יש לי שאלה..

KatyRose

New member
יש לי שאלה..

אני חושבת שמזמן הגענו כבר להסכמה שלא כל הפלשתינאים רוצחים, זה ברור מאליו גם הבנו שלא כולם יוצאים לחגוג ולרקוד ברחובות עם כל פיגוע ישנם פלשתינאים שבאמת ובתמים רוצים שלום, סובלים מהמחסומים ומהחיילים שלנו וכ"ו. אבל אני חושבת שגם הסכמנו על זה שהרוב הם אלה שחוגגים ברחובות כשדם יהודים נשפך, והם אלה שמארגנים, מתכננים, שולחים את ילדיהם לבצע פיגועים. בהנחה ונצא מהשטחים לגמריי- יפסיק ה"כיבוש" , לא יהיו עוד חיילים במחסומים. עכשיו, מה אתם מצפים? שיהיה שקט נכון? נכון. אולי שקט מאותם מיעוט שמפחד, סובל מהמצב ורוצה שלום אמיתי ושקט. אבל מהם, אתם לא תפחדו? (ראו תמונה) ומכל השאר? ובהתייחס לשרשור תחתתי.. מהאישה הזאת שצרחה שהיא רוצה לרצוח את כל היהודים? וגם אם התגובות נכונות, ואכן היא צעקה זאת אחרי מצב קיצוני.. אבל איזה מצב קיצוני? מצב שבו נרצח פעיל אירגון שהיא העריצה בכל ליבה ועשה פיגועים רבים בישראל מהם אתם לא תפחדו? או שתצפו גם מהם לא לרצוח אתכם אחרי שצה"ל ירפה את השמירה שלו שם?

i am just me

New member
זה בדיוק מה שאננו מצפים

אנחנו מצפים שאחרי שהצבא יצא מהשטחים לא תהיה לפלסטינאים סיבה לפוצץ את עצמם. כדי שכל כך הרבה אנשים יהיו מוכנים להתאבד ולהרוג באותו זמן צריך שיהיו להם חיים קשים כל כך שאנחנו בכלל לא יכולים לדמיין. בשביל שמישהו יהיה מוכן להקריב את עצמו ולגרום כל כך הרבה כאב למשפחה שלו הוא צריך להיות מלא בכל כך הרבה שנאה וכאב, מה דעתך שנוציא את הסיבה לשנאה והכאב (צה"ל) מהשטחים? ניקח מהם את הסיבה להתאבד והם יפסיקו להתאבד, ככה זה עובד.

KatyRose

New member
ואתה חושב

שיציאת צה"ל מהשטחים פתאוווםםם יהיה להם סוויץ' במוח וכל השנאה שהם גדלו לתוכה כלפינו תפסיק ואז נרוץ יד ביד לעבר הקשת בענן?

eviv

New member
נראה לי שכולנו אנשים רציניים

ואף אחד לא חושב שיש פתון "בום וגמרנו". הפלסטינים הם לא מכונות שנאה והם לא צריכים לעבור ניתוח מוח בכדי להוציא את השנאה. כאשר מציאות משתנה היא משפיע על האנשים אשר חווים אותה. כאשר לא יהיה כיבוש עדיין יהיו אנשים שירצו לפגוע באזרחים את כמותם וחוזרם יהיו בילתי רלוונטים. ושלום זו מטרה שלא מגיעה אם ההסכם אלא הדרך לשלום מחייבת את הפסקת הכיבוש. אחרי הפסקת הכיבוש יהיה תהליך של איחוי ותהליך של למידה על האחר דבר שסופו יהיה התגברות על השנאה ה"היסטורית"

KatyRose

New member
אבל

אתה מודע לזה שתקופת ה"איחוי" הזאת יהיו בה פיגועים ורצח? זה לא המחיר שאני מוכנה לשלם, דם תינוקות כדי לתת לפלסטינים זמן "להתרגל" אולי עלייך זה מקובל, עליי לא.

noamgk

New member
כששתי הדיעות שלכם נפגשות -

נותר רק פתרון אחד, פתרון שנושא הדגל שלו נרצח מרוב שהוא מצויין (ככה היה גם עם מ. ל. קינג): טרנספר לערבים. ככה להם לא יהיה כיבוש ולנו לא יהיו פיגועים ובא שלום על ישראל.

לא מעשי לא יקרה

אנחנו לא נעיף מיליוני פלשתינים. המקסימום זה יקרה זה תוך כדי לחימה הפלשתינים יברחו, מציאות נוסח 48'. שום אפשרות אחרת היא ראלית במסגרת המציאות האיזורית ועולמית.

