסים להגיד...) תודה על הסברה... ועדיין, אם ישנם עוד אנשים שיכולים להעלות סברות ולתת פירושים אז שיכתבו כאן. מעניין לא?

או! SYSYV! לך חיכיתי..

באמת רציתי אתמול לכתוב שאתה תכריע אבל זה ברח לי מהראש. מה שאתה אורמ זה בדיוק המ שאני אמרתי, בסדר אז זה לא תרגום אלא נוסח עברי, נכון, אבל זה מתבסס על השיר היווני. ולכן, אריק. כמו שאתה בטח מבין (לפני שאתה שולח אותי ללמוד דברים שאני כבר יודעת) השיר במקור אין לי כל קשר לשואה (אלא אם כן מישהו פה עדיין חושב שהיתה ביוון "שואה") מה שיעקב גלעד עשה עם זה אחר כך או לאיזה כיוון שהוא לקח את זה, אני מאדמ סכיהמ עם SYSYV שזה פרשנות שלו. אולי זה הזכיר לו משהו. לי בכל אופן, אני חוזרת ואומרת, שום משפט בשיר לא מזכיר פגישה שלא היתה או מצעד מוות או שואה גם אם יעקב גלעד כה מרגיש וזו זכותו כמובן, אני באופן אישי לא רואה כאן שום דבר שמעיד על הסיפור הזה. אם כבר, הייתי אומרת ש"יום ראשון" יכול להזכיר במשהו אבל גם באופן מעט מאולץ. SYSYV- תודה!

למעלה