יש לי שאלה...

mimaglo

New member
יש לי שאלה...

שלום לכולכם-כולכן שמי מאיה, אני עוד מעט בת עשרים,אני כבר שנה עם פטור זמני מהצבא, ואני מחכה לפטור הקבוע. כשהוא יגיע, אני רוצה לעשות שירות לאומי. יש לי כמה שאלות: -הבנתי שיש אגודות חילוניות ודתיות, אבל אני לא יודעת מה מבין האגודות זה מה (אני חילונית) -מדובר על השנה שתתחיל בספטמבר 2005 (עכשיו מאוחר מידי כבר, לא?), שבמהלכה אני אהיה בת 21, זה בעיתי? -הייתי מעוניינת לעשות שירות עם בני נוער במצוקה, בעזרת תאטרון, קיים כזה דבר? ואיפה אני מבררת? אני ממש מודה לכולכם מאיה

1בלובלו

New member
קצת תשובות...

לא נראה לי שזו בעיה שתהיה בת 21 במהלכה אבל בכל מקרה כדי שתצרי קשר עם האגודה שאת מעוניינת בה לוודאות את זה... עכשיו אגודות דתיות אלו : האגודה להתנדבות, בת עמי, עמינדב. חילוניות: הן שלומית וש"ל (נראה לי...) עכשיו בקשר לנוער במצוקה יש דיי הרבה מקומות שעוזרים לנוער במצוקה בכל הארץ אם זה בעזרה טלפונית (בתל אביב) דרך בתי ספר, מתנסים וכו'... אבל תיאטרון בפרט? אני לא בטוחה...אני מנחיה שתמיד ישמחו אם תכינו פעילות תאטרונית אבל לא תמיד... אבל יש כל מיני ארגונים ששולחים לבתי ספר או אתרי הדרכה שחלק מרכזי מהתפקיד שלהם זה להעביר לילדים באמצעות הצגה קצרה את העיקר... אבל חוץ מזה הם גם מדריכים לא רק בתאטרון... גם את זה כדי לאמת עם האגודה שלך... אולי התחדשו מקומות משנה שעברה.... בהצלחה....

בקשר לתיאטרון:

לעמותת "אלון" יש מסגרת של גרעין תיאטרון, במסגרתו עוזרים לבני נוער ובעיקר לילדים במצוקה משעכבות חלשות, בעזרת תיאטרון - בבית הספר, במועדונית וכו'. אני לא יודעת הרבה מעבר לזה, אבל אם את מעוניינת, בררי את העניין דרך עמותת ש"ל החילונית, כי היא היחידה שעובדת עם "אלון" (שלומית לא עובדת איתם). מעבר לזה, זו לא בעייה אם תתחילי בספטמבר הבא שירות לאומי, מותר להתחיל עד גיל 21. מה שכן, כדאי לזרז את ענייני הפטור, כי ההרשמה מתבצעת ממש בחודשים אלו! בהצלחה!

למעלה