במהלך מלחמה העולם שותק

דרזדן הוחרבה העולם שתק, הירושימה נחרבה העולם שתק, שלא לדבר על היהודים, כל אחד ידאג לעצמו, חוץ מזה אם הפלשתינים יברחו זה לא טרנספר אז הטענות לא צריכות להיות מופנות אלינו, לכל מלחמה יש לטוב ולרע את הדינמיקה שלה.

noamgk

New member
ניסים תשמע, תהיה מלחמה... ../images/Emo79.gif

אם מלחמה היא הפתרון - שתהיה. העיקר הוא לקיים את חזון המדינה היהודית - להיות עם חופשי בארצנו.

למה להדגיש דווקא את בארצנו

הארץ בכל מקרה תשאר שלנו אלא אם כן לא נתנתק מכל הערבים ובסופו של דבר יהיה להם רוב דמוקרטי במדינה והם ייפרו זכויות בסיס וחוקי יסוד ויהפכו לעריצים ואז לנו לא תהיה ברורה אלא להלחם.. בכל מקרה ארצנו צריכה להיות שטח שלנו.. שאנחנו גרים בו - בבטחון- זה לדעתי הרבה יותר חשוב מארץ שלמה

צודקת, אני לא רוצה לחכות שניה

אם יהיה הסכם שלום כדי שהם יתרגלו, הפתרון חוק אחד ברשות, זה אומר להכיל את החוק על החמאס מיעוט ככל שיהיה הוא מסוכן וגם על מקביליו, זה אומר לא לאפשר לאלה שרוצים להביע את עמדתם על ידי פיגועים, זה עקרון, אבו מאזן כמו שרון לא יכול לתת פתרון שיספק את כולם ובו זמנית להביא שלום, השאלה מה עושים אם המתנגדים, המתנגדים שלנו מתנגדי "לא לפנות שעל מארץ ישראל, עדיין רוב רובם בעלי אחריות, הם יודעים שהם לא יקריבו את העם והמדינה על מזבח ארץ ישראל השלמה, מי שכן יעשב בעיות יכנס לכלא, ישותק, ינוטרל לגבי הרשות, אבו מאזן אם לא ירצה את האירגונים שהחליטו מיוזמתם על ה"רגיעה" + עידוד בג'ובים מאבו מאזן, מיוזמתם כלומר הם גם מיוזמתם גם יפרו אותה, אבו מאזן התחייב לא לגעת בהם, מה שאני קולט מזה שאם הם יפעלו, אבו מאזן לא יעשה דבר מקסימום יתעצבן, יצעק, אולי יעשה כמה מעצרים בודדים ואחר כך ישחרר אחרת האירגונים יתעצבנו, כשהם מתעצבנים בניגוד לאבו מאזן הם גם פועלים. אז היום שאחרי אם יהיה כזה, אם אבו מאזן לא יגע בהם מחשש אולי של מלחמת אזרחים, בגלל שאין חוק אחד, והם "יתרגלו" לשלום על ידי המשך הפיגועים... סליחה זה פרדוקס, גם שלום גם פיגועים?, מצטער זה סתור את מהות השלום ומבטל אותו, זה לא שלום, זה מדינה פלשתינית הממשיכה במלחמת התשה מוגבלת נגד ישראל, שכל תכליתה להתיש ולגרום לעוד השגים פלשתינים. עכשיו, אתה יכול להגיד לי כאשר אתה מתבסס כאן רק על ההגיון הפרטי שלך שהפלשתינים מתישהו יתעמתו עם האירגונים, הם יבינו שזה מחיר נדרש, אני לא מבין מה זה "יבינו", ממתי ההבנה שלך היא אותה הבנה שלהם, זה קצת יומרני לא?, עכשיו מה זה מתישהו?, אחרי שניסוג מרוב הגדה?, אחרי שמשחררים את כל הרוצחים שלהם מהכלא?, אחרי ריבונות מלאה במזרח י-ם?, אולי אחרי שאבו מאזן יועף("יתפטר") ויגיד "נסיתי, מה אני יעשה?, העיפו אותי, הציבור רוצה זכות שיבה, אני לא יכול לעזור יותר", בכל מקרה זה יותר מידיי לא ברור, מבחינתי לא ברור זה אומר שאבו מאזן לא יגע באירגונים לעולם, יותר סיכוי שהם יתפסו את מקומו כאשר הם יחשבו שהם יכולים בעצמם לספק את הסחורה, מקסימום יציבו מנהיג בובה, אבו מאזן עדיין לא כזה. בקשר למחיר נדרש, עד היום הפלשתינים לא וויתרו על שום דבר מהותי, לגעת באחיהם זה מאד מהותי, לא פחות מעניין הפליטים, ככה שאין להם כזה דבר מחיר נדרש.

