יש לי שאלה...

יש לי שאלה...

אני רוצה לעבוד בחברה גדולה בתור אחת שמארגנת את הטיולים -אירועים וכד' ויודעת שזה קשור למשאבי אנוש (גם זאת שמארגנת את ההנחות למןפעים אירועים וכו') אני יודעת שזה בד"כ חלק ממשרה וזה נוסף למשרה אחרת אשמח אם תגידו לי לאיזה משרה זה נקרא=ז"א איזה תיאור תפקיד זה נקרא ומה אני צריכה ללמוד

משאבי אנוש

הטיפול בנושאים אלה נתון בד"כ בידי המחלקה למשאבי אנוש. ניתן ללמוד את התחום ברמה אקדמית וגם בקורסים שלא לתואר אקדמי. ברמה האקדמית משאבי אנוש נלמדים במסגרת החוג למינהל עסקים. קורסים למשאבי אנוש: 7/2004 קורס ניהול משאבי אנוש והדרכה. לבוגרי תואר ראשון או לבעלי נסיון תעסוקתי של שנתיים, לעוסקים או למתעתדים לעסוק בתחום משאבי אנוש. נלמד במסגרת תפנית. תעודת גמר שנה וחצי מסלול יום, ערב ו/או יום ו דרישות השכלה לא מוגדרות+ ראיון/מבחן 03/7660650 למכתבים: ת.ד. 39328, ת"א 61392 אונ' פתוחה, תפנית למנהלים ותפנית-טק, בכפר הירוק פרטי מסלול 6/2004 קורס להכשרת עובדי השמה, בשיתוף אונ' ת"א בי"ס לעבודה סוציאלית היחידה ללימודי המשך והשתלמות. מיועד לאקדמאים או לבעלי תעודת בגרות בעלי יכולת ניידות. תעודת גמר 7 - 8 חודש מסלול יום תעודת בגרות+ מבחן ו/או ועדת קבלה 09/7719444 ת.ד.3 אחוזה 278 43100 מרכז הכשרה ושיקום מקצועי, רעננה בבי"ח לווינשטיין מידע נוסף במוסד 4/2004 ניהול משאבי אנוש. תעודת גמר שנה אחת מסלול ערב ו/או יום ו תעודת בגרות 09/7404230 משרד רישום, רש"י 19 רעננה 43214 מכללה למינהל רעננה/ בית ברל פרטי מסלול 9/2004 ניהול משאבי אנוש. פעמיים בשבוע. תעודת גמר 7 - 8 חודש מסלול ערב ו/או יום ו תעודת בגרות 03/9626683 סחרוב 19 הקניון 75707 מכללה למינהל ראשון לציון, לימודים שונים פרטי מסלול 1/2004 - תעודת גמר שנה אחת מסלול ערב ו/או יום ו תעודת בגרות 03/6710000 פנחס 87 52275 מכללת רמת גן מידע נוסף במוסד 10/2004 יום בשבוע. תעודת גמר 3 - 4 חודש מסלול יום 12 שנ"ל ונסיון בתחום 03/6091390 ת.ד.21048 ויצמן 53 61210 מישלב, תל אביב מידע נוסף במוסד 3/2004 ניהול משאבי אנוש מתקדם הכולל גם קורס מיומנויות הגישור. פעם בשבוע תעודת גמר שנה אחת מסלול ערב ו/או יום ו תעודת בגרות עדיפות אקדמאים 03/6902021 ת.ד.48068 שושנה פרסיץ 9 61480 מכללה למינהל תל אביב פרטי מסלול 8/2004 א. שם הקורס: ניהול משאבי אנוש . הקורס מיועד לכל העוסקים או מתעתדים לעסוק בתחום הטיפול במשאב האנושי ובניהול צוות עובדים והדרכה. תעודת גמר 9 - 10 חודש מסלול ערב ו/או יום ו דרישות השכלה לא מוגדרות+ ניסיון בתחום 09/7718666 ת.ד.901 הפרחים 21 43108 מכללת רעננה מידע נוסף במוסד 8/2004 שמות הקורסים: הקורס הבכיר לניהול משאבי אנוש. ניהול משאבי אנוש מתקדם. משאבי אנוש - יסודות וסוגיות נבחרות. יום בשבוע. תעודת גמר 5 - 6 חודש מסלול יום דרישות השכלה לא מוגדרות+ ניסיון בתחום 03/6711900 פרץ ברנשטיין 7 כפר המכביה 52247 מרכז ישראלי לניהול, המי"ל, רמת גן מידע נוסף במוסד 7/2004 ניהול משאבי אנוש. הלימודים בימי שישי . תיתכן גמישות בתאי הקבלה. תעודת גמר שנה אחת מסלול ערב ו/או יום ו 12 שנ"ל מבחן ו/או ועדת קבלה 03/5343613 ת.ד. 1568 52900 לימודי חוץ של אונ' בר אילן, השתלמויות, חברה למחקר ופיתוח, ר"ג מידע נוסף במוסד 5/2004 ניהול משאבי אנוש. פעם בשבוע. תעודת גמר שנה אחת מסלול ערב ו/או יום ו 12 שנ"ל מבחן ו/או ועדת קבלה 09/8613385 מקדונלד 5 בבית ליגת נשים 42262 מכללה למינהל נתניה מידע נוסף במוסד 8/2004 ניהול משאבי אנוש. פעם בשבוע. הקורס מתקיים בשלוחת המכללה למינהל ברח' החשמל 18 ת"א. תעודת גמר שנה אחת מסלול ערב ו/או יום ו 12 שנ"ל מבחן ו/או ועדת קבלה 03/6902021 ת.ד.48068 שושנה פרסיץ 9 61480 מכללה למינהל תל אביב

