יש לי שאלה

אורטלי4

New member
יש לי שאלה

האם הבנקים עוסקים בניהול תיקי השקעות לאנשים פרטיים? יש לי סכום של כ 100000 ש"ח שנמצא כרגע בפקדון שבועי (הבנתי שהריבית אפסית) לי אין שום מושג ירוק באפיקי ההשקעה השונים. אני שומעת מידי פעם על המלצות לקנות אג"ח מק"ם ולא להשאיר את הכסף בפקדונות שקליים מה שגורם לי עוד יותר לאכול את הלב. אני צריכה שהכסף יהייה נזיל (או די נזיל) ושישמור על הערך שהסיכון יהיה מועט אם אפשר גם שארוויח מעט, לא אתנגד. האם יש אפשרות שהבנק ירכיב לי תיק השקעה? כמה כסף אני אצטרך לשלם לבנק עבור התענוג? הבנתי שיש אפשרות להשקיע את הכסף באמצעות ברוקרים פרטיים. האם אפשרות זו זולה יותר? היכן וכיצד אפשר להיחשף ולמצוא חברות של ברוקרים שבונים תיקי השקעה ללקוחות פרטיים.תחושת הבטן שלי היא בכל זאת להעדיף את הבנקים כי אני חוששת לגלות שאולי הכסף הופקד על קרן הצבי השאלה יצאה ממש ארוכה מכיוון שהידע שלי מאוד מצומצם אני ממש אודה ואאריך את מי שיצליח לכתוב איזו תשובה מחכימה על השאלות המשקפות רמה ידע מאוד נמוכה

אמיר72

New member
קצת תשובות

ראשית, הבנקים אינם עוסקים בניהול תיקי השקעות בעצמם (נאסר עליהם מאז דו"ח ועדת בייסקי). עם זאת, לכל הבנקים יש חברות בנות (פעילים של פועלים, פסגות אופק של לאומי, תכלית של דיסקונט, אתגר של מזרחי, מודוס-סלקטיב של בינ"ל) העוסקות בניהול תיקים ובסניף ישמחו להפנות אותך אליהן. כמובן ישנם הברוקרים הפרטיים, רבים מספור, שגם הם ישמחו לנהל לך תיק. במקרים רבים זו אפשרות זולה יותר. בהזדמנות זו, בואי ננפץ איזה מיתוס - ברוקר פרטי אין משמעו ש"כספך יהיה על קרן הצבי". אל הברוקרים הפרטיים מגיעים אנשים מכל מיני הסוגים, גם נועזים וגם סולידיים כמוך. ראשית, כספך יכול להישאר בבנק (וינוהל משם ע"י הברוקר). שנית, בפגישה עם מנהל התיק (בחברת הבת של הבנק או אצל הברוקר) הוא ישאל אותך להעדפותיך ורמות הסיכון הרצויות לך - ואז תגדירי אותן. במקביל, אפשר שפקיד הבנק ייעץ לך לגבי אפיקים שיתאימו למבוקשך, אולם כאן ההחלטה הסופית תהייה שלך. מאחר ואת מצהירה כי את חסרת נסיון, זו אפשרות שאני באופן אישי פחות אוהב.

למעלה