KatyRose

New member
אתה מבין..

נורא קל להם להקריב למען שלום את חיילנו הרי מה אכפת להם, הסרבנים, הם ממילא לא מתגייסים אפילו אחרי הפסקת האש היו פיגועים ורציחות. וכשאנחנו הרגנו שלושה נערים מבריחי נשק- פתאום מבחינת אבו מאזן ושות' זאת הייתה הפרה של הסכם הפסקת האש! אני רואה קצת חוסר היגיון בזה, ואתם?

eviv

New member
לא

תקופה האיחוי היא תקופה שבין יש שקט לבין יש שקט ואנו הישראלים הולכים לטייל בהר חברון ופלסטינים באים לטייל בהרי הכרמל. או לחלופין פלסטינים וישראלים מגיעים למסיבה עם שירים מזרחיים בראש העין. כאשר יהיה הסכם שלום הזרם הימני קיצוני הפלסטיני יהיה בילתי רלוונטי והמוסדות של המדינה הפלסטינית יהיו מספיק חזקים בשביל לעצור אותו.

KatyRose

New member
אתה נאיבי

עובדה שאפילו אחרי "הפזקת האש" המסכנה שנחתמה לפני תקופה מסוימת והיא הייתה צעד התחלתי ובכל זאת היו פיגועים וניסונות לפיגועים יש כל יום

eviv

New member
לא אני הוא הנאיבי

קודם כל משא ומתן לא התחיל הצד הישראלי כלומר ממשלת ישראל מנסה בכל כוחה להתחמק ממשא ומתן ולעשות הכל בחד צדדיות מחשידה. ואם את רוצה לחכות שהמזרח התיכון יהיה כמו שוויץ ורק אז לדבר לא אני הוא הנאיבי.

KatyRose

New member
טוב, נמאס לי

פעם אחת ולתמיד: כשקבלנו את המדינה הזאת, היא הייתה חצי ממה שיש היום. כל השאר היה של הערבים... אבל לא! הם רצו יותררררר.... ותקפו אותנו. הם עשו את המלחמה. במלחמה, כמו שעושים במלחמות, אנחנו כבשנו. כ-ב-ש-נ-ו. עכשיו זה שלנו! הם לא היו צריכים לדחוף את הטלפיים המסריחות שלהם למלחמה, היו צריכים להסתפק במה שיש. אבל כמובן שהם לא (מה שגם מראה שאפילו אם ניתן להם את עזה והסביבה הם לא יסתפקו, נחש מה?? הם רוצים גם את איפה שאתה גר) זאת לא המדינה שלהם, זאת המדינה שלנו. מי קבע? האו"ם קבע, הכל לפי חוק. לא השתלטנו ולא גנבנו שום דבר. אתה רואה את היהודים בארה"ב מתקוממים ודורשים את ארה"ב לעצמם רק כי הם גרים שם?

צודקת

נמאס להסתתר ולהתחמק מלומר את זה כן ארץ ישראל כבושה! אני לא רואה עכשיו כל מיני רומאים רוצים את השטחים שלהם בחזרה מהברברים הגרמנים או את האינדיאנים מהלבנים באמריקה מה שנכבש נכבש ועוד אנחנו לא אלה שתקפו ראשונים

KatyRose

New member
בדיוק

חוץ מזה שמגיע לנו לנו יש את הפיסת אדמה הקטנטונת הזאת (מה שמזכיר לי שפעם כתבתי מאמר מהמממםםם על כל המלחמות והעניינים האלה חבל שאני לא זוכרת איפה הוא) ולהם יש בערך 70 אלף מדינות... דבר שני אנחנו באותה תקופה היינו מוכנים להתפשר ולהתחלק איתם, לארג'ים שכמונו... והם- לא רצו, ונדחפו למלחמה.. אז זו אשמתם, לא היו צריכים להידחף בדיוק כמו יפן, שלא הייתה צריכה לדחוף את האף היפני שלה למלחמת העולם השנייה. אז הם חטפו פצצת אטום- אני נגד נשק ביולוגי-כימי אבל שלא יבכו , הם הביאו את זה על עצמם

למעלה