שרותי אנוש

באוניברסיטת חיפה ומכללת עמק יזרעאל יש חוג יחודי: מכון הדסה פיתוח אישי וארגוני ת"ד 1406 ירושלים 91013 רח שטראוס 24 טלפון 6244344 02 פקס 6221287 02 שירותי אנוש/ניהול השירות אונ' חיפה, פקולטה ללימודי רווחה ובריאות כתובת: דרך אבא חושי חיפה 31905 טלפון:04/8240325 מועד הרשמה: מתאריך 18.1.04 מועד סגירת ההרשמה קבוע ומסתיים ב - 30.6.04 מועד תחילת הלימודים: 17.10.04 גובה שכר לימוד: 8,583 ש"ח צמוד נכון ל- תשס"ה משך הלימודים: שלוש שנים שעות לימוד: בשעות היום. דרישות מוקדמות: תעודת בגרות+ פסיכומטרי ארצי תעודה בסיום: תואר ראשון B.A מועד אחרון לפסיכומטרי: 1/4.4.04 זהו המועד האחרון לבחינה שילקח בחשבון. (עתודאים ובוגרי מכינה באונ' חיפה מועד אחרון ביולי) מידעת סיכויי קבלה(אתר אינטרנט):<http://www.meidaat.co.il תנאי קבלה: תנאי קבלה לתואר ראשון בפקולטה ללימודי רווחה ובריאות, אונ' חיפה, לתשס"ה: א. תעודת בגרות. בחינה פסיכומטרית ארצית. ב. רמת הידיעות באנגלית נבדקת באמצעות הבחינה הפסיכומטרית ובחינת הבגרות באנגלית ונקבעת לפי הרמה הגבוהה מביניהן. מועמד אשר פטור מהבחינה הפסיכומטרית, חייב להבחן בנפרד בבחינת המיון באנגלית (אמי"ר). ג. מועמדים החייבים בבחינת ידע בעברית (יע"ל) הם: 1.מועמדים שנבחנו בבחינה הפסיכומטרית בשפה שאיננה עברית והינם בוגרי בי"ס תיכוניים ששפת ההוראה בהם לא היתה עברית. 2. מועמדים הפטורים מן הבחינה הפסיכומטרית והינם בוגרי בי"ס תיכוניים ששפת ההוראה בהם לא היתה עברית. ד. תוכנית 30 פלוס: התוכנית מיועדת לבני 30 פלוס, חסרי תעודת בגרות המעוניינים בלימודים אקדמיים באוניברסיטת חיפה. הנושאים הנלמדים נועדו להכשיר את התלמידים לדרך חשיבה אקדמית תוך הקניית הכלים הדרושים להצלחה באקדמיה. בוגרי התוכנית אשר יעמדו בהצלחה בשני קורסי מבוא בפקולטה למדעי הרוח יתקבלו לחוגים בפקולטה זו ללא בחינה פסיכומטרית. המעוניינים להתקבל לחוגים אחרים חייבים בבחינה פסיכומטרית. תנאי קבלה נוספים: מועמדים מעל גיל 42 בעלי תעודת בגרות מלאה יתקבלו לחוגי פקולטה למדעי הרוח, הפקולטה לחינוך, לביה"ס לעבודה סוציאלית, לחוג לשירותי אנוש ולחוג לגאוגרפיה, כפוף לעמידה בדרישות הבאות: בחינת כניסה או ראיון אישי, בחינת מיון באנגלית (אמי"ר), בחינת ידע בעברית (יע"ל) למועמדים ששפת ההוראה בבית ספרם לא היתה עברית. מידע נוסף בחוברת מדריך לנרשמים. תוכנית לימודים: החוג לשירותי אנוש, דו-חוגי - תואר ראשון. מטרת החוג היא להקנות לתלמידים ידע עיוני על גורמים ותהליכים העומדים ביסוד פעולת ארגונים ועובדים בתחום המתפתח של שירותי אנוש, בעיקר אלו הניתנים במסגרת ארגונים הפועלים מכוח שליחות חברתית, אך גם