יש לי שאלה

יש לי שאלה

יש לי ידיד שנדמה לי שאחיו לא אוהב אותי . עכשיו,מה שקורה הוא שמצד 1 אני רוצה לשמור על טוהר המלה ולא לשאול אותו אם זה נכון מצד 2- אני לא רוצה לשקר לעצמי-שאם אני מאמינה שמשהו קיים ואני מתעלמת ממנו. מה לעשות ? תודה רבה סליפר.

.m

New member
../images/Emo12.gif

2 דברים: 1. למה את חושבת שלשאול אותו אם הוא כן-או-לא אוהב אותך חורג מגבולות שמירה על טוהר המילה? 2. למה זה חשוב לך אם אח של הידיד שלך כן-או-לא אוהב אותך?
mai

אח שלו

תודה על התשובה מדובר באח שלו שהוא מאד קרוב אליו ואני חוששת שהוא יכול להשפיע על יחסינו (לןמר לו דברים לא במקום) לגביי השאלה הראשונה אם אני אגיד לו אני בעצם מוציאה מהפה משהו שאני לא רוצה שיהפך לאמת(נבואה שמגשימה את עצמה ) כך שבעצם אולי עדיף לא להגיד ? תודה.

בכל קשר

כל צד אחראי בדיוק על 50% לא יותר ולא פחות אם את חושבת שהצד השני לא אחראי על החלק שלו את יכולה לדבר ולנסות להסביר לו את זה... אינני רואה סיבה להיות בקשר כלשהו עם אדם שלא אחראי על חלקו. מצד שני אנסה לבחון את דרך הפעולה שלך: את מניחה ש"אח שלו..." את לוקחת את זה אישית (עד מאוד). לא רק שאת לא עושה את המיטב את לא עושה כלום על מנת לבדוק את המצב. את משתמשת בתירץ (די גרוע) של "שמירה על טוהר המילה" על מנת לא לקחת אחריות על ה-50% שלך. אז הצעתי היא שאת תקיימי את 4 ההסכמות לפני שאת מבקשת את זה ממישהו אחר.

.m

New member
ובכן...

המחשבות שלך יוצרות מציאות לא פחות מהמילים שלך (ואולי אפילו יותר, כי את לא "מסננת" אותך
). אני לא מוצאת כל סיבה להחזיק דברים כאלה בפנים. ואני מסכימה עם עמנואל זיטנר, שכתב שכל צד אחראי על חצי המגרש שלו בכל מע' יחסים. קחי אחריות על הצד שלך - אם זה מפריע לך, גשי אל אותו ידיד ודברי איתו. משפט כמו "אני מרגישה שאח שלך לא מחבב אותי, ואני חוששת שזה יפגע בחברות שלנו", הוא עדין אך ישיר ומהווה התחלה טובה לשיחה גלויה בנושא.
mai

kung fu

New member
הי סליפר בת ../images/Emo39.gif ../images/Emo13.gif

1. למה נדמה לך שאח שלו לא אוהב אותך? 2. את אוהבת את האח של הידיד הזה שלך? 3. אני לא רואה איך שמירה על טוהר המילה "מתנגשת" עם לשאול אותו אם זה נכון. אם את רוצה לשאול אותו, תשאלי. זה עדיף מאשר לדמיין דברים שליליים ולחשוב שהוא לא אוהב אותך. פשוט דברי איתו בכנות. בלי שום קשר, זכותו לא לאהוב אותך. אני משערת שאת יודעת זאת
אבל את בהחלט יכולה לשאול אותו, ואולי לגלות שאת רק דמיינת דברים. בהצלחה

למעלה