יש לי שאלה

sHaY100

New member
יש לי שאלה

לפני כמה עמודים צירפתם קישור לתפילות שאומרים להצלחה בבחינה. צירפתי שוב את הקישור ורציתי לשאול אתכם: נאמר שבפרק קיט הוא מחולק ל8 פסוקים על כל אות וצריך לומר את 8 פסוקים של כל אות מהשם. לא הבנתי איך זה מתחלק כי כשאני מסתכל ברפק הוא מחולק רגיל. ואיזה פסוקים אני צריך לקרוא לשם שי? בסוף כתוב שאחרי שמקבלים ציון צריך גם להודות ואני מצטט: אחרי שקיבלת ציון טוב - יש גם חובה להודות ולכן אמור את פרק קיא פרק קיח וכל הפרקים האחרים שממשיכים לך בלשון". מה ז"א כל הפרקים האחרים שממשיכים על הלשון? תודה רבה ושבוע טוב

sHaY100

New member
אבל יש רק פסוק אחד

הכוונה שלי היא איפה שכתוב את האות י' יש רק פסוק אחד

בבקשה...

ספר תהילים פרק קיט (עג) יָדֶיךָ עָשׂוּנִי וַיְכוֹנְנוּנִי הֲבִינֵנִי וְאֶלְמְדָה מִצְוֹתֶיךָ: (עד) יְרֵאֶיךָ יִרְאוּנִי וְיִשְׂמָחוּ כִּי לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי: (עה) יָדַעְתִּי יְהֹוָה כִּי צֶדֶק מִשְׁפָּטֶיךָ וֶאֱמוּנָה עִנִּיתָנִי: (עו) יְהִי נָא חַסְדְּךָ לְנַחֲמֵנִי כְּאִמְרָתְךָ לְעַבְדֶּךָ: (עז) יְבֹאוּנִי רַחֲמֶיךָ וְאֶחְיֶה כִּי תוֹרָתְךָ שַׁעֲשֻׁעָי: (עח) יֵבֹשׁוּ זֵדִים כִּי שֶׁקֶר עִוְּתוּנִי אֲנִי אָשִׂיחַ בְּפִקּוּדֶיךָ: (עט) יָשׁוּבוּ לִי יְרֵאֶיךָ וידעו \{וְיֹדְעֵי\} עֵדֹתֶיךָ: (פ) יְהִי לִבִּי תָמִים בְּחֻקֶּיךָ לְמַעַן לֹא אֵבוֹשׁ:

asaf2000

New member
תגובה

בפרק קי"ט בתהילים, הפסוקים הראשונים מתחילים באות א', אחרי 8 פסוקים ישנם עוד 8 פסוקים שמתחילים באות ב', אחרי זה באות ג' וכך הלאה. אם קוראים לך "שי" אתה צריך לקרוא את 8 הפסוקים שמתחילים ב-ש' ואז את 8 הפסוקים שמתחילים ב-י'. כנס לכאן ותראה את החלוקה בדיוק. מושכים את הלשון נראה לי הכוונה שאתה "מתחבר" אליהם...שאתה מרגיש שמדברים אליך.

למעלה