בהקשרים אחרים. תוכנית הלימודים עוסקת בין השאר בפיתוח הבנה ומודעות לשינויים חברתיים עכשוויים ועתידיים, הכרת טווח הצרכים והמאפיינים של אוכולוסיות שונות, הבנת גישות למחקר ושימוש בידע מחקרי בהקשרים מדעיים ויישומיים, ובהכרת מטרות, מערכות ועקרונות פעולה בארגונים המתמקדים בשירותי אנוש. תוכנית הלימודים כוללת, בנוסף ללימודים עיוניים, היכרות ראשונית עם כמה מהכישורים ובסיסי הידע הנדרשים מעובדים ומנהלים בארגוני שירותי אנוש. מבנה הלימודים: תוכנית הלימודים בשנה הראשונה מורכבת ברובה מקורסי חובה: מבואות בשירותי אנוש ובמדעי החברה וההתנהגות, כלכלה, שימושי מחשב ועוד. השנה השניה כוללת קורסי חובה כמו תהליכים ארגוניים ושיטות מחקר, הערכת תכניות ומקבצי לימוד בנושא ניהול משאבי אנוש ושיווק המניחים תשתית ידע על צרכים, עקרונות, מגמות ותהליכים הקשורים לשירותי אנוש. השנה השלישית כוללת קורסי בחירה וחובה, וכן סמינר מחקר, המתמקדים בהעמקת הידע בסוגיות וכוונים ייחודיים בתכנון, פיתוח ופעולה של שירותי אנוש במסגרות ציבוריות ועסקיות ובארגונים ללא מטרת רווח. במהלך הלימודים נפגשים התלמידים עם מרצים אורחים להעמקת ההיכרות עם מגזרי פעילות וכיווני התפתחות בתחום שירותי אנוש. מידע נוסף (מלגות, מעונות וכו'): א. מילגות - מוענקות על סמך הישגים לימודיים ומצב כלכלי . ב. מעונות - פרטים בלשכת דיקן הסטודנטים . ג. מענה קולי לכל התארים - 04/8240757 מידע כללי על הרשמה, סיכויי קבלה לחוגים השונים, ומידע אישי על מצב המועמדות. ד. גם הרשמה באמצעות האינטרנט. ביצוע ההרשמה כרוך בתשלום דמי הרשמה. ה. מומלץ להרשם מוקדם ככל האפשר. גם בחוגים שקבעו מראש תאריך לסגירת ההרשמה, תיתכן סגירה מוקדמת יותר של ההרשמה, זאת אם יתמלאו כל המקומות בחוג. טלפון בחוג: תואר ראשון, שירותי אנוש 04/8249135 אתר באינטרנט: www.haifa.ac.il נכון ל- תשס"ה

ואוו תודה ענקית../images/Emo51.gif

אבל עוד שאלה קטנה לטווח רחוק עדיף ללמוד תואר בעבודה סוצאלית וכד' ואז את הקורסים האלה?(כי אני גרה במרכז אז לא אקטואלי מבחינתי חיפה וכד') או שזה כמו במחשבים הכשרון והידע מספיק? יש לציין שאני עובדת כבר 10 שנים בתחום העבודה עם קהילה/נוער במצוקה ובשנתיים האחרונות אני בתפקיד ניהולי הבעיה שאין בו ככ מה להתקדם ואני רק בת 28 אז חבל לי לכן מה דעתך מה כדאי לי???? תודה שוב....

עו"ס

ואר בעבודה סוציאלית בהחלט יכול להועיל כמו גם תואר במדעי ההתנהגות או בשרותי אנוש. מההיבטים התכליתיים אני הייתי נוטה להעדיף עו"ס.

תואר

לימוד בקורס מקטין את האפשרויות. ההתחלה תהייה מתפקיד זוטר, ההמשך תלוי בכישורים שתפגיני בעבודה. בתפקידים בכירים בהחלט ידרשו בד"כ תואר.

למעלה