יש לי שאלה

jasmine38

New member
שלום למתעניינת ושלום לריכטר

כל שאני יודע עליך הוא שאת בוגרת עם סיאף ופעילה חיובית בפורום. אני מסכים בהחלט, שהיה עדיף, לו "ריכטר" היה מגלה טפח מעצמו, שלא לדבר על רגשותיו, שלכך נדרשת נכונות גדולה יותר להחשף. יחד עם זאת, למורת רוחנו, זכותו של "ריכטר" לנהוג כפי שנהג עד כה. פעילותו של ריכטר מבורכת ותורמת לפורום, ואפשר לקוות ש"ריכטר" יעבור את מכשול הפתיחות, וישתף אותנו באישיותו. לטובתו של "ריכטר" אוסיף , שגם אם הוא בוחר להסתייג מעמדה של מישהו (לדוגמא מדעות העלתי לאחרונה), הרי שהוא עושה זאת בדרך מכובדת וראוייה להערכה ואכן הוא ראוי לתואר "נכבד"
. מכל המשתתפים בפורום שהזכרת בתגובתך, את ופשושית יוצאים מכלל זה. כי את ופשושית רשומות בפורום כאורחות מזדמנות (בכוכבית * ) ולא כחברות מן המניין, ובכך אתן יותר קרובות למר ריכטר מאשר לעוגיונת,ויויק,כחול כהה, כחול כזה וכו'.

avivros

New member
יש לי שאלה

האם יש קשר בין מורפולוגיה נמוכה בבדיקת זרע לנשיאת הגן של סיסטיק פיברוזיס?

עוגיונת

New member
נראה לי שלא

מורפולוגיה נמוכה פרושה תפקוד לא תקין של תאי הזרע? יש קשר בין CF לעקרות והוא מתבטא עד כמה שידוע לי בחוסר מוחלט של זרע. הפגם הגנטי ב- CF מתבטא בחוסר של הצינורית הנקראת ואס דפרנס המובילה מהאשכים לפין.

ר י כ ט ר

New member
שאלה טובה

1. אבל לא מנוסחת טוב. נכון יותר לומר כי קיים קשר בין נשיאת הגן לסי אף לבין אוליגו-ספרמיה (מיעוט בספירת זרע). 2. נושא נוגע בנקודה רגישה....לכן כדי לא לפגוע בצעירים שביננו התשובה גזורה מתוך המאמר המצורף: These results suggest the role of CFTR protein not only in morphogenesis of vas defferens, but as well in the process of spermatogenesis in our investigated males with nonobstructive azoospermia and severe oligospermia in aggreement with data of van der Ven et al.1997. במילים אחרות הגורם לבעיה אינו רק בצינור החסום.

adimer

New member
ריכטר לא ככ הבנתי

בעלי עשה בדיקת זרע . רוב הפרמטרים בסדר אלא שהמורפולוגיה גרועה. אחוז הנורמלי - 4, בעוד צריך מינימום 14. במקביל התגלה כי הוא נשא של הסיסטיק פיברוזיס. חשבנו שיש קשר אבל עוד לא ראינו רופא. מה אתה אומר.

jasmine38

New member
ריכטר! ברוך הבא עם קבלת אזרחות קבע

עכשיו נשמח להצתרפותה של המתעניינת למועדון

